Šta je novo?

Kaspersky u sebi ima VIRUS !!!???

maredvl

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
309
Posle neverovatnih 4 puta instaliranja sistema ... dosao sam do zakljucka da kasperski u sebi ima virus koji se zove lovesan!!! Da li je to moguce???

Evo ispricacu sta se dogodilo ... Koristeci duze vreme verziju 5.0.121 resio sam da updejtujem na 5.0.227! Skinuvsi ga tako sa kasperskovog sajta, instalirao ga i krenuo na net! Zatim iz u nekiom trenutku izbacio je poruku da postoji virus pod nazivom "lovesan" i da nemoze nista da uradi povodom toga!!! Ta ista poruka se pojavljivala s vremena na vreme. Kasnije (posle par dana) nisam cak mogao ni da se nakacim na net!! Jednostavno je prekidao vezu cim bi krenuo ono "verify user name and password"!!!

Ogorcen, otisao sam kod druga da nadjem neki kel i zamislite nasao takodje na kasperskovom sajtu programcic "clrav" ... ftp://ftp.kaspersky.com/utils/clrav/clrav.com ... koji takodje nije nista uradio, osim sto je iskenirao ceo disk i prijavio da je kernel32.dll suspicius !!!

Odlucio sam se za reinstalaciju sistema!! I tako cetiri puta, sve dok nisam shvatio da dok kaspersky nije instaliran, "clrav" ne prijavljuje nikakav suspicius ... bas nasuprot, prijavljuje... nothin to clean !!!

Jednom recju ... skroz sam zaprepascen!!

Da li ima nekog da mu se isto desava ili desavalo???????? :S: :S: :S: :S:

Bogami meni ta .227 ubi totalno sistem. Sve nekako stane i soji pa onda krene pa opet stoji sve blokirano. Verzija .142 radi ko sat!

maredvl je napisao(la):
Posle neverovatnih 4 puta instaliranja sistema ... dosao sam do zakljucka da kasperski u sebi ima virus koji se zove lovesan!!! Da li je to moguce???

Evo ispricacu sta se dogodilo ... Koristeci duze vreme verziju 5.0.121 resio sam da updejtujem na 5.0.227! Skinuvsi ga tako sa kasperskovog sajta, instalirao ga i krenuo na net! Zatim iz u nekiom trenutku izbacio je poruku da postoji virus pod nazivom "lovesan" i da nemoze nista da uradi povodom toga!!! Ta ista poruka se pojavljivala s vremena na vreme. Kasnije (posle par dana) nisam cak mogao ni da se nakacim na net!! Jednostavno je prekidao vezu cim bi krenuo ono "verify user name and password"!!!

Ogorcen, otisao sam kod druga da nadjem neki kel i zamislite nasao takodje na kasperskovom sajtu programcic "clrav" ... ftp://ftp.kaspersky.com/utils/clrav/clrav.com ... koji takodje nije nista uradio, osim sto je iskenirao ceo disk i prijavio da je kernel32.dll suspicius !!!

Odlucio sam se za reinstalaciju sistema!! I tako cetiri puta, sve dok nisam shvatio da dok kaspersky nije instaliran, "clrav" ne prijavljuje nikakav suspicius ... bas nasuprot, prijavljuje... nothin to clean !!!

Jednom recju ... skroz sam zaprepascen!!

Da li ima nekog da mu se isto desava ili desavalo???????? :S: :S: :S: :S:

KAV cisti lovesan bez problema.Tako da nije do njega.Kad si radio nove instalacije jesi li ceo disk formatirao ili samo C.Moguce je da je ostao na nekoj drugoj particiji.Ja sam probao bas ovih dana dosta antivirusa posle KAV-a i nijedan nije nista nasao.Tako da to sigurno nije do njega.
Dal ti nije mozda u kljucu virus(ako nije originalni kljuc).

Koristim Kasperskog odvajkada, a 5.0.227 od njenog nastanka, često radim reinstalaciju OS-a (ne radi smetnji već zbog toga što mnogo isprobavam sve i svašta) i nikad nisam imao nikakvih problema, naprotiv. Možda si tvoju verziju skinuo sa nekog od onih sajtova. Ja sam imao sličan problem kada sam davno skinuo i narezao divx kodek neke verzije, ne sećam se koje, i posle svake reinstalacije sistema, Kaspersky mi nađe jednog trojanca. Ko zna koliko puta sam radio reinstalaciju, a on mi se uvek ponovo javi. I sve tako dok nisam skenirao narezani CD. :wall: :D

Poslednja izmena:
Ma ljudi kad vam kazem ...
probao sam i NOD32, zajedno sa KAV-om ... a to je ****** ... on cak nista nije prijavljivao!!!

A sto se tice formatiranja ... formatiran je samo C!!! Ali to nema nikakve veze ... dok je instaliran 5.0.121 ...on ne prijavljuje nikakav lovesan, takodje nista neprijavljuje i ovaj "clrav" programcic!

eto sikinite ovaj programcic sa kasperskovog sajta pa vidite da li ce vam se pojaviti suspicius!!!

http://www.kaspersky.com/removaltools

ftp://ftp.kaspersky.com/utils/clrav/clrav.com

Meni se pojavi kada instaliram KAV-a .227 .... ponavljam .... SAMO TADA!!!!!!!

I jos nesto ... KAV je skinut sa kasperskovog sajta.

Vrlo neverovatno, mada moze da se desi i istinito.Meni deluje da je kljuc u pitanju, ali da se do sada tako nesto desavalo, brujalo bi na sva zvona.Da vidimo sta ce da kazu zvanicni izvori (Singi).

Pa i ja mislim da bi brujalo!!! ... nije mi jasno ... kljuc nije upitanju! Probao sam i bez njega, isto se desava!!!

Wolfman je napisao(la):
Vrlo neverovatno, mada moze da se desi i istinito.Meni deluje da je kljuc u pitanju, ali da se do sada tako nesto desavalo, brujalo bi na sva zvona.Da vidimo sta ce da kazu zvanicni izvori (Singi).

Sto se "Lovesan"-a tice tu je stvar jasna - oni cirkulisu netom i nasumice udaraju po IP adresama...jedan od takvih "udara" je zaustavio IDS (Intrusion Detection System) koji postoji u KAV Personal 5.0.227.
Dakle, u pitanju je odbijeni napad (nesto kao sto izvestava firewall) a ne pronadjeni virus na masini.
Pored Lovesan-a cest je slucaj da se naleti i na Helkern.

Za CLRAV nisam bas razumeo sta se desava - nikada mi nije prijavio nikakav problem sa KAV instalacijom.

Eto vidite...samo treba prozvati pravu osobu. i dobijete odgovor :)

Pa dobro ako je to tacno Singi ... pojasni mi da li i firewall npr. zonealarm 5.5.062 (mislim da je to najnovija verzija do sada) odbija lovesan ili to radi samo kaspersky!!! Objasni mi zasto se racunar restartovao kada sam se kacio na net!!!

Sto se tice CLRAV-a recicu ponovo ... kada je instaliran kav 5.0.227, CLRAV prijavljuje da je kernel32.dll suspicius ... vidi sliku 1.jpg ....

Evo i slike 2.jpg u kojoj se tacno vidi da nema nista da skenira "Notihg to clean", a ta slika je nacinjena kada se na racunaru nalazio kav 5.0.121...

Pitam ... zasto ??????????

Evo i neke adrese gde ljudi imaju isto problema:
http://www.mycity.co.yu/phpbb/viewtopic.php?p=136516&

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    72.7 KB · Pregleda: 84
  • 2.jpg
    2.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 80
maredvl je napisao(la):
Pa dobro ako je to tacno Singi ... pojasni mi da li i firewall npr. zonealarm 5.5.062 (mislim da je to najnovija verzija do sada) odbija lovesan ili to radi samo kaspersky!!! Objasni mi zasto se racunar restartovao kada sam se kacio na net!!!

Stvarno ne znam sta radi a sta ne radi Zone Alarm, ali verujem da i on odbija Lovesan.
Racunar ti se restartovao zato sto si imao dva paralelno aktivna IDS-a, jedan KAV-ov, drugi ZA-ov.

maredvl je napisao(la):
Sto se tice CLRAV-a recicu ponovo ... kada je instaliran kav 5.0.227, CLRAV prijavljuje da je kernel32.dll suspicius ... vidi sliku 1.jpg ....

Evo i slike 2.jpg u kojoj se tacno vidi da nema nista da skenira "Notihg to clean", a ta slika je nacinjena kada se na racunaru nalazio kav 5.0.121...

Pitam ... zasto ??????????

Da ne bih pricao napamet, pitao sam one koji su pravili oba programa :)
Evo original odgovora:
Such message in CLRAV utility could appear when real address of system function
(in this case - it is LoadLibrary) is not equal to address which was received
from system, what could be in case of function interception. Such interception
could be done by usual program, but in such case you should be careful and try
to find source of this interception (for example by deinstalling some applicati
ons from your PC). In your case original of such interception is KAV, which is
normal.

CLRAV does not analyse application for suspicion it only analyse real address o
f function and address, which it is getting from system function.

maredvl je napisao(la):

Pa na tom forumu si i imao ove odgovore vezane za KAV i ZA :)

Inace, za sve probleme i pitanja se svi slobodno obracajte na [email protected] da ne bi davili ostale ovim finesama...

Nazad
Vrh Dno