Šta je novo?

Kaspersky nece da update-uje

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Posle reinstalacije XP-a kaspersky nece da se update-uje preko neta (koristim adsl i pre reinstalacije je sve sljakalo super, na svakih 6 sati).
Prijavi da ne moze da se poveze (evo slike). Sve ostalo na netu radi kai pre (normalno).

Zna li neko do cega bi moglo biti ? :trust:

Prilozi

• kav.webp
    kav.webp
    24.5 KB · Pregleda: 103
Moguce je da si instalirao neki firewall koji do tada nisi imao.Mozda ako si ubacio SP2 i zabranio pristup updateru, ili ako si u dotadasnjem FW-u povisio nivo (ako moze).Tesko da je rec do KAV-a (po ovome sto sada vidim).

Ovo sa desava i kada je internet explorer offline.

Kaspersky se ne miriše sa firewall-om koji donosi SP2. Imao sam milion i jedan problem sa njim otkako sam instalirao SP2.
Jedno vreme mi je izbacivao poruku da ne ne može da se poveže i da treba da proverim Internet podešavanja. A onda mi je firewall izbacio onu poruku da blokira neke mogućnosti KAV-a i pita me šta da radi. Ja kažem unblock, i ono proradi kako treba. Posle nekog vremena isti problem, ja ručno ubacim KAV među izuzetke u firewall-u, proradi.
Od pre tri dana ponovo neće i nema šanse da ga nateram da apdejtuje. Na kraju sam isključio i firewall, ali neće pa to ti je. Sledeći vikend pada format, pa ćemo videti šta će biti.

@exr
Pazi molim te, kako se ja toga nisam setio 🙁
Mana je sto KAV koristi IE kao "orjentaciju" tako da nezavisno, on mora da bude uvek na online, a to koristi koji browser hoces.

Hvala ljudi, uspeo sam!
Prvo sam probao sa drugim kljucem, a onda sam se setio da sam uninstall-irao IE (navika sa ranijih sistema 🙂
Kada sam vratio isti odnosno pokrenuo ga i prebacio na online, sada je sve ok. 😉

Nazad
Vrh Dno