Šta je novo?

Kaspersky Internet Security - Exclusions

gadafi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
435
Zdravo,

Imam problem sa KIS-om i exclusionima koje sam podesio.
Npr. postoji aplikacija d:\test\app.exe, koju KIS detektuje kao problematičnu i iskače prozor gde treba da preduzmem neku akciju.
Ako u Exclusions stavim folder d\temp, onda je sve u redu i više je ne detektuje.
Međutim, na disku D imam puno foldera sa problematičnim aplikacijama, pa sam dodao ceo disk u exclusions, uz štiklirano Include subfolders. Problem je što se u ovom slučaju ponaša kao da nije ceo disk izuzet iz provere, već samo root na disku D.
Da li neko zna u čemu grešim i kako ovo da podesim?

Glupo resenje dok se ne javi neko sa pametnim: stavi sve sa root-a u D u 1 folder i exclude-uj ga.

To svakako nije opcija. Privremeno rešenje je da isključim File Antivirus i da ručno skeniram ono što mislim da treba da se proveri.

Tamo imaš dve opcije:
Manage exclusions i Specify trusted applications, aplikacije moraju i u ovu drugu
kis_exception-3_en.png

Neće sa D:\.
Ni sa drugom opcijom ne mogu da isključim ceo disk iz provere. Tu i ne postoji opcija za nešto što nije aplikacija.
Prva opcija bi trebalo da radi, ali Include subfolders se ponaša kao da nije štiklirano.

1681053972245.png

Zdravo,

Imam problem sa KIS-om i exclusionima koje sam podesio.
Npr. postoji aplikacija d:\test\app.exe, koju KIS detektuje kao problematičnu i iskače prozor gde treba da preduzmem neku akciju.
Ako u Exclusions stavim folder d\temp, onda je sve u redu i više je ne detektuje.
Međutim, na disku D imam puno foldera sa problematičnim aplikacijama, pa sam dodao ceo disk u exclusions, uz štiklirano Include subfolders. Problem je što se u ovom slučaju ponaša kao da nije ceo disk izuzet iz provere, već samo root na disku D.
Da li neko zna u čemu grešim i kako ovo da podesim?

'Ajd uslikaj šta tačno prijavljuje KIS i da li to prijavljuje samo kad pokreneš tu aplikaciju?

KIS se aktivira kada probam da prekopiram, startujem ili samo otvorim folder sa aplikacijom za koju on smatra da može da nanese štetu.
Tako bi i trebalo da radi, osim kada je ta lokacija podešena u Exclusion.
Dakle, problem je kako da podesim da apsolutno ništa ne proverava samoinicijativno na nekom disk?
Prikačio sam poruku.

Prilozi

• KIS.png
    KIS.png
    14.5 KB · Pregleda: 13
Onda dodaj ovdje taj folder u exclusions i označi koje komponente treba da ga izuzmu.

Prilozi

• 1681142024277.png
    1681142024277.png
    62.1 KB · Pregleda: 9
  • 1681142088989.png
    1681142088989.png
    54.1 KB · Pregleda: 6
Napisao sam još na početku da tako nešto radi. Ne radi Include subfolders.

I kod mene exclusionsi foldera funkcionisali normalno dok nisam pokušao cijelu particiju i sad se poremetilo i kod mene.

EDIT:
Vraćanje stare exportovane konfiguracije je riješilo problem. Izgleda da se definitvno nešto skrši kad se doda cijela particija.

Poslednja izmena:
Moraću da se požalim na njihovom forumu. Trebalo bi da znaju bolje od nas :)

Elem. Kad sam opet dodao D:\ particiju exclusion radi kako treba. Možda bi u tvom slučaju reset pdoešavanja pomogao.
Ignoriši. Izgleda da samo stari exclusions rade.

Poslednja izmena:
Zanimljiva stvar. Kad sam obrisao putanje iz exclusionsa koje više ne postoje, opet radi kako treba. 🙃

Verovatno su onemogucili dodavanje cele particije u exclusions da bi sacuvali "neuke" korisnike od samih sebe, ali iz nekog razloga je bagovito.
Probaj sa D:\* (zvezdica na kraju je bitna) ako vec nisi.

Bag sigurno postoji. Kod mene nakon reseta pdoešavanja, ponovnog podešavanja i restarta sve radi kako treba. Kao da ima neki delay između izmjene podešavanja i primjene istih.

Probao sam i sa zvezdicom, ali ne pomaže.
Probaću i da resetujem sva podešavanja. ^ resetovao si Exclusions ili sve?

Nazad
Vrh Dno