Šta je novo?

kaspersky duplira protok????

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
u zadnjih par dana sam skida nesto sa rapidsharea i primetio da mi se sve sto ide preko Firefoxa ili RapGeta duplira u KAV, to vidim u NetLimiteru, ako Firefox skida 20 KB i preko KAV-a isto toliko ide, dok utorrent radi bez problema i njemu se nista ne duplira. U netlimiteru vidim i da KAV se kaci na istu adresu kao i firefox, ali ne mogu skidam nista punom brzinom ako radi KAV, vec maksimalno do 20-tak KB

Kako da ovo iskljucim, posto to verovatno radi od pocetka ali nisam obracao paznju jer nisam skidao preko FF-a????

Ja mislim da ti se to samo ucinilo da ti Kasperski smanjuje protok. Tacno je da kada nesto skidas sa bilo kojim programom, u NetLimiteru obavezno i kasperski ima isti takav protok, ali tebi se ne smanjuje ukupna brzina, vec deluje kao da imas duplo vecu brzinu. Kada surfujes u Firefoxu, ili nesto skidas npr brzinom 100KB/s, i kod kasperskija ce se prikazivati 100KB/s, a kao ukupna brzina pisace 200KB/s, sto nije realno. Ja sam zato u NetLimiteru iskljucio merenje brzine kod kasperskija, da mi ne pravi zabunu oko realnog protoka koji ostvarujem.

Pozz

Iskoristi neki program za merenje protoka pa utvrdi sta se desava - npr. DU Meter ( ukljuci stopericu ).
Iskljuci i KAV na par minuta pa vidi sta se tada desava.

u zadnjih par dana sam skida nesto sa rapidsharea i primetio da mi se sve sto ide preko Firefoxa ili RapGeta duplira u KAV, to vidim u NetLimiteru, ako Firefox skida 20 KB i preko KAV-a isto toliko ide, dok utorrent radi bez problema i njemu se nista ne duplira. U netlimiteru vidim i da KAV se kaci na istu adresu kao i firefox, ali ne mogu skidam nista punom brzinom ako radi KAV, vec maksimalno do 20-tak KB

Kako da ovo iskljucim, posto to verovatno radi od pocetka ali nisam obracao paznju jer nisam skidao preko FF-a????

Lepo deinstaliraj NetLimiter pa nećeš razbijati glavu oko gluposti (jednostavno NetLimiter pravi ovu grešku - još otkad sam ga prvi put instalirao pre godinu dana - to sam prvo primetio - koristim KIS). Ili jednostavno nemoj da pratiš protok preko NetLimitera.
Nije problem u KAV-u, niti on toliko značajno utiče na brzinu download-a, ako uopšte utiče (ja lično ne vidim razliku sa KIS-om i bez njega)
Meni NetLimiter pokazuje često preko 100KB/s (imam ASL-512/64) ali ga ne fermam uopšte. Jednostavno saberem protoke pojedinačnih programa i vidim da je to-to.

Poslednja izmena:
ok je, nesto mi je tih dana bila slabija veza, pa nije htelo da skida nista brzinom vecom do 20-tak KB, pa mi se cinilo da mi kaspersky ogranicava... ali evo sad je ok, skida mi po 40-tak KB, a netlimiter pokazuje ukupno 80, sto je nemoguce na mojih 512/64...

Stop NetLimiter service first:

from cmd line: net stop netlimiter (you can also do it from administrative tools)

Then try to open netlimiter cnf. file:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Locktime\NetLimiter\2\nl-settings.xml

and locate the following node:

<app path="c:\...\avp.exe" ignoreTraffic="false" />

and change it to:

<app path="c:\...\avp.exe" ignoreTraffic="true" />

Meni je (dok sam koristio KAV/KIS i Net Limiter) radilo.

tnx kole89, ubacio sam ovo i bar me vise ne zbunjuje sa kaspersky-em :)

I mene je to mucilo :). Dugo je stajao ovde otvoren thread, a onda sam se setio da pisem ljubaznim Chesima, i poslat mi je taj odgovor :). Inace, duplira protok nacinjen samo preko browsera ili download managera. Nisam primetio da to radi recimo sa limewire ili torrentima. To se desava samo sa NetLimiterom.

Kod:
<rule_list for="c:\program files\kaspersky lab\kaspersky anti-virus 7.0\avp.exe">
			<rule type="stats" stream="in" zone="Local Network" value="nlstats-FEF56A09-02B3-49F7-ABA7-53387E41507F.dat" enabled="true" id="95"/>
			<rule type="stats" stream="out" zone="Local Network" value="nlstats-1FC8844A-69B6-43F0-8606-0D85A21E6EB6.dat" enabled="true" id="96"/>
			<rule type="stats" stream="in" zone="Internet" value="nlstats-AFF3ED0E-7937-46AA-BF47-35845A04C9FD.dat" enabled="true" id="97"/>
			<rule type="stats" stream="out" zone="Internet" value="nlstats-8756B2F1-99CF-4692-A921-C4FE80330705.dat" enabled="true" id="98"/>

Kod mene nesto nema to sto je kole pisao, ili sam ja corav?

Vrh Dno