Šta je novo?

Kaspersky 5 i back-up baze

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Kako ovo odraditi sa vec postojece instalacije na winxpsp2? Probao sam da iskopiram onaj folder c:\documents... i nije uspelo

Iskopiraj folder "bases"iz postojece instalacije.Posle to iskopiraj u taj isti folder na racunaru na kom zelis.Mora da ti bude iskljucen Kaspersky kad to radis!

dok sam koristio KAV 5 (ali imao sam SP1) kopiranje baze iz c/doc&set-all user-applications-kav 5-bases je radilo bez problema.

sada imam KAv 6 i SP2 i kada probam da iskopiram baze kaze mi da je Restricted ili tako nesto.
Nemam pojma da li je do SP2 ili do razlicite verzije KAV-a

Iskopiraj folder Bases pa onda pri ponovnoj instalaciji mu podesi da se prvi put apdejtuje iz te kopije foldera, pa posle promeni na Internet, standard detabases.
Provereno radi na ovaj nacin sa KAV 5 i SP2.

KAV 6 , za sada, nema mogucnost update-a "from local folder"
pretpostavljam da ni ovo sa kopiranjem bases foldera takodje nece raditi

ironmanbg je napisao(la):
KAV 6 , za sada, nema mogucnost update-a "from local folder"
pretpostavljam da ni ovo sa kopiranjem bases foldera takodje nece raditi
KAV6 ima mogucnost updete iz localnog foldera:
Settings/update/update settings/customize/add pa dodas zeljeni folder

Iako ne radi ta opcija, klasicno kopiranje foldera radi (cak sam kopirao sa 5.x na KAV 6 i radilo je), ali potreban je restart.

kako si uspeo da kopiras bilo sta u C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\Bases ?

meni i sa iskljucenim kav6 kaze - error, cannot write, please remove the write protection

Izasao je 6.0.0.300
mozda ima novina i o ovom pitanju

Gledaj stvarno, mora da je kod mene povukao iz cache-a :crash: .

evo i description of upgrade from previous version :

Changes to version 6.0.0.299 added since version 6.0.0.300 (Critical Fix 1):

1) EULA files have been fixed.
2) An error that could cause a BSOD while scanning the UP702W32.EXE file on a network drive has been fixed.
3) The application can now accept key files with product code 131 when version 5.0 is upgraded to 6.0.
4) Caching of information about previous scans for objects on network drives has been removed.
5) Automatic detection of the following third-party applications during product setup has been temporarily disabled:
- Symantec Norton AntiVirus 2004 Professional
- Symantec Norton AntiVirus 2005
- Norton Internet Security 2005

ah.
a da li ste tu operaciju kopiranja probali kad izadjete iz kav?
zaustavite program pa onda probajte.
exit je cudo.

luka je napisao(la):
ah.
a da li ste tu operaciju kopiranja probali kad izadjete iz kav?
zaustavite program pa onda probajte.
exit je cudo.

ah.
a da li si ti procitao sta smo napisali?
operic je napisao(la):
meni i sa iskljucenim kav6 kaze - error, cannot write, please remove the write protection

Ilija je vec rekao, ali ga ocigledno niko nije cuo, uradite to iz safe-moda, meni je uvek uspevalo, a radio sam to nekoliko puta kada sam instalirao Kav 6 na drugim racunarima, a nisam hteo da updatujem sa interneta, predugo bi trajalo za prvi put.

ma sada kada se ima adsl mrzi me da se smaram.....

ajde da je obican copy/paste...ali ovako par mega nije strasno

Poslednja izmena:
Vrh Dno