Šta je novo?

Kasperski puca...

• Začetnik teme Začetnik teme !rabas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Desava mi se nesto cudno sa pomenutim. Dakle, prilikom apdejta baza, program jednostavno pukne. Kada ga ponovo upalim, sve lepo pise da su baze nove, ali se pitam koliko je to sigurno, tj. da li su stvarno skinute ili ne. I tako svaki put. Da napomenem da se ovo nije ranije desavalo, ali da je pocelo od onog trenutka kada sam poceo da koristim SBBov kablovski pripejd paket... Verzija Kasperskog je 6.0...

nevjerovatno to se i meni desava od jutros i to na oba kompjutera

Onda je mozda do njih, verovatno onda nisu baze u redu i sadrze nesto sto ga rusi. Cak je i meni to od jutros 😉

AOL Active Virus Shield radi odlicno (to je u stvari "mali Kasperski"), a i on skida iste definicije kao i "veliki Kaspersky".

Ajd mi bre razjasnite... Kako to milion programa koristi isti engine i iste definicije, a Kasperski uvek ima ubedljivo najbolji rezultat na testovima? Tu nema logike!

Uzgred budi rečeno... Onaj AOL test za sigurnost kompa me je pohvalio jerbo nemam ni jedan P2P program. Ono, da... Instalirani su mi BitComet, uTorrent, WinMX i možda još nešto, ali on ih nije video.

Poslednja izmena:
ovaj... a jesi li vam legalni ti kasperski? :-devil-:
(mozda nije do toga, ali... znate ono za blackliste)

Poslednja izmena:
Uzgred budi rečeno... Onaj AOL test za sigurnost kompa me je pohvalio jerbo nemam ni jedan P2P program. Ono, da... Instalirani su mi BitComet, uTorrent, WinMX i možda još nešto, ali on ih nije video.

Probao sam ga i ja, test je glupost ziva, odmah je odletio 🙂

Inace, najnovi ZoneAlarm Security Suite 7 ce koristiti Kaspersky kao antivirus engine, izasla je beta 😉

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=25462

If you have application crash during update, please uncheck "self-defence" option and delete this file manually:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\Data\updcfg.xml
After this operation check "self-defence" option back on.
Current updates on the servers are okay! Green light to update.

ovaj... a jesi li vam legalni ti kasperski? :-devil-:
(mozda nije do toga, ali... znate ono za blackliste)

Legalan koliko i windows:d , ali nije do toga...

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=25462

If you have application crash during update, please uncheck "self-defence" option and delete this file manually:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\Data\updcfg.xml
After this operation check "self-defence" option back on.
Current updates on the servers are okay! Green light to update.

Radi, mada me cudi da nisam to nasao, a pretrazivao sam im forum.... Hvala, imas casu mleka...😛

I meni se rusi od danas od 12h i to onaj Digitalov.
Gde je je taj "Self-defence"?

Desava mi se nesto cudno sa pomenutim. Dakle, prilikom apdejta baza, program jednostavno pukne. Kada ga ponovo upalim, sve lepo pise da su baze nove, ali se pitam koliko je to sigurno, tj. da li su stvarno skinute ili ne. I tako svaki put. Da napomenem da se ovo nije ranije desavalo, ali da je pocelo od onog trenutka kada sam poceo da koristim SBBov kablovski pripejd paket... Verzija Kasperskog je 6.0...

Svi imamo od danas isti problem. Ja sam ga resio tako sto sam deinstalirao KIS i ponovo instalirao istu verziju. I sada sve lepo radi.

vidi, vidi, zato služi onaj rollback taster u service-> update

Meni se isto to događalo juče, ali sam rešio tako što sam ga deinstalirao i ponovo instalirao. Taman sam skinuo i noviju verziju od one koju sam imao.

Poslednja izmena:
Koje su vam to verzije ???
Ja imam Personal Pro u kombinaciji sa Anti Hackerom,do sada mi barem nista nije prijavljivao,update radim 2x dnevno.

Ti ocigledno koristis neku stariju. Ovde su sve 6.0.xxx verzije 🙂.
To je ocigledno neka baza od jutros, ja sam tek danas oko 3 updateovao, i nema niceg, sve je ok...Dobro, omakne se ljudima. Proracunajte koliko puta u toku dana kreiraju nove baze 🙂.

Ja sam od juce uvece imo problema sa kasperskim verzija 5 nesto i outpost-om. Kaspersky je skidao update kao i uvek u pozadini, ali odjednom na sekund izleti dos promt, ucita nesto i nestane. Odma posle toga outpost javi da je kaspersky hteo nesto da mu promeni u programu i ugasi se. Ocu da restartujem komp, bum plavi ekran. Hard restart, opet outpost kuka, ugasi se i odma plavi ekran.
I tako se ja zlopatio 10tak minuta, onda pobrisao i outpost i kaspersky iz safemoda, instaliram 6.0 kaspersky i evo radi fino za sad. Tek sad vidoh da kaspersky 6.0 u sebi ima i firewall, zna li neko kakav je? Jel mi treba vise outpost pored ovog? Bitno mi je jer imam licencu kasperskog i outposta pa ako jeste da ne produzavam outpost.

A na kojim to testovima Kasperku se pokazao kao najbolji, kada je ubedljivo najbolji Nod32 AV. Sada je izasla verzija 2.70 pa se desava da ima jos i pametni sken aplikacija koje zele da bude zloceste kao maliciozni kod a update sa insane patch-om jos nikad nije omanuo...

^ a po kojiim to testovima je nod32 ubedljivo najbolji ??

i zasto spamujes temu o kasperskom ?

A na kojim to testovima Kasperku se pokazao kao najbolji, kada je ubedljivo najbolji Nod32 AV. Sada je izasla verzija 2.70 pa se desava da ima jos i pametni sken aplikacija koje zele da bude zloceste kao maliciozni kod a update sa insane patch-om jos nikad nije omanuo...

Moj test govori da je NOD bulls**** jer me je KAV spasao reinstalacije sistema.
I sto bre svi NODisti ko da su sekta, mene briga koji AV koristim, evo KAv mi je na kompu prvi put od 2002-e, pa sta? Sutra ce neki drugi.

Jel ima neko nesto da kzes stogod i firewall-u unutra kasperskog 6?

kaspersky ima firewall u KIS (kaspersky internet suite) a ne u KAV (kaspersky antivirus).
proveri ti jos jednom za koju verziju imas licencu, da li je personal ili personal pro. trebalo bi da je personal 5 = kav6, a personal pro 5 = kis6

upravu ste, ipak je ono samo web-antivirus. tx za info 🙂

Nazad
Vrh Dno