Šta je novo?

Kaseta na CD...

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Prebacio bih muziku sa audio kasete na komp u mp3 ili wav samo me zanima pomocu kog programa :boom:

zmaj011 je napisao(la):
Prebacio bih muziku sa audio kasete na komp u mp3 ili wav samo me zanima pomocu kog programa :boom:
Bilo koji Wave editor, recimo SoundForge, CoolEdit 2000, CoolEdit Pro, Adobe Audition, Nero Wave Editor, itd...
Vežeš kasetofon na line-in ulaz zvučne, uključiš ga u mixeru (line-in ne kasetofon :)) i lupiš rec u wave editoru.

Kakav li ce biti kvalitet te pesme snimljene sa kaset na cd??
I da li se gubi prebacivanjem sa mp3 u wave for??

versus je napisao(la):
Kakav li ce biti kvalitet te pesme snimljene sa kaset na cd??
I da li se gubi prebacivanjem sa mp3 u wave for??

Kvalitet ce zavisiti od kasetofona koji reprodukuje zvuk, kvaliteta semplera (tj. zvucne kartice ili externog semplera ako se koristi) i od znanja - koriscenje programa za otklanjanje suma, dinamicku expanziju itd.

Naravno da se gubi prebacivanjem sa mp3 na wav.

tex707 je napisao(la):
Naravno da se gubi prebacivanjem sa mp3 na wav.
Prebacivanjem iz mp3 u wav se ne gubi ništa... međutim ako taj wav ponovo konvertuješ u mp3 javiće se gubici.

jddipqd je napisao(la):
...
Prebacivanjem iz mp3 u wav se ne gubi ništa... međutim ako taj wav ponovo konvertuješ u mp3 javiće se gubici.

Tek kada sam procitao ovo sto si napisao shvatio sam da sam pogresno odgovorio...mislio sam na to da je mp3 losiji zapis od wav, te da se prebacivanjem iz mp3 u wav dobijaju losiji rezutati od wav-a koji je originalan...

:mrgreen: Dobro je da si se ispravio taman sam bio izmedju 2 :boom:

Nazad
Vrh Dno