Šta je novo?

kartica za kameru picco2000 problem???

boombish80

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2010
Poena
154
dakle ovako,problem je sa programom picco2000 i karticom za kameru.probao sam u tri racunara,ubacim karticu,instaliram picco2000,instaliram drivere i sve to radi kako treba dok na ovom mom nikako nece.u pitanju je ploca xfx nforce 650i ultra,socket 775 lga,sve isto odradim i instalicija prodje bez problema,komp vidi karticu i bez problema instalira drivere i kada pokrenem picco2000 onda pokaze kao da nema kartice.u pitanju je windows 7 operativni sistem.probao sam sve i svasta ali uvek ista prica,nece pa nece.ako neko ima neku ideju rado bih je probao,hvala unapred!

Na nekim plocama jednostavno nece da radi. Zasto? Ne znam. Nikako nisam uspeo da provalim zasto. Na dve iste ploce sam pokusavao i na jednoj radi na drugoj ne.
Generalno su kartice lose i ne mozes ni da ocekujes puno od njih. Zato su i jeftine.

Probaj sa Dico programom i njegovim drajverima. Mozda ti proradi. Ja sam bratu na G31 i 965 chipsetu instalirao Dico 900 (na Win 7 32bit-a Ultimate SP1) i radi super. Softwer je za nijansu losiji od Pico-a a li zavrsava posao.

Na nekim plocama jednostavno nece da radi. Zasto? Ne znam. Nikako nisam uspeo da provalim zasto. Na dve iste ploce sam pokusavao i na jednoj radi na drugoj ne.
Generalno su kartice lose i ne mozes ni da ocekujes puno od njih. Zato su i jeftine.

What he said. Pola felericno, a ona polovina koja proradi jednostavno ponekad odbije poslusnost. Prestane negde da radi, da se ubijes nece da proradi ponovo. Ubacim drugu, ona hoce. Odnesem tu "pokvarenu" negde, tamo hoce da radi i radi godinama, i to mi se desilo vise puta. Imaju AI kakav jos nije vidjen u racunarsakim naukama :D .

e ovako...ja sam juce skontao sta mi je bilo sa istom karticom,mada sam imao drugi problem i nisam ni pokusavao sa Win 7 nego sam na novu masinu stavio xp bas zbog pico 2000. U glavnom kada sam instalirao...ispisivao mi je da trazi neki kljuc. U glavnom pazi sad...prvo sam mislio da se drajver graficke i pico ne podudaraju,pa sam zamenio karticu ali nije...na kraju posle dan maltretiranja racunara i sebe sam skontao da vidim integrisane komponente i gle cuda...kada sam iskljucio lan na maticnoj proradilo je. Kupio sam lan karticu za 600 dinara i sad radi sve! U glavnom...probaj da iskljucis integrisane komponente pa ti mozda proradi.
Sretno

e da...i probaj u drugi slot da stavis ako jos nisi.

Problem sa tim Piko karticama i pojedinim računarima tj. odbijanjem da proradi na ovaj ili onaj način je vezan samo za IRQ port, generalno drajveri i sam program funkcionišu ok sve dok je kartici dodeljen ako se dobro sećam neki od IRQ prtova od 1 do 10. Preko toga odbija poslušnost, jedna je varijanta da se proba sa jednostanim prebadanjem kartice iz slota u slot ili da se dodeli kartici u biosu jedan IRQ port između 1 i 10 i sve će raditi kako treba. Kartica je baš vremešna i ne snalazi se najbolje sa novijim pločama i obiljem IRQ portova.

Osim toga sama PICO kartica za današnje vreme igračka i za malo više para se može doći do mnogo boljeg rešenja tj. kartice. Mislim da već za 40€ ima kartica koje snimaju 100 fps na četiri kanala. Protivnik sam da sam video nadzor snima manje od 25fps po kanalu! Ima toliko veštih lopova, prevaranata, šanera ili kako već da jedva može da se primeti da je nešto ukrao i način rada tek sa maksimalno usporenim snimkom od 25 frejma po kanalu. One snimke sa manje frejmova nema svrhe ni gledati 1 od 10 simaka će uspeti da uhvati bitan trenutak ili ti "imaš video nadzor" a moliš boga da će snimiti bitan moment. Što bi rekao Paja patak "Čemu ovo služi, a uz to i neradi?". I grozim se majstora koj lepo naplate i stave karticu od 50 fps na 16 kanala sa nekim smešnim kamerama e to je smejurija sve je mutno ne fokusirano, na snimcima je osoba u jednom trenutku (frejmu) na ulazu u sledećem je već 10 metara dalje.

Poslednja izmena:
Kod mene prijatelju nema bitnih trenutaka...ako se kod mene u radnji ukrade,bitno mi je samo facu da vidimo.:) Mada razmisljam da uzmem drugu karticu al me ne privlaci bas jer je prilicno nepotrebno. :) Ali da u pravu si...ovo je vec jaaako stara kartica,a ima mnogo boljih za male pare. Ja sam sad gledao neki za 80 evra sa kojom moze i preko interneta da se proverava radnik sta radi. Meni je i to nepotrebno,ali to je nazalost retko! :)

To za nadzor preko interneta tj. nadgledanje sa udaljene lokacije i piko može zato i imaš instalaciju kljent i server aplikacije, svaka kartica nudi tu opciju!
Jedna sekunda je veoma dug period za veštog lopova. Ima lopova koji za manje od 20 stotinki odrade posao i šta kada softver baš taj moment ne snimi a dešava se. Artikla nema ti gledaš snimak i njega vidiš kao regularnu mušteriju koja je prošla pored gondole!

Moje je mišljenje je da je 25fps po kanalu ono što je poželjno imati, 12,5 fps po kanalu je apsolutni minimum gde se dobijaju polu upotrebljivi snimci sve ispod toga je bacanje para barem za mene, tj. iz mog iskustva. No naravno to je samo moje mišljenje!

Vrh Dno