Šta je novo?

Kartaroske igre sa nasih prostora

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Interesuje me da li neko ima ili zna gde ima da se nadje igra Meksiko koja se svojevremeno igrala kod nas i bila popularna.

Ja sam nasao Preferans koji je prilicno dobar. Zove se IPref i nije onaj matori od programera iz Nisa. Evo linka:

http://home.nyc.rr.com/galimpic/ipref/Ipref 1.00.zip

Takodje napisite koje jos igre sa nasih prostora znate da su uredjene na kompjuteru pa ih ili posaljite ili dajte linkove za njih.

Pozdrav.

Imas tablic a imas i yamb (mada nije kartaroska :beat: ) Lako ces ih naci na internetu.

To znam. Tablici su beslatni, a za yamb nisam siguran.

Mene vise interesuje nesto tipa:

1. Meksiko
2. Lorum
3. Preferans (jos neke verzije)
4. Remi
5. Tablici u cetvoro (da ima opciju za jednog igraca i 3 racunara ili igraca preko mreze)
6. Rat (ako se dobro secam)
7. Magaraca (ako se dobro secam) (nemojte da bude sprdje sa ovim)

i sve ostale.

ako volis preferans voleces i Vist sigurno...
e sad sta ima od toga da se igra ne znam... onaj pref nije los... samo mu treba jos usavrsavanja... mada me je prijatno iznenadio :)

p.s. linkove ne znam :(

Pa Ipref nije los, samo malo cudno igra. Mnogo pada ali zna i da srusi ali to samo ponekad. Ono sto mu je prilicno dobro je osecaj kada ne treba da ide ili da prati. Inace vecinu puta kada zove, igre nisu bas sigurne pa gomilu puta pada. cini mi se da igra mnogo hazarderski i da pokusava da uhvati stih na povuci-potegni. Kada bi autor malo razvio AI engine ovo bi bila moja igra godine.

A da neko nije pronasao "brishkulu"? Ona dalmatinska igra, sa specijalnim kartama...

rakabencmark je napisao(la):
Pa Ipref nije los, samo malo cudno igra. Mnogo pada ali zna i da srusi ali to samo ponekad. Ono sto mu je prilicno dobro je osecaj kada ne treba da ide ili da prati. Inace vecinu puta kada zove, igre nisu bas sigurne pa gomilu puta pada. cini mi se da igra mnogo hazarderski i da pokusava da uhvati stih na povuci-potegni. Kada bi autor malo razvio AI engine ovo bi bila moja igra godine.

Chak mi se chini da losije odigrava nego onaj stari Nishki program.
Teshko je razviti AI za ovakve programe.

Pa u nekim slucajevima igra katastrofalno, ali ponekad tako odigra da se zabezeknem. Ipak ovo je tek verzija 1.00 pa se nadam da ce se razvijati malo i da ce biti odlicna igra.

Inace moram reci svaka cast autoru. Ovo je prvi Preferans koji moze da igra jedan igrac protiv racunara (tj. koji ima neki AI) posle one Niske verzije.

rakabencmark je napisao(la):
Pa u nekim slucajevima igra katastrofalno, ali ponekad tako odigra da se zabezeknem. Ipak ovo je tek verzija 1.00 pa se nadam da ce se razvijati malo i da ce biti odlicna igra.

Inace moram reci svaka cast autoru. Ovo je prvi Preferans koji moze da igra jedan igrac protiv racunara (tj. koji ima neki AI) posle one Niske verzije.

Ja se jos nisam zabezeknuo, a mislim da uglavnom igra katastrofalno. Definitivno je za sada bolji, i to dosta bolji onaj nishki program.
Krenuo sam partiju od 100 bula sa dve refe, i laganica sam na 60% partije stigao do 150 bula ispod kape i negativnom supom (jer sam, naravno, igrao vise partija nego comp i comp zajedno). Onda sam se zezao sa gomilicom padanja, i na kraju sam bio 160 bula (1600 poena) dobar. Mnogo truda treba za taj AI. Pitanje je i kakvu logiku ugradjuju u taj AI oni koji rade program. Ne bi me iznenadilo da tvorac programa nije neki extra igrac. AI treba zasnovati na verovatnoci raspodele karata. Na osnovu toga licitaciju, a to i dobru logiku odigravanja za odigravanje. U ovom programu, kada pratilac (comp) ostane sa najjacim adutom, on ga ne odigra. Glupo. To je pravilo koje ima retke izuzetke, isto kao i ono da se u dvoje UVEK igra sa navecom kartom iz boje, i to pravilo ima redak izuzetak.

Ma u pravu si ti. Ja nisam igrao Pref dosta dugo. Sada sam odigrao jedno 5 partija i vidim da AI nije nesto. Ali ipak je to prvi pokusaj posle Niske verzije pa treba da imamo razumevanja.

Mozda kada bi autora malo motivisali sa jedno 50-tak mailova da malo unapredi AI, i da mu mi pomognemo nekako, pa da napravi bolji AI.

uh

Strava i uzas. Mislio sam da sam mozda imao i malo srece sa deljenjima u prvoj partiji, ali nije tako.
Druga partija od 100 bula sa dve refe. Malo manje zezanja nego u prvoj partiji. Na kraju u srednjoj koloni 390 bula, ukupno 308 bula dobar.
Najveci mi je problem bio da zavrsim partiju. Nikada kraja. Koliko se ja spustam, toliko glupan i tupan padaju.
Zao mi je ako ovo mozda chita i autor programa, ali stvarno je odigravanje katastrofalno lose. Neka se konsultuje sa tvorcima Nishkog programa, pa da dobijemo bolju verziju.

Moj stari kaže da je kvalitet AI proporcijalan kvalitetu igrača preferansa koji je napisao program :)...

Ja se nadam, s obzirom da je ovo 1.00 verzija da ce biti bolje sa novom verzjiom jer sam bio na sajtu i vidim da autor radi na programu.

Autor IPref-a

Jao, bas ste me nasmejali :) tek sad sam video ovaj thread kad mi je Raka ostavio poruku na forumu www.ipref.com sajta. Prvo, ja igram bolje od mog programa, da se razumemo hehe! Evo o cemu se radi - on ni nije bio predvidjen za igru protiv kompjutera. Sve je napravljeno za online igru 3 igraca, i pred sam kraj sam razmislio i kao - hej, a sto ne bih ubacio da program eto baca neke karte za slucaj da dvojica cekaju treceg i dosadjuju se... onda sam seo i za pola sata smislio i ubacio nekoliko osnovnih stvari cisto da ne bude bas *****. Dakle kompjuterska igra uopste i nije trebala da bude jaka, cak sam se i prijatno iznenadio kad sam video da cak moze da se ubije malo vremena igrajuci protiv tog mentolski jednostavnog protivnika. Evo, da napravimo deal: ako mi vi pomognete da prakticno proverim i usavrsim online igru protiv zivih protivnika (nikako da nadjem dvojicu, narocito s dial-up vezama), ja obecavam da cu da se bacim na pravljenje algoritma za igru, koji je trenutno skoro nepostojeci, napominjem jos jednom, i otprilike igra kao ja kada bih bacao karte jednom rukom a drugom 'vatao angelinu jolie. Eto, da vas cujem.

Goran

Ja svakako skidam kapu gospodinu galimpicu za ulozeni trud, program je dobro odradjen, a ujedno ga pozivam da se pojavi na irc-u (kanal #benchmark) pa da ugovorimo live igru. Naravno poziv vazi i za ostale.
poz.

Koji je irc server i port ???

Nema vaze, nasao sam.

Sa nekim irc klijentom ides na server chat.yubc.net port 6667

ime sobe je #Benchmark

Ili se ode na http://www.benchmark.co.yu/chat.php

Kada bi mogli da se nadjemo na irc-u pa da probamo da odigramo koju partiju. Daj da dogovorimo neko vreme. Recimo danas u cetvrtak 22.01.2004 u 8 sati na ircu pa da probamo nesto ili nesto tako.

Sve pohvale!
Meni se cak cinilo da igra bolje od onog starog dos programa ali ako autor kaze da je na nivou mentola onda nemam vise sta da dodam!

Mislim da bi stvarno bilo lepo da se uradi bas jak program sa kojim nebi bilo sale!
Ako treba pacer za testiranje tu sam!

jese seca neko pokera domaceg
kanapis se zvao.....iso je u dosu ali zvucni efekti su bili besprekorni
tipa ki*a.........toga se bas secam kad mi kaze pizdeo sam

Zorro Posted:

A da neko nije pronasao "brishkulu"? Ona dalmatinska igra, sa specijalnim kartama...

Evo nasao sam je. Ko zna da igra italijanske karte (to su te specijalne karte :mrgreen: ) cijenice igru, posto kompjuter igra prilicno dobro. Necu reci besprekorno, posto vjerovatno nisam ni ja toliko dobar, iako mi na moru (u Boki) igramo to godinama po cijelo ljeto. Pa pretpostavljam da ce vecinu zadovoljiti "AI".

Uzivajte cheers

Super. Fala za igru.

p@r@d0x je napisao(la):
Zorro Posted:

Evo nasao sam je. Ko zna da igra italijanske karte (to su te specijalne karte :mrgreen: ) cijenice igru, posto kompjuter igra prilicno dobro. Necu reci besprekorno, posto vjerovatno nisam ni ja toliko dobar, iako mi na moru (u Boki) igramo to godinama po cijelo ljeto. Pa pretpostavljam da ce vecinu zadovoljiti "AI".

Uzivajte cheers

Odakle si iz Boke ?

p@r@d0x je napisao(la):
Zorro Posted:

Uzivajte cheers

E, svaka cast!
Ne znam kako sam uspeo da ovo ne primetim 10 dana, ali u svakom slucaju big thanks. Veceras ocigledno necu puno spavati... :D

ftp://ftp.djikic.com/pub/yamb.exe

http://www.downseek.com/download/get/?id=12334&url=http://www.marko-m.hr/crogaming/programi/ys2.zip

http://www.yamb.co.yu/index.htm

http://www.gameport.com/pcgames/cards/000038.html

http://homepages.pathfinder.gr/akourt/yamb/arisyamb2.zip (ali nesto ne radi momentalno)

Jel zna neko gde moze da se nadje neka dobra aplikacija za ovaj nas remi?

Džaba mu trud nije ni blizu:d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno