Šta je novo?

Karbonska vlakna će biti zabranjena u Evropi do 2029. godine

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
karbonska-vlakna.webp

Karbonska vlakna će biti zabranjena u Evropi do 2029. godine​

EU smatra karbonska vlakna potencijalno opasnim materijalom, što bi moglo ozbiljno ugroziti proizvodnju sportskih i električnih vozila

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/karbonska-vlakna-ce-biti-zabranjena-u-evropi-do-2029-godine/

Meni je najjače da oni samo iz vedra neba se sete nečega i ajde sada da vidimo da li je to štetno. Pa, valjda pre nego što nešto napraviš i izađe u prodaju se vrše kontrole da li je štetno ili ne.

карбон је један од најопаснијих елемената у природи, изазива глобално загревање, агресивно понашање и ментални дефицит.

треба урадити све што је у нашој могућности, да се сав карбон, уништи.

карбон је један од најопаснијих елемената у природи, изазива глобално загревање, агресивно понашање и ментални дефицит.

треба урадити све што је у нашој могућности, да се сав карбон, уништи.
Tako je. Samo hrabro i bez straha. Istrajaćemo do kraja, nema predaje do potpunog uništenja karbona. :D

Meni je najjače da oni samo iz vedra neba se sete nečega i ajde sada da vidimo da li je to štetno. Pa, valjda pre nego što nešto napraviš i izađe u prodaju se vrše kontrole da li je štetno ili ne.
Opšte je poznato da je zdravlje ljudi uvek bilo ispred profita velikih kompanija. Setimo se samo Thalidomide-a, DDTa, PFAS, itd... Sreća pa su ih na vreme povukli.

Upravo mi se suši 300e vrednosti karbona, pre nego što mi sledeći put date mini srčani udar proverite šta pišete :ppp

Aj što karbona već 100e lepka

Kad Evropa stalno uvodi neke zabrane , regulative ,... to ne smeta nikome a kad Trump hoce visse tarife, onda kme kme kme

Kad Evropa stalno uvodi neke zabrane , regulative ,... to ne smeta nikome a kad Trump hoce visse tarife, onda kme kme kme
Znači briga o zdravlju potrošača je bzvz, a pretnje sumanuto visokim carinama celom svetu radi manipulacije glasača i tržišta je ok?

Zanimljiv životni stav.

Pritom, kakve tarife pominješ, šta je to, znaš li?

Ttebalo bi zabraniti koriscenje reci karbon, kad vec imamo ugljenik.

Al karbon zvuči štetnije od ugljenika!
Inače podržavam uvek domaće naspram stranog!
sav strani karbon ćemo uništiti i ostaviti samo domaći ugalj!

Znači briga o zdravlju potrošača je bzvz, a pretnje sumanuto visokim carinama celom svetu radi manipulacije glasača i tržišta je ok?

Zanimljiv životni stav.

Pritom, kakve tarife pominješ, šta je to, znaš li?
npr tarife na uvoz Kineskih automobila, pa onda npr prodaja USA automobila u Evropi, pa velike taxe na sportske automobile u Francuskoj npr audi RS3 taxa 70000evra https://www.malus-ecologique.fr/audi/rs3 , jer motor iz audi automobila nije ekoloski. Stalno EU drzave izmisljaju nesto, pod izgovorom o ekologiji, zdravlju a ustvari je da se puni drzavni budzet. nema nikakve razlike izmedju trumpovi tarifa ili EU glupih regulativa.

npr tarife na uvoz Kineskih automobila, pa onda npr prodaja USA automobila u Evropi, pa velike taxe na sportske automobile u Francuskoj npr audi RS3 taxa 70000evra https://www.malus-ecologique.fr/audi/rs3 , jer motor iz audi automobila nije ekoloski. Stalno EU drzave izmisljaju nesto, pod izgovorom o ekologiji, zdravlju a ustvari je da se puni drzavni budzet. nema nikakve razlike izmedju trumpovi tarifa ili EU glupih regulativa.
oh no poor multi billionaires, don't tax 'em >.<

Nije bitno dal je neko bilioner ili ne. Za bilionere ima druge pogodnosti, da ne placaju taxe.

U tekstu se misli na karbonsku prašinu u proizvodnji a ne na to da je karbon štetan materijal, u suštini prašina svakog veštačkog materijala je otrovna za čoveka.

Stetne su za zdravlje i ove nove biorazgradive kese. Uglavnom sve sto izmisli covek je stetno za zdravlje.
Šta je alternativa, da se pusti da svako radi šta hoće, pa ko preživi?

Ni jedna administracija nije savršena, ali postoje bolje i lošije, mnogo lošije

EU administracija je pokazala kako se uredjuje zajednica država kao niko do sada i kako izgledaju ekološki čiste razvijene države.

Opet te pitam za tarife, kakve tarife i "bilionere" pominješ?
Koristiš reči koje nemaju takvo značenje u srpskom jeziku a misliš na neke termine koji se koriste u US.

Ekokoske?
Uf... mrzi me i da zavrsim re..

Ekokoske?
Uf... mrzi me i da zavrsim re..
Mnogo si brzo zaboravio kako je u Srbiji. U EU je najekološkije moguće u potrošačkom društvu i u sistemu u kome živimo.

Šta bi ti promenio, a da je moguće promeniti?

Naravno da bi moglo da bude mnogo bolje, počev od glomazne i skupe administracije, često previsokih poreza i drugih nameta, loše migrantske politike....

Ne uporedjujem EU sa utopijom ili kako bih je ja uredio da sam Bog ili sa moćima igrača video igre u stvarnom svetu.

Uporedjuj je sa drugim državama i regionima, i sa onim što je realno.

Модел еу екологије је - двориште је чисто, избацио сам кесу са смећем преко ограде код комшије.

Модел еу екологије је - двориште је чисто, избацио сам кесу са смећем преко ограде код комшије.
Upravo to.
Šta je alternativa, da se pusti da svako radi šta hoće, pa ko preživi?

Ni jedna administracija nije savršena, ali postoje bolje i lošije, mnogo lošije

EU administracija je pokazala kako se uredjuje zajednica država kao niko do sada i kako izgledaju ekološki čiste razvijene države.

Opet te pitam za tarife, kakve tarife i "bilionere" pominješ?
Koristiš reči koje nemaju takvo značenje u srpskom jeziku a misliš na neke termine koji se koriste u US.
U vezi bilionera sam odgovorio na post xslrv , ne tebi, pa ne znam sta te tu sad nesto muci?

Ne interesuje me da li se neke reci koriste ili ne u srpskom jeziku, ovo je doba interneta, mzes izguglat sta znaci koja rec :)
EU administracija je celokupna jedna megalomanska administracija, koruptivna, koja kmeci kad im USA uvede taxe, ili kad im uskrati vojnu pomoc :)

Poslednja izmena:
Karbon i brat mu silikon. Smrtni neprijatelji novinara prevodilaca.

Зато Србија предњачи по болестима у Европи. Загађења никад доста....

Па кад је су наши нато пријатељи донирали лековити уранијум, да помогну нашу енергетику ...
не може баш све идеално.

Kad sam dosao u Nemacku pre 3g nos nisam cistio maltene. Zadnjih meseci moram da ga cistim kao rudnik da kopam.. isto crnilo kao u Beogradu skoro.

Cistoca i ekologija my shiny hiney...

Nazad
Vrh Dno