Šta je novo?

Karambol sa particijama, čime vraćati podatke?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Drugar je uspeo da upotrebi Partition Magic na WD od 500 GB i pri spajanju particija naravno da je sve otišlo u Private Messages. Prva particija je sistemska, druga je storidž, fajl sistem je FAT32, mada mi on reče da je NTFS; možda samo ta sistemska particija koja je sada RAW.

Pitanje glasi: Čime je najboje vraćati, po mogućstvu sve u prvobitno stanje (da ne budu samo vraćeni podaci, nego i da disk ponovo bude sistemski, a bez reinstalacije)?

Acronis Recovery Expert uopšte ne reaguje, kaže da nema diska s kojim bi mogao da nešto radi. Windows vidi disk i dodeli mu slovo, ali je fajl-sistem raw i nema pristupa. GetDatBack nešto sada radi, nalazi fajlove, a pritom vidi samo 466GB koji su na pomenutom FAT32. Nabavio sam još i EasyRecovery za slučaj da ovaj prvi ne uradi ništa.

Poslednja izmena:
Probaj da vratis tu particiju koju vidi kao raw programom mhdd sa Hiren's boot diska.
Meni je u nekoliko navrata vracao raw particije u normalu.

Active Undelete 7

ask no further

Upravo radi A@U, ali prijavljuje samo 1 particiju (2.) i njeno stanje kao "Poor", što nikako nije dobro. Prioriteti su promenjeni, sad treba vratiti samo drugu particiju kako god. Mislim da to olakšava posao mnogo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno