Šta je novo?

Kapersky ne da Windowsu da se digne???

GeorgeT

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
620
Reinstalirao sam WIndowsXP i instalirao sam KIS6.0.1.380 i kada je instalacija restartovala mašinu, windows nije hteo da se digne nego bi resetovao mašinu prilikom učitavanja,(posle crnog ekrana sa logom Windowsa i "load: bar-om) i tako u nedogled. U safe mod bi ušao, ali ako bih izabrao "Safe mod with network" dešavala bi mi se ista stvar.
Pošto mi je windows bio sveže instaliran rešio sam da opet isformatiram C particiju i reinstaliram XP. Tada sam umesto KISa stavio KAV 5.0.388 koji sam koristio do pre par dana i prve reinstalcije windowsa. Instalacija KAVa i restart su prošli OK, ali kada sam otišao na net da ga update-ujem, kada je završio sa skidanjem fajlova, tražio je da se restartuje i desila mi se ista stvar kao sa KIS-om.

U čemu je vic??

Da napomenem da na drugom računaru u kutji (bratovom) imam instaliran isti KAV 5 i da sam ga juče update-ovao bez problema.

U oba slučaja (prilikom instalacije KAVa i KISa) WindowsXP je bio sveže instaliran i pored njega je tu bilo samo par stvari: MSOffice2003 i OpenOffice2. TotalCommander6.53, FireFox 1.5, Ichat, StartUp Organizer 2.7, Kerio Personal Firewall 2. NETu pristupam preko wirelessa.

Inače ista stvar mi se desila pošetkom godine sa Avastom, ali je to bilo pirlikom instalacije na računar gde su pre Avasta bili instalirani KAV i AVG, pa sam na forumu dobio odgovor da je to bilo zbog zaostalih "repova" prethodnih antivirus programa.

Kerio Personal Firewall 2 i kaspersky u kombinaciji kao i kav,avast sa zone alarmom su mi pravii identican problem takodje na wirelesu sa ap i grid antenom.Probaj bez Kerio Personal Firewall 2 i ostalih security dodataka dakle samo kav.

Poslednja izmena:
Bas danas sam bio do kume, i naravno: ne radi mi ovo, ne radi mi ono, nece ovo, nece ono 🙂 sednem za komp i cackam da vidim kako se ponasa... svaki drugi klik na bilo kom prozoru, bilo kom programu komp zakuca na desetak sekundi pa onda odradi zadato, pogledam procese u task menageru i sve mi deluje ok.
Surf netom blagi uzas, upload kao da ne postoji... download samo uzas...
Kada sam poceo da razmisljam o reinstaaciji rekoh: aj jos da probam da pogasim neke od aplikacija pa da vidim kako se ponasa, disejblujem local area connection, ono i dalje isto vuce se kao crv, i onda iskljucim kav 6, a komp kao krila da je dobio.
Jes da to nema nikakve veze sa tvojim problemom, ali sam bar napisao nesto :d mozda korisno :trust:

Poslednja izmena:
Bas danas sam bio do kume, i naravno: ne radi mi ovo, ne radi mi ono, nece ovo, nece ono 🙂 sednem za komp i cackam da vidim kako se ponasa... svaki drugi klik na bilo kom prozoru, bilo kom programu komp zakuca na desetak sekundi pa onda odradi zadato, pogledam procese u task menageru i sve mi deluje ok.
Surf netom blagi uzas, upload kao da ne postoji... download samo uzas...
Kada sam poceo da razmisljam o reinstaaciji rekoh: aj jos da probam da pogasim neke od aplikacija pa da vidim kako se ponasa, disejblujem local area connection, ono i dalje isto vuce se kao crv, i onda iskljucim kav 6, a komp kao krila da je dobio.
Jes da to nema nikakve veze sa tvojim problemom, ali sam bar napisao nesto :d mozda korisno :trust:

U kav 6 obavezno iskljuciti proactive defense jer uzasno usporava racuna,proverava svaki fajl koji se upisuje,a i potreban je samo za very hostile sredinu.

hvala na info-u, predpostavio sam da je tako nesto u pitanju, sutra joj iskljucujem proactive defense

Kerio Personal Firewall 2 i kaspersky u kombinaciji kao i kav,avast sa zone alarmom su mi pravii identican problem takodje na wirelesu sa ap i grid antenom.Probaj bez Kerio Personal Firewall 2 i ostalih security dodataka dakle samo kav.

Nije mi samo jasno zašto mi je dotična kombinacija (KAV5 i Kerio2) radila poslednjih 9 meseci bez problema, do pre par dana kada sam reinstalirao windows (razlozi te reinstalacije nemaju veze sa ovim). I zašto na drugom već pomenutom računaru dotična kombinacija i dalje radi kako valja.:crash:
No u svakom slučaju ću proveriti.
Ako se ispostavi da je to u pitanju, koji firewall da stavim? Da idem sa KIS6 ili šta?:wall:

Poslednja izmena:
Nije mi samo jasno zašto mi je dotična kombinacija (KAV5 i Kerio2) radila poslednjih 9 meseci bez problema, do pre par dana kada sam reinstalirao windows (razlozi te reinstalacije nemaju veze sa ovim).
Ko će znati... Evo, meni je prestalo da radi snimanje povezanih strana u scrapbook-u za FF (pojedinačne snima bez problema, što je najčudnije). Ništa nisam uradio i na kraju totalno obrisao FF, instalirao sve od nule, ali neće pa neće. Na kraju se ispostavilo da problem uopšte nije bio u FF nego u AdMuncheru (isti problem AdMuncher pravi i TeleportuPro) i ne vredi ako se AM privremeno disejbluje nego mora da se FF stavi na exception listu (isto kao i kod problema sa Teleportom Pro, uostalom), da ga uopšte ne filtrira. Mesecima (ako ne i godinama) je ovo radilo, a sad neće. Da li je neki update FF-a (ili ekstenzije) po sredi, ili nešto drugo, ko će ga znati.

A KAV je koristan ako od svog skupog P IV hoćete da napravite 486. Najbolji emulator 486 kompa na svetu! :d Nema tih para za koje bih ja stavio KAV na svoj komp.

Poslednja izmena:
mislim da je u pitanju neki mac 🙂

Poslednja izmena:
Sto se tice Kasperskog, morao sam da ga deinstaliram, posto je poceo da mi brljavi sistem (cak i kad nije upaljen) - pocele su da se javljaju greske pri startovanju i gasenju vecine programa (ne moze da pise ili cita sa nekih memorijskih lokacija - pa sam provjeravao i hdd i memoriju, ali sve bilo ispravno), prvo nisam povezao sa Kasperskim, mislio sam da je brat nesto cackao, pa sam reinstalirao sistem, ali opet posle nekog vremena pocelo, pa sam nasao na netu da moze biti do KAV-a, i kako sam ga deinstalirao, problema vise nije bilo. Sad drzim Avast.

Proverio sam i ipak je ispalo da je problem kombinacija Kaspersky-Kerio 🙁
Zahvaljujem Masnikosi 🙂
Molio bih vas sve da mi date predloge za drugu kombinaciju antivirus-firewall programa jer je očito da moram nešto da promenim.

GeorgeT🙂

PS: Znam da je "računarstvo" čudna nauka, ali mi i dalje nije jasno zašto se odjednom pojavio taj problem kada je to kombinacija koja mi radi već nekoliko godina bez problema (Kaspersky 3,4,5 - Kerio2), a uz to mi i dalje na drugom(bratovom) računaru super fercera, a danas sam update-ovao antivirus bazu i programske module Kasperskog.

A KAV je koristan ako od svog skupog P IV hoćete da napravite 486. Najbolji emulator 486 kompa na svetu! :d Nema tih para za koje bih ja stavio KAV na svoj komp.

Ne smatram KAV 486 emulatorom. Koji god antivirus program da stavim da svoj kompjuter ni jedan neće biti stalno rezidentan i skenirati svaki fajl kojem se pristupi. To uvek odmah isključujem. Antivirus mi je potreban samo za "scan on demand", a to je nešto gde je po mom mišljenju Kaspersky nenadmašan. za poslednje 4 godine nije mi se nijednom deslio da STVARNO zapatim virus. Jedini virusi koji su mi ušli na mašinu su bili oni koje sam lično download-ovao sa neta ili snimio od nekog uz neki program, ali ni jedan nije doživeo da se pokrene...

Josh samo da nadjesh nekog ko je spreman da ti da neke pare da biloshta stavish na svoj komp - mislim, to bi bila referenca koju vredi i platiti 😛

Dakle, iz tvog iskustva, znachi stavljanje ovih drugih antivirusa bi od skupog P IV napravilo mozhda Spectrum?

Vidi ovo

http://reviews.cnet.com/4520-6600_7-6379091-1.html

1. KIS već ima firewall pa je zato došao u sukob sa Keriom.
2. Radi se o beta verziji KAV 6 koja se stalno dopunjuje, a ne stabilnoj 6.0.0.303 koja kod mene, i kod svih drugih koje znam, radi savršeno.

Bas ta "stabilna" 6.0.0.303 verzija KAV-a je kod mene prouzrokovala probleme (post 10).

Ovaj Active Virus Shield by AOL version 6.0.0.299 je besplatan (koristi KAV engine, a i lici na njega totalno) 😀

Poslednja izmena:
I Talidomid je nekad dobijao izuzetno pohvalne prikaze u medijima.

A ovakvi testovi kakav je ovaj na koji se pozivaš nemaju nikakvog smisla. Šta znači "deep scanning" kad svaki program pod tim podrazumeva nešto drugo? To nisu uporedivi parametri. Za svakodnevni rad je bitna brzina on access skeniranja, a ona se tu ne spominje.

Iskreno da ti kažem, zaboli me nešto... Ako je nekome OK da mu se PIV vuče kao PI ili PII - ni meni ne smeta.

to je nešto gde je po mom mišljenju Kaspersky nenadmašan. za poslednje 4 godine nije mi se nijednom deslio da STVARNO zapatim virus.
Zamisli, a meni se za poslednjih desetak godina nije desilo da STVARNO zapatim virus, a već boga pitaj otkad koristim free verziju AVG-a. Po toj tvojoj logici ispade da AVG ne samo da je nenadmašan, nego je duplo nenadmašniji od Kasperskog. :smoke:

Poslednja izmena:
A ovakvi testovi kakav je ovaj na koji se pozivaš nemaju nikakvog smisla. Šta znači "deep scanning" kad svaki program pod tim podrazumeva nešto drugo? To nisu uporedivi parametri. Za svakodnevni rad je bitna brzina on access skeniranja, a ona se tu ne spominje.
Brzina On-access skeniranja je nebitna osim ako neko nije rad da usporava mašinu za "DŽ". Ti ako si rad drži Avast i likuj što ti računar nije usporen do 486-ce ili PI, nego SAMO do PII ili PIII. Kao što rekoh On-access scan ili real time protection, kako već ko to zove, isključujem odmah po instaliranju. Mašinu štitim firewall-om i On-demand skeniranjem, a on-demand scan je nešto gde Kaspersky jeste nenadmašan i po kvalitetu i po brzini. Slobodno proveri po netu, to svi testovi pokazuju...
to je nešto gde je po mom mišljenju Kaspersky nenadmašan. za poslednje 4 godine nije mi se nijednom deslio da STVARNO zapatim virus.
Zamisli, a meni se za poslednjih desetak godina nije desilo da STVARNO zapatim virus, a već boga pitaj otkad koristim free verziju AVG-a. Po toj tvojoj logici ispade da AVG ne samo da je nenadmašan, nego je duplo nenadmašniji od Kasperskog. :smoke:
Em si pobrkao lončiće, em nisi dobro citirao. Trebao si citirati ovo:
Antivirus mi je potreban samo za "scan on demand", a to je nešto gde je po mom mišljenju Kaspersky nenadmašan. za poslednje 4 godine nije mi se nijednom deslio da STVARNO zapatim virus.
Moja je greška što sam malim slovom Z počeo sledeću rečenicu, pa si ti verovatno prevideo tačku ispred "za".
Hteo sam da kažem da je Kaspersky nenadmašan po pitanju "On-demand Scan"-a, a ne da je nenadmašan zato što 4 godine nisam zapatio virus. Za ovo drugo je pre svega zalužna pažnja koju posvećujem tom pitanju, a verujem i ti, a tek onda programi.

1. KIS već ima firewall pa je zato došao u sukob sa Keriom.
To sam i ja prvo pomislio, ali nije. KAV5 na koji sam se posle vratio nema firewall, a počeo mi je praviti iste probleme(u saradnji sa Keriom) iako ih ranije nije pravio:wall:
2. Radi se o beta verziji KAV 6 koja se stalno dopunjuje, a ne stabilnoj 6.0.0.303 koja kod mene, i kod svih drugih koje znam, radi savršeno.
Ne znam, ali posle sam probao KAV6.0.0.299 Final, pa je iskrsao isti problem. 🙁
Trenutno "ispitujem" razne vrste antivirus programa i firewall-a pa ću videti za koju kombinaciju ću se odlučiti.

Da ne bih otvarao novu temu molim vas da mi kažete koji firewall-ovi najmanje troše resurse, a uz to rade kako treba? Gledao sam na forumu i koliko vidim treba bih da biram između Outposta(samo ne znam da li v3.5 ili v4), Keria v4 ili Keria v2.15...

Poslednja izmena od urednika:
Brzina On-access skeniranja je nebitna osim ako neko nije rad da usporava mašinu za "DŽ".
Meni je brzina on-access skeniranja najbitnija jer mi je on-access skeniranje najbitnije, kao verovatno i za 99.5% ostalih ljudi koji koriste računare.

Nazad
Vrh Dno