pestkiller
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.11.2003
- Poena
- 619
Koliko ostaje prostora na SSD diskovima od 120/128/180/240 GB posle formatiranja?
Hvala na odgovoru.
Svi znamo da su iskazani kapaciteti HDD marketinški trikovi.
Hvala na odgovoru.
Svi znamo da su iskazani kapaciteti HDD marketinški trikovi.
Da ne bi bilo zabune, veoma dobro znam sve činjenice oko izraženih kapaciteta HDD, kao i njihovoga obeležavanja. Pitanje je bilo čisto praktične prirode upućeno onima koji imaju SSD, da bih mogao odlučiti koji disk da kupim.Ti onda lepo kupi Mac ili instaliras njihov OS X i pisace ti onoliko koliko si kupio. Nije nikakva zavera, nego je ostala konvencija prikaza kapaciteta jos od vremena kad se nismo rodili.
Pa to i nije po SI sistemu.
Kasnije je usvojeno ali ne od strane SI vec IEC, Ki,Mi,Gi,Ti itd (kibi. mebi,gibi,tebihmmm... uvek sam mislio da je to razlog, iskreno nisam ni proveravao a trebalo bi...![]()
111,7857GB/119,209GB/167,638GB/223,517GB
Ne mogu ovde da napishem matematicki jer nema stepenovanja, vec cu recima. Glavnica (kapacitet HDD/SSD) mnozis sa 1000 na 3 eksponent i onda sve to podelis sa 1024 na 3 eksponent, i dobijas ove gore rezultate. Ta razlika od 1024 do 1000 je zapravo razlika izmedju dobijenog kapaciteta (gore navedenog) i specifikovanog (120/128/180/240)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari