Šta je novo?

Kao da se namagnetise slika na TV-u.. Pomoc

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Neznam da li ovo spada ovde ali imam jedan prob pc to tv. Kada prikljucim tv na tvout graficke kartice dobijem super sliku na tv-u ali kao da se ona posle par minuta namagnetise. Pojavljuju se neke plavkaste i sive fleke. "fleke" nestaju cim pustim neki drugi kanal(kroz par sec nestaju). Probao sam sve zivo, ukljucio sam i pcie spredspecturm, cak sam i menjao drivere. Da li neko zna ili je imao slican problem. Tvout je povezan na cinc imam i svideo ali nisam probao jer neznam gde mi je kabal. Inace na tv-u imam 3ulaza za cinc(av1,av2, front av) i taj petozilac svideo.
Any help!!!???

Smanji malo "digital vibrance" u drajverima i/ili kontrast na TV-u, trebalo bi da pomogne.

Probao, ne pomaze!!!
Hvala!!!
Ima li jos neko neku ideju???

Pretpostavljam da iz PC-ja dovodis samo video signal pa onda probaj ili da mu dovedes i zvuk na audio chinceve (ili od PC-ja ili od bilo kog drugog uredjaja cisto probe radi) ili da ga "mutiras".

Da li ti se to desava kad ti je sam desktop (staticna slika) na TV-u, ili i u igrama, filmovima...?

Da li ti se to desava kad ti je sam desktop (staticna slika) na TV-u, ili i u igrama, filmovima...?

Za sada se pojavljuje kada je desktop i u filmovima, a i u igrama bi bilo isto 100%. Znaci cim prikljucim tj. enable-juem tv(svejedno da li je single ili clone ili ...) posle par sekundi krece da se pojavljuje u jednom delu nesto kao plava a u drugom siva boja(pozadina na desktopu bela).
Kada prebacim na neki tv kanal "fleke" ostaju par sekundi i onda se izgube.:wall: :wall: :wall:

Xeg je napisao(la):
Pretpostavljam da iz PC-ja dovodis samo video signal pa onda probaj ili da mu dovedes i zvuk na audio chinceve (ili od PC-ja ili od bilo kog drugog uredjaja cisto probe radi) ili da ga "mutiras".
Sada cu da probam i to.

Nista ni od ovog pokusaja.

Inace kada povezem preko videorekordera sve je ok, kao da on "upije" te smetnje koje stvara komp .Ali on je jadan toliko ruzan da nemogu da ga drzim u sobi:D .
Da li bi mogao da napravim neku "spravicu" koja bi apsorbovala ove smetnje, kao sto viderec. radi?
Da li mogu da iskoristim mozda onaj spliter za kablovsku u te svrhe?

Poslednja izmena od urednika:
Posto imas kablovsku, ajde probaj za pocetak da iskljucis antenu iz TV-a kad upalis TVout u drajverima...

Nista se ne brini, te fleke su uobicajene na novijim Samsung televizorima.:D
Ja nisam uspeo da ih uklonim, imam dva Samsung TV-a jedan je Plano 21" iz 2002 a drugi je 29" iz 2006 i oba imaju isti problem koji si opisao.

Poslednja izmena:
Posto imas kablovsku, ajde probaj za pocetak da iskljucis antenu iz TV-a kad upalis TVout u drajverima...

Ja sam primetio da imam smetnje u vidu horizontalnih pruga koje idu odozgo na dole, kada iskljucim kablovsku te smetnje su nestajala. Problem sam resio ubacivanjem jos jednog splitera pre TV-a koji mi je trebao za tv kartu i linije su nestale. Problem sa namagnetisanjem je medjutim i dalje prisutan.

Znaci da i Philips nije nista bolji od Samsung-a, mozda se i ne razlikuju upotrebljeni delovi, samo spoljasnji oklop. Ko ce to znati ali jako je cudno da se javljaju isti problemi na televizorima razlicitih proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Nista se ti ne brini.
Ima toga i kod sonija.Desava se da gledas nesto preko AV ulaza a u pozadini cijes zvuk nekog tv programa koji se prethodno gledao.
Verovatno ti je vedeo rekorder povezan sa koax.kablom(rf) pa tad nemas smetnje?

@ExR
Probaj da za povezivanje PC-TV koristis koaksijalni kabel sa nalemljenim cincevima na oba kraja.

Member je mislio na koax kabl, klasicni antenski (ne koax video kabl sa nalemljenim cinchevima), kojim je moguce proslediti signal na antenski ulaz od TV-a samo ako je izmedju video rekorder.

Ti "brodsko-sklapani" tv-i na nasem trzistu su poslednji krik pokojnog vlasnika. Shit kvalitet u video-in segmentu ti pravi smetnje. Jedina sansa ti je da se potrudis da nadjes taj zatureni s-video kabal, pa probas sa njim.

kako da testiram sliku na novom tv

izvinjavam se zbog malog otklona od konteksta ...kupujem tv

panasonic , slim . hd ready , kratka katodna 32 incha 600eura lep ko lutka al sam cuo da u nekim serijama ima ..tzv flekica po coskovima ekrana ..razlivena boja i sl ...cuo sam da moze da se testira tako sto se na tv skine boja i na crno belo ako je cisto ...da je onda ok .. da li neko zna neku prefinjeniju proceduru ili jos neki trik a da se ne zavlacim i otvaram tv ... naime to bih probao u samoj prodavnici

hvala unaprijed

aleksandar

Ako imaš feromagnete probaj da ih staviš na kabel, možda kabel nije dobro oklopljen, pa ima puno šuma, ako nemaš, skokni do obližnjeg pc servisa i zamoli ih da ti daju par komada, pa ih navuci tako, da kabel prolazi kroz sredinu.

Nazad
Vrh Dno