Šta je novo?

Kaminski aspirator

JSirena

Zapažen
Učlanjen(a)
28.10.2024
Poena
1
Zdravo, da li neko ima iskustva sa kaminskim aspiratorima, trebao bi mi baš jak jer je velika prostorija spojena sa dnevnim boravkom, izbušili bi odvod napolje. Samo da je jak. Bolela bih da neko napiše svoje iskustvo jer baš nikoga ne znam ko ih ima.Raspon cena je veliki i nije povezan sa jačinom pa me to zbunjuje. Tipa neki no name kapaciteta 803m3/h je 15 000rsd, a npr mislim da je bio Hansa, 600m3/h je 60 000rsd.

Prilozi

• Screenshot_20231123-192427_Facebook.jpg
    Screenshot_20231123-192427_Facebook.jpg
    99.9 KB · Pregleda: 36
Kinezi često lažu sa specifikacijama. Gledaj pored protoka i buku, džaba 800m3/h ako ćeš da ogluviš pored njega. Modeli sa 2 motora su generalno tiši, ali mislim da to niko ne stavlja u te dekorativne kaminske.
Takođe razmisli koliko ima smisla uzimati baš taj tip aspiratora, ako će biti ovako kao što je na slici, gubiš dosta od visećeg dela kuhinje na neiskorišćen prostor, plus dodatne površine koje treba brisati i čistiti.

Hvala. Slika je informativnog karaktera, kod mene je drugačiji raspored on bi bio baš pored prozora pa je iz tog razloga moj izbor aspirator ovog tipa, ne sviđa mi se da pored prozora bude viseći deo. Da, primetila sam da ne postoje sa dva motora i to me zbunjuje još više.
Iz tog razloga bih volela da čujem mišljenje i preporuku nekog zadovoljnog korisnika.

Efikasnost aspiratora zavisi i od rasporeda prostorije - odnosno od strujanja vazuha kroz nju. Da bi aspirator izbacio 500 kubika napolje, drugih 500 mora nekuda da udje u prostoriju. Pošto će biti pored prozora, jedna opcija je da prozor bude otvoren, na kip,napr.
Od marki, ja bih prvo pogledao Faber, a onda i druge.
Pozdrav

Hvala puno na mišljenju i obrazloženju pošto sam negde čitala da nikako ne treba otvarati prozor dok radi aspirator jer aspirator neće imati funkciju zbog strujanja vazduha....
Videla sam neke Elica ali opet ne znam kakvi su .... Ja se inače nekako vodim cenom - koliko para toliko muzike, ali mislim da to u ovom slučaju ne može da mi bude pokazatelj....
Pogledaću i Faber. Hvala. Pozdrav

Moja preporuka je isto Faber, ali i predlog da bezis od tog oblika, jer vremenom ces shvatiti koliko je sav taj inox tezak za odrzavanje, a i sama kuhinja (bar meni) nekako deluje siromasnije sa takvim tipom apsiratora. Generalno su svi aspiratori ne preterano kvalitetne (spoljne) izrade i savetujem ti da ne ulazes mnogo novca u njih. Svaki (ovde mislim na kubikazu,motore, ne i na lose proizvodjace) ce da radi posao, samo ih moras odrzavati cistim.Misljenja sam da vise od stotinak eura ne treba ulagati u njih, al ovo je samo neko moje misljenje

Vrh Dno