Šta je novo?

Kamere za snimanje saobracaja iz automobila

kamango604

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
360
^^^Imas na limundu. Ja sam licno video jednu koja je integrisana u zamenski retrovizor. Ima slot za SD karticu, a 2GB je dovoljno za X sati. Imas i one klasicne sto se lepe za tablu ili soferku. Mada video sam da ljudi koriste i one privezak kamere ali one su neupotrebljive nocu.

Ali moram reci i da te namenske iako navodno mogu da se koriste po mraku imaju ocajan snimak.

Autokamera DVR AOP H198F 1.3MegaPixel SDcard do 32GB

HD Portable DVR with 2.5" TFT LCD Screen
Senzor: 1/4: CMOS HD
Mode: Video Recorder/Camera
Support SD/MMC Cards:Up to 64GB
Support Real Time & Data display on video
Recording Automatically After the Power Up
High speed recording and quick light respond
Reparat storage by section
Cycled recording
Power input:DC5V
Power Supplied byCar Charger or AC100-240V (Optional)
Microphone:include

U Gama Group-u je 13.000 din

Autokamera DVR AOP H198F 1.3MegaPixel SDcard do 32GB

HD Portable DVR with 2.5" TFT LCD Screen
Senzor: 1/4: CMOS HD
Mode: Video Recorder/Camera
Support SD/MMC Cards:Up to 64GB
Support Real Time & Data display on video
Recording Automatically After the Power Up
High speed recording and quick light respond
Reparat storage by section
Cycled recording
Power input:DC5V
Power Supplied byCar Charger or AC100-240V (Optional)
Microphone:include

U Gama Group-u je 13.000 din

El to ovako nesto?

[youtube]zowsLT6rkbw[/youtube]

Mene bi zanimalo da nabavim "video nadzor" za auto ali po mogucnosti da bude nesto slicno kao na ovom snimku gore. Bas sam se pitao gde to ima i koliko kosta.

Dakle uredjaj bi trebao da belezei GPS lokaciju, brzinu kretanja auta, da lepo snima nocu, i da moze da snima najmanje dve kamere istovremeno. Takodje bi interesantna opcija bila da moze da mu se posalje sms poruka, a on onda da na nju odgovori sa tacnom GPS lokacijom auta.

Ima li takvog uredjaja negde i koliko im se krece cena?

Posto smo u YT temi videli nekoliko snimaka "voznja u Aziji", predpostavljam da na forumu ima zainteresovanih za nabavku i instalaciju ovakvih kamera u Srbiji.

mozda nekome bude interesantno... radi skroz ok. pogotovo je odlicna opcija za detektovanje linija.

Odlicno ako ima linija.. a kod nas ih uglavnom nema :)

Tebe ovaj sistem zanima.
Ima i gps i snima rad motora i kao sto vidis i ludaka koji drndaju tvoj auto do besvesti

http://www.youtube.com/watch?v=WzpdefAccQE

Ovaj sistem je kostao oko 500 €

Tip ciji je ovo auto je na kraju tuzio Autopromet. Ne znam dal je dobio neku paru al znam da u auto promet ja nikad necu da oteram auto.

Poslednja izmena od urednika:
probao sam ar kad sam bio u Americi i tamo je stvarno jako dobra stvar, pogotovo za npr LA... znacajno olaksava voznju, pogotovo ako udjes u carpool, ukljucis cc i samo pridrzavas volan... mozes da namestis na koliko da te upozorava, jedino sto smara je sto nema gps integrisan...

ali kod nas nema poente jer nema puno takvih puteva...

Tebe ovaj sistem zanima.
Ima i gps i snima rad motora i kao sto vidis i ludaka koji drndaju tvoj auto do besvesti

http://www.youtube.com/watch?v=WzpdefAccQE

Ovaj sistem je kostao oko 500 €

Tip ciji je ovo auto je na kraju tuzio Autopromet. Ne znam dal je dobio neku paru al znam da u auto promet ja nikad necu da oteram auto.

Koliko se secam tip je njih posle ucenjivao da mu daju neki auto da ih ne tuzi, samim tim sebi skocio u usta. Naravno, mediji su izuzetno pouzdani kod nas, tako da... Davno se retko auto tera u ovlasceni servis, pogotovu ako imas dobrog neovlascenog majstora :d

Tražio je novu Captivu ili tako nešto.

Antaru...

Isti auto samo rebrandovan. :)

Hvala na podsećanju.

To sa merenjem g sile je vec izdrkavanje. Standalone GPS tracker moze da se uzme za nekih 150e, salje trenutni polozaj sa brzinom na sms. Ja sam razmisljao o njemu ali mi auto i nije nesto popularan kod lopova pa sam odustao.

To sa merenjem G sile ima svoju ulogu, a to je da kod uređaja za snimanje koji ne snimaju 24/7 bude okidač za aktiviranje snimanja. U praksi to izgleda tako da se sve što kamera zabeleži prolazi kroz buffer i na sve nagle promene G sile (sudar) reaguje tako što snimi video fajl od npr. 10 sekudini pre do 10 sekundi posle "udara". Sve zavisi kako su uređaji koncipirani i podešeni, ima stvarno puno opcija...

Na taj nacin se dosta stedi prostora na memoriji, ali treba podesiti osetljivost. Ako je previse osetljiv imaces mapu svih rupa u gradu sa sve snimcima kako ih prelazis a ako je malo manje osetljiv onda moze da se desi da ne usnimi neko lakse cukanje.

ovaj setup sa 2 kamere iz okacenog video sa Opelom je vrhunski, pokriva bukvalno sve moguce situacije i uglove (napred normalno, pozadi sirokougaono, hvata i sa strane dogadjaje)!

Vrh Dno