Šta je novo?

Kamere za nadzor

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Imam potrebu da kupim kameru za nadzor stana ,koju bi pregledavao online i koja mozda ima neku internu memoriju za cuvanje recimo zadnjih nekoliko sati.
Takoder bi bilo interesantno da bude online direktno preko nekog ruter ili mreznog adaptera ,da bih zaobisao kupovinu kompa samo za to...cjena da bude negdje oko 100-150€ (osX supported)

Hvala unaprijed

Poslednja izmena:
Prva stvar sto ce povlo uraditi kad uleti u stan (maskiran) je cupanje kompletne mrezne opreme sa napajanja i unistavanje hdd-a na koji je sniman video feed. Ukoliko ti sam sistem za video nadzor nije dobro sakriven (kao i odvojeno napajanje) dzaba ti je kupovina ovog video nadzora. Ne postoji bolji sistem od fizickog obezbedjenja, ali koliko para toliko i muzike.
Da ne bacas pare bez veze, koristi web cam u kombnaciji sa posebnim skype nalogom koji ce biti setovan da automatski prima pozive i pali kameru.

Prvo kamere bez alarma u stanu ne vrede mnogo.
Drugo za 150 € ne možeš kupiti ništa pristojno. DVR (uređaj za snimanje i slanje na internet) je minimum 50 €, kamera 25 (treba barem 2-3), kablovi, napajanje, konektori.... A ovi najjeftiniji DVR uređaji uglavnom traže Internet Explorer i Microsoft DirectX.
Cene pogledaj ovde: http://www.elementa.rs
Doduše imaš na ebay.com mini kamere. Ukucaj u pretraživač "mini video camera", možda Ti to baš odgovara, teško da će ih lopov pronaći.

da bih zaobisao kupovinu kompa samo za to

Meni je interesantna kombinacija raspberry Pi (mikro i stedljivi komp :)) i jeftine web kamere kao DIY resenja, mozda je bestbuy sinteza Mikijevog saveta sa raspberry P koji bi radio nonstop :)

Pogledaj neke kamere kao sto je Nest Dropcam. To je najbolje sto se moze kupiti sa odlicnim kvalitetom slike...

Prva stvar sto ce povlo uraditi kad uleti u stan (maskiran) je cupanje kompletne mrezne opreme sa napajanja i unistavanje hdd-a na koji je sniman video feed.

Ti si izgleda bas upucen u to sta se radi kad upadnes u stan :d:d Da, neko ima vremena da trazi mreznu opremu, pa onda da nadje srafciger, otvori kuciste i izvadi hdd da bi ga unistio :d:d

Samo da saznam tvoju adresu ...

:d:smash:

Vrh Dno