Čoveku je očigledno značajno da krene transfer podataka kad mu neko upali auto, a on nije unutra.
Mislim da to možeš da uradiš sa većinom aktuelnih smartphonova uz odgovarajući softver. Kupi karticu koja ima mogućnost za 3G, kupi adekvatan telefon i jednostavno neka ostvari video-call ka nekom GPRS/3G modemu u tvom kućnom računaru, koji će da snima sadržaj.
Mada, s obzirom da si u kući, i da je verovatno auto na 200-300 metara, mogao bi i wireless mrežu da napraviš. Stavi stari lap u gepek, izvuci webcam preko USB u smesti na adekvatno mesto - problem može da bude samo slikanje noću - treba ti neka dojajna kamerica, eventualno neka stara digitalna video kamera sa nightvision modom. Izvuci lepo antenu za wireless negde napolje, uz staklo koje ti gleda ka prozoru, na prozor stavi AP i sve spoj sa kućnim računarom.
Nemam pojma koliko bi koštalo - sva oprema nije skupa. Jedino što može da te košta je ako to sve ne umeš sam da napraviš, nego ćeš da platiš nekog da ti završi. S obzirom da možeš da platiš profesionalca - papreno skupo, ili da platiš malo jeftinije ovu iznad improvizaciju, ali svakako će oduzeti onom ko radi dosta vremena i znanja, tako da ne verujem da bi i improvizator radio za slavu.
Interesantna stvar kroz 3G je što ćeš moći duže vreme da pratiš automobil. Sa druge strane, WiFi je dobar jer je besplatan, imaćeš veliki protok i moćićeš da slikaš auto u okviru dometa sa visokom rezolucijom.
3G je dobar što će da ti šalje info kad upališ mob u kolima bilo gde i bilo kad. U stvari, kad bolje razmislim, to sve nije loša ideja. Vrlo je prosto napraviti neki mikroprekidač koji bi pokrenuo poziv sa mobilnog u kolima kad god otvoriš vrata - još bolja stvar nego alarm. Upgrade za moj alarm da mi javlja na nekoliko stotina metara povratnu info je bio 90€, a ovde za te pare može da se napravi improvizovana naprava, koja bi ti vrištala na bilo kom rastojanju.