Šta je novo?

Kamera za web klipove

MCRadisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
320
Treba mi predlog uredjaja za snimanje klipova koji bi bili kaceni na web (YouTube i slicno).

Ono sto mi je bitno jeste:

a) da je sto jeftiniji
b) da je ergonomican, odnosno zgodan za nosanje po dzepovima i torbicama
c) mora da bude nesto sa domaceg trzista ili nabavljivo u Beogradu (ne planiram putovanje u inostranstvo, ne bih nikoga da cimam da mi to donosi iz inostranstva)

Ono sto mi nije bitno:

a) ne mora da bude HD
b) ne mora da bude "trojno bozanstvo" (Canon, Sony, Panasonic), moze i neki drugi brend
c) ne mora da ima neke narocite karakteristike (tipa: veliki ekran, manuelna podesavanja itd), dovoljno mi je: ukljucim, snimim nesto pola minuta-minut, iskljucim.

Meni se OVO cini sasvim OK, ali ne znam mogu li da prodjem bolje i/ili jeftinije

Flip ima jednu veliku prednost (za mene, naravno), a to je da nema onaj pokretni ekran, ali mislim da Flip ne moze da se nadje kod nas. Samsung je napravio nesto u fazonu Flipa - HMX U10. Meni bi to sasvim radilo posao, jedino sto su misljenja onih koji ga imaju ili su ga probali neverovatno podeljena, od ekstra, neverovatno do ne kupovati ni pod razno. Jedino nisam uspeo da nadjem da li U10 ima bilo kakvu stabilizaciju slike i cini mi se da je i nema.

Toshiba Camilleo bi mi skroz radila posao. Gledao sam neke test snimke na internetu radjene sa S10 i P10 i meni je to odlicno. Jedino me malo nervira pokretni displej, u principu za ono sto meni treba, to je samo dodatni rizik za ostecenje. Na sajtovima nisam uspeo da je nadjem u ponudi u Beogradu.

Hvala na sugestijama. Ako neko ima jos neki predlog ili je video nesto u Beogradu bio bih zahvalan da napisete.

Pa jel si ti imao nekad kameru ? Ja ne znam kako to moze da funkcionishe bez pokretnog displeja...

A shto se tiche kamera kao Flip i U10, odmah bez gledanja cu da ti kazem da su krsh, odnosno da loshije od toga ne postoji.

Poslednja izmena:
Ja posedujem Samsung HMX-U10 i radi sasvim ok video snimke... za 4900 din koliko sam ga platila fenomenalan je! Slika cista, zvuk perfektan..potrebna mirnija ruka, mana snimanje mracnih prostorija...i nedostatak autofokusa kod pravljenja fotografija! Za zezanje, youtube, da se zabeleze dragi momenti, lepi trenuci provedeni na moru, nekoj planini , reci...savrsen je, mali, dobro drzi bateriju, jednostavan..svaka preporuka...

Nazad
Vrh Dno