Šta je novo?

Kamera za salu za sastanke

Gibli

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2005
Poena
645
Zdravo

Da li imate neko iskustvo i preporuku za kameru za sastanke (prostorija sa stolom za 6-7 ljudi) koja ima mogućnost zumiranja na osobu koja govori?

Hvala unapred

možda može @gmlale da ti opiše ovu ozbiljnu spravu

Ovo je ozbiljna i skupa priča i uskoro je puštamo invivo pa ću preneti utiske a sve košta sa PDV-om oko 330.00 dinara sa dva mikrofona u kompletu a mi smo dokupili i treći pa je suma veća za još 50-tak hiljada. Ne znam da li vama treba ovako ozbiljna stvar. Mi smo prilikom kupovine vodili računa da ćemo se seliti u drugi prostor i da će biti izmenjene okolnosti.

Mi to koristimo već skoro 4 godine, hoće da baguje ponekad, e sad možda je Teams bagovao, teško je reći. Ali se dešava da se ne aktivira baš svaki put. Samo nisam primetio da može da zumira na osobu koja sedi za stolom i kako bi to uopšte funkcionisalo. Kamera stoji centralno ispod TV-a i aktivira se po pokretanju sastanka, ništa specijalno opsim toga ne radi, a mikrofoni su tu da bi se svi jednako čuli za velikim konferencijskim stolom. Jeste skupo ali šta je tu ozbiljno i napredno, ja ne kontam.

Zapravo nije ni skupo za firme kojima je namenjenjo. Jeste za smuti prospi domaće IT manufakture što razvijaju neka online betting rešenja, za ozbiljne firme je kikiriki.

Ovo je ozbiljna i skupa priča i uskoro je puštamo invivo pa ću preneti utiske a sve košta sa PDV-om oko 330.00 dinara sa dva mikrofona u kompletu a mi smo dokupili i treći pa je suma veća za još 50-tak hiljada. Ne znam da li vama treba ovako ozbiljna stvar. Mi smo prilikom kupovine vodili računa da ćemo se seliti u drugi prostor i da će biti izmenjene okolnosti.
Jel si stigao da se igraš sa ovim?
Da li može tokom sastanka da automatski izdvoji/zumira osobu koja govori?

Snimili smo oko 3 sata jedne sednice preko OBS-a, ne znam da li moze automatski jer mi to i nije bilo previse potrebno, takav je raspored sedenja i konfiguracija prostora da sve to i ne bi imalo previse smisla.

Rally Plus radi automatsko zumiranje - samo mora da se promeni podešavanje u Sync aplikaciji da bi to radilo. Treba da se uključi opcija koja se zove RightSight. Ali Logitech iz nekog razloga i na novijim i skupljim modelima iz nekog razloga radi to kadriranje prilično sporo, treba sigurno po nekoliko sekundi a nekada i duže da kamera promeni kadar.

I preporuka je da ga updejtujete na poslednji firmver svakako.

Za manje sale najbolje i najbrže praćenje što sam video ima Jabra P50 kamera, ona to radi odlično.

Da, video sam te HP/Poly modele. Imaš iskustvo sa ovim modelom?
Čudno mi je što su prilično jeftiniji od Logitecha, i znatno sniženi od cene kad su izbačeni na tržište.
Čitao sam i loša iskustva sa nekim fantomskim problemima.
Rally Plus radi automatsko zumiranje - samo mora da se promeni podešavanje u Sync aplikaciji da bi to radilo. Treba da se uključi opcija koja se zove RightSight. Ali Logitech iz nekog razloga i na novijim i skupljim modelima iz nekog razloga radi to kadriranje prilično sporo, treba sigurno po nekoliko sekundi a nekada i duže da kamera promeni kadar.

I preporuka je da ga updejtujete na poslednji firmver svakako.

Za manje sale najbolje i najbrže praćenje što sam video ima Jabra P50 kamera, ona to radi odlično.
Da li imaš preporuku za neki "povoljniji" model koji ima automatsko zumiranje na osobu koja govori?
Da li imaš iskustvo sa Rally Bar Huddle?

Od Logitech-a verovatno Meetup 2. To je jedan od najnovijih uređaja koji su izbacili, naslednik originalnog Meetup-a, i unapređen u svakom smislu, sa dosta funkcionalnosti i dobrom cenom.

Rally Bar Huddle ti ima smisla jedino ako hoćeš da koristiš room sistem u kompletu sa touch panelom, jer on u sebi ima ugrađen Android računar i može da pokreće aplikacije bez potrebe za laptop računarom. Ako ti to ne treba, onda bezveze plaćaš više. U tom slučaju Meetup 2 je bolja i jeftinija opcija.

Ali mislim da i kod Meetup 2 kamere automatsko zumiranje radi na način na koji sam gore napisao, sa zadrškom od nekoliko sekundi,

Ako treba jeftino baš - onda Yealink.

Nazad
Vrh Dno