Šta je novo?

Kamera sa neogranicenim vrremenom snimanja (mirorrless ili dslr)

Učlanjen(a)
15.04.2021
Poruke
1
Poena
21
Jedno pitanje,koji sve fotoaparati imaju neograniceno vreme snimanja,(koliko ima mesta na sd kartici
 
Zanimljivo pitanje. Neki na netu kažu da je limit 4 giga, neki da je limit 30 minuta. Za Samsung se, vidim, spominje 5 ili 10 minuta u toj nekoj najvećoj ludačkoj rezoluciji. Takođe se pominje i grejanje uređaja prilikom snimanja u 4k, pa telefon onda gasi snimanje. Lično nisam nikada probao tako nešto, ali mogao bih. Taman imam na telefonu (Xiaomi) njegovu aplikaciju za snimanje i onaj GCam.
 
pitanje se odnosi na fotoparate, ne na mobilne
 
Nema takvog...
 
Nisam u materiji fotoaparata ali moram da pitam... znaci sad odem da kupim neki straobalan fotoaparat i svaki od njih ima neki soft limit koju duzinu klipa moze da snima?! Anno 2021.?!

Zasto?
 
Nisam u materiji fotoaparata ali moram da pitam... znaci sad odem da kupim neki straobalan fotoaparat i svaki od njih ima neki soft limit koju duzinu klipa moze da snima?! Anno 2021.?!

Zasto?

+ sve glavne kompanije zele da zastite svoje Cinema type linije kamera i proizvoda.
 
  • Like
Reagovanja: PPC
Ja negde pročitah da sony a6500 ili a6600 ima neograničeno. Inače skoro svi su ograničeni na 30minuta ili ako je preko 4gb podeli u dva fajla ali bez prekida..
 
komercijalno nema, međutim neke strane državne "agencije" koriste longzoom aparate za nadzor kojima je softver "otključan" da snima do kraja
Ne znam da ih koriste ali znam da ima razlike u opremi izmedju "agencija" koje se finansiraju iz budzeta i onih koje se "alternativno" finansiraju, a ta oprema nije public domain! ;)
 
Ja sam spre par dana kupio plovni Panasonik FZ1000, isto ima limitirano vreme snimanja 30 min. ili manje zavisi od formata, Pa meni to neprestavlja problem ,retko kad se desi da ti scena snimanja traje toliko neprekidno. Dali neko ima ovaj aparat nemogu nikako da skontam kako da vidim ukupno vreme koje sam snimio,ili preostalo prostora na kartici. Pokazuje vreme trajanja svake scene posebno ,pa kad nasnimam više kadrova kako da vidim ukupan zbir snimljenog materijala,
 
Ako mogu da pomognem sa info,nisam bas u materiji,al canon 250D sam skoro koristio za snimanje u 4K ,i bez prestanka je isao preko pola sata,toliko je trajalo to sto sam snimao,al imam utisak da vremenski nije ograniceno,al defintino ide preko 4 giga fajl ( fajl mi je minimum bio oko 20 giga ),sve radi ok,nema pregrejavanja i slicno ,samo da je kartica kompaktibilna (koristio sandisk extreme pro )
 
Nazad
Vrh Dno