Šta je novo?

Kalibrisanje Samsung-a 226BW

mant3ra

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
ej zdravo dali neko moze da mi pomogne ili kaze koji su najbolja podesavanja za ovaj monitor posto vidim da svi stavljaju na primer brightness na ovom monitru do 60 kod mene je na 100 :D

boje mi izgledaju ok to jes posto radim sa grafikom dobijam 95% iste boje na stampi, ali svako ko sende za koj monitor ne moze da izdrzi ni 10min da se ne pozali na osvetljenje ?

pa imali zna li neko najbolja podesavanja za monitor?

and :D neko??

Generalno gledano, najbolja podesavanja su ona koja tebi najvise odgovaraju. Znaci ako ti nisi u stanju da vidis da li ti nesto smeta ili ne, kako ja ili bilo ko drugi moze da ti kaze kako da podesis monitor. Mogu da ti objasnim kako da ga upalis, ugasis, kako da udjes u opciju za kalibrisanje, ali samo ti mozes da ga kalibrises da tebi to odgovara :D

heheh znam to neko koja podesavanja generalno daju najbilje boje, to mi treba ako ima da se skinu i one profile za njega bio sam nasao na jednom sajtu ali sada boga nema da nadjem :(

Ne postoje generalno najbolja podesavanja, jer postoji veliki broj monitora koji se razlikuju ko dupe i noša. Ali okay, ti si specificirao model. Najlakse je ovako, uzmi neku kvalitetnu fotografiju gde imas dobre boje, po mogucstvu da se vidi sto vise boja spektra. Onda lepo pusti neku sliku koja ima slicne boje i udji u kalibraciju i gledaj ako mozes sto vise da poklopis intenzitet boje i to ti je to. Ja to ipak radim odokativno onako kako meni odgovara, ali sam se malo vise zezao sa fotkama i bojama, pa mi je lakse da provalim kako to najbolje izgleda. Uglavnom, videces da li ti je ekran previse zelen, plav ili crven. Igraj se malo pa vidi sta ti se najvise dopada.

Vrh Dno