Šta je novo?

Kalibrisanje 2232bw

Kapetan DZo

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
319
Konacno sam se odlucio za ovaj monitor, jer kako kazu zene vece je bolje:d, jos nisam sabrao utiske ali sam u ekstazi :banana:ima pola dana od kako sam ga kupio i samo se smejem jer je moj prethodni monitor bio 753s odnosno CRT 17", jos ne mogu da dodjem sebi od odusevljenja.

Kad bi mi neko rekao optimalna podesavanja za ovaj monitor, contrast i brantlines(sad da li se ovako pise ne znam:d), znam da ce te napisati da svako ima svoja podesavanja koja njima odgovaraju ali mi je ovo prvi TFT monitor pa nisam bas strucan sa mogucnostima TN panela i samog modela.

I jos nesto moze li mi neko reci koji je ovo panel , ja mislim da je s?
http://i251.photobucket.com/albums/gg313/Kapetan_DZo/1.jpg

i sad slike monitora ne pitajte me za stoljnak
[URL="http://i251.photobucket.com/albums/gg313/Kapetan_DZo/DSC00055.jpg"]http://i251.photobucket.com/albums/gg313/Kapetan_DZo/DSC00058.jpg[/URL]

Poslednja izmena:
kaze se "brightness". Ja licno sam samo podesio brightness na 17 i kontrast na 75 (iliti internet preset mode) i nista drugo nisam mijenjao...

PS Ovo svi izgleda prelaze bas sa 17" CRT na 22" LCD, cak i ja :D

Poslednja izmena:
45, 70 kod mene, takodje nista vise dirano!

kaze se "brightness". Ja licno sam samo podesio brightness na 17 i kontrast na 75 (iliti internet preset mode) i nista drugo nisam mijenjao...

PS Ovo svi izgleda prelaze bas sa 17" CRT na 22" LCD, cak i ja :D

Pa nego sta nego 22":banana: zamisli 4 godine da vozis 17"CRT :wall: u zadnjih pola godine boje su pocele u uglovima da se menjaju na plavoj pozadini leva strana mi je bila roza dok desna zelena a malo je bilo i zamucenja, posle tolike agonije sigorno ne bi pristao na neki kompromis:d i sve sam pare spucao na monitor.Ne znam da li si ti imao ovakvo iskustvo ali ja vec dva dana ne mogu da se smirim od uzbudjena.

smirio sam se, smirio. Ali pogresno si skapirao sta hocu da kazem: Sudeci po forumu, vecina novih vlasnika 22" su do sada vozili 17"CRT (ja nisam imao 17" 4 godine kao ti, ali jesam godinu i po 14 ili 15, i onda 2 i po 17icu, koja mi je posle ovog malog prcka izgledala ogromna ;) )

Ma ne ti me nisi razumeo,nisam se ja naljutio niti nasao prozvanim nego ne mogu ubudjenje svoje da sakrijem i ja ne mogu da se smirim zato sto istih tema.U potpunosti te razumem i u pravu si sto se tice tema koje su vec negde napisane ili su iste, tu si upravu.

Druze Kapetane... Joe,
Tvoj panel jeste "S" sto bi reklo Samsung Panel ako ne lazu na doticnom sajtu ispod:

http://www.behardware.com/articles/689-10/22-inch-lcd-monitors-the-3rd-wave.html

Na ovom sajtu pronadji i skini PROFIL za 2232BW koji je profilisan hardverski znaci, spajderom. Na mom monitoru taj profil je solidan... uz male dorade, posto ne verujem da su i oni imali bas isti 2232BW kao moj

Znaci, po ovom sajtu oznake za panele su:

xAx-xxxx : Samsung panel.
xLx-xxxx : AU Optronics panel.
xDx-xxxx : CMO panel.
xIx-xxxx : CPT panel.

MOJE VIDJENJE OVOG MONITORA 2232BW:
Imam isti monitor ali sa shiiit oznakom CDA-1002 iliti CMO Panel a svi nesto kazu da 2232BW ima samo "S" panele... znaci, lazu ko skotovi bez obzira na brend!!! Nisam se usrecio sa ovim monitorom i mislim da je tesko sr** ... probija na sve strane manje-vise i svetli kao blesav... potrebno je sto vise ugushiti brightness i contrast da bi nesto dobio ali opet sa backlight mozes da se slikas jer njega ne mozes kontrolisati.
- Doduse, kome je vazno igranje ovaj monitor je opasno dobar dok fotke izgledaju ispeglano, kristalno i prelepo...hm...ali ako ih stampas, nije to to, prikaz filmova je takodje dobar mada ... kada podignes DVD u PAL formatu na 1680x1054 dobijes ipak mrljavu sliku sto je i logicno - naravno, zavisi od kvaliteta kopije ili originala!
- Ugao gledanja je svuda razlicit... zavisi kako kome odgovara tako da se crvena moze pretvoriti u plavo-crvenu... to i jeste mana ovog modela sa ovim losim panelom.
- Crna boja je crna samo kada ti je monitor ugasen, cim ga potpalish primetices razliku
a svi oni koji kazu da je crno crno... ustvari i ne znaju sta je crno!!!
- Ostrina ili Sharpness... preostro je po defaultu i dolazi do pojave tz. *halo* efekta, belog okvira oko slova... potrebno ga je dosta smanjiti!
Kupio sam ovaj monitor za igranje, filmove... a za to je sasvim OK mada pocinju da mi smetaju tamni prelazi crno-crnoplavo u nekim situacijama.
- Samsungov program MAGIC TUNE inace nije potpuno kompatibilan sa ovim modelom, naravno to zavisi i od graficke kartice... moja ASUS EN8600GTS recimo nije tu svrstana!
Sve u svemu ... KOL'KO PARA...Duplo manje muzike!!!
- Ergonomija! - To me ne zanima uopste ako mi je sve ostalo lose!!!
- Nije VESA standard! - JAKA STVAR... to mi je totalno nevazno!
- Jedina mi je uteha sto nemam dead ili stuck pixel!

NAPOMENA: Ovo je moje licno misljenje i iskustvo sa ovim mojim 2232BW CDA-CMO modelom. Nisam imao srece da dobijem "S" panel, mada nesto i ne verujem da je on preterano bolji!?

Pozz
RocK-KeR

Poslednja izmena:
Ma ne ti me nisi razumeo,nisam se ja naljutio niti nasao prozvanim nego ne mogu ubudjenje svoje da sakrijem i ja ne mogu da se smirim zato sto istih tema.U potpunosti te razumem i u pravu si sto se tice tema koje su vec negde napisane ili su iste, tu si upravu.
bas se nikako ne razumijemo: nije bilo istih tema, i mene interesuje kalibrisanje, ali cisto sam primijetio da je vecina ljudi odje presla sa 17ica (najcesce neki Samsung 17" CRT) na 22" :)
Druze Kapetane... Joe,
Tvoj panel jeste "S" sto bi reklo Samsung Panel ako ne lazu na doticnom sajtu ispod:

http://www.behardware.com/articles/689-10/22-inch-lcd-monitors-the-3rd-wave.html

Na ovom sajtu pronadji i skini PROFIL za 2232BW koji je profilisan hardverski znaci, spajderom. Na mom monitoru taj profil je solidan... uz male dorade, posto ne verujem da su i oni imali bas isti 2232BW kao moj

Znaci, po ovom sajtu oznake za panele su:

xAx-xxxx : Samsung panel.
xLx-xxxx : AU Optronics panel.
xDx-xxxx : CMO panel.
xIx-xxxx : CPT panel.

MOJE VIDJENJE OVOG MONITORA 2232BW:
Imam isti monitor ali sa shiiit oznakom CDA-1002 iliti CMO Panel a svi nesto kazu da 2232BW ima samo "S" panele... znaci, lazu ko skotovi bez obzira na brend!!! Nisam se usrecio sa ovim monitorom i mislim da je tesko sr** ... probija na sve strane manje-vise i svetli kao blesav... potrebno je sto vise ugushiti brightness i contrast da bi nesto dobio ali opet sa backlight mozes da se slikas jer njega ne mozes kontrolisati.
- Doduse, kome je vazno igranje ovaj monitor je opasno dobar dok fotke izgledaju ispeglano, kristalno i prelepo...hm...ali ako ih stampas, nije to to, prikaz filmova je takodje dobar mada ... kada podignes DVD u PAL formatu na 1680x1054 dobijes ipak mrljavu sliku sto je i logicno - naravno, zavisi od kvaliteta kopije ili originala!
- Ugao gledanja je svuda razlicit... zavisi kako kome odgovara tako da se crvena moze pretvoriti u plavo-crvenu... to i jeste mana ovog modela sa ovim losim panelom.
- Crna boja je crna samo kada ti je monitor ugasen, cim ga potpalish primetices razliku
a svi oni koji kazu da je crno crno... ustvari i ne znaju sta je crno!!!
- Ostrina ili Sharpness... preostro je po defaultu i dolazi do pojave tz. *halo* efekta, belog okvira oko slova... potrebno ga je dosta smanjiti!
Kupio sam ovaj monitor za igranje, filmove... a za to je sasvim OK!
- Samsungov program MAGIC TUNE inace nije potpuno kompatibilan sa ovim modelom, naravno to zavisi i od graficke kartice... moja ASUS EN8600GTS recimo nije tu svrstana!
Sve u svemu ... KOL'KO PARA...Duplo manje muzike!!!

NAPOMENA: Ovo je moje licno misljenje i iskustvo sa ovim mojim 2232BW CDA-CMO modelom. Nisam imao srece da dobijem "S" panel, mada nesto i ne verujem da je on preterano bolji!?

Pozz
RocK-KeR

zivo me interesuje kako bi ti se dopao S panel, i ja sam primijetio sve stvari koje si pomenuo (sem za sharpness, a Magic Tune ne koristim, kad sam ga instalirao i restartovao komp, iz nekog razloga mi se pogubilo SVE iz firefoxa, ne znam je li bilo povezano, ali system restore je pomogao), samo je pitanje koliko je to izrazenije kod CMO panela...

PS Valjalo bi da das link ili uploadujesh taj profil za S panel? :)

Poslednja izmena:
Evo linka ali pazi, ovo je profil za moj model tj. CDA (CMO) i ne znam kako ce se ponasati na tom tvom CAA !? Ovo govorim iz razloga sto na CDA modelu dominira plava boja, mozda je u profilu dosta umanjena!? Vidim da je kod mene dosta skinuta plava.

http://img1.lesnumeriques.com/articles/410/samsung-2232BW-CDA-24112007.icc

A pazi molim te sta kazu za ovaj profil:
"The profiles created are actually the property of LaCie who’s colorimeter we use (an updated Blue Eye Pro) so please keep the information secret!!!"

Na kraju krajeva nista ne mozes izgubiti... snimi za svaki slucaj svoj profil.

Zanima me bas taj "S" panel... da li je bas toliko bolji od ovih ostalih???
Nego, j***s kalibraciju i silne profile i pauke s Marsa ako je izrada samog panela losha! Tu moze pomoci jedino stekanje para za nov monitor ali sa boljim i naprednijim panelom zar ne?
Zakljucak: Mrzim TFT tehnologiju! haha!
Molim te reci mi da li si nesto dobio ovim profilom!

Pozz
Roc-KKK-eR

Poslednja izmena:
nah, znam za taj profil, mislio sam da je za S panel, a nesto mi se ne experimentishe sa profilom za pogresni panel ;)

pa i meni se cini da ima probijanja pozadinskog osvetljenja mozda cak na sve cetiri starne, nije mnogo ali se primeti, pogotovo donja.Na svu srecu nema mrtvih piksela.Crna definitivno nije crna i vidi se kad je monitor upaljen a stavim crnu pozadinu.Meni je odlican za Word, Auto Cad, Catiu, igranje, tv i filmove(definitivo DVX ne izgleda dobro na njemu).Plava mi ne dominira, izgleda da je S panel, ali nije tako superioran.Moje licno misljenje je da za ove pare ne bih mogao naci savrsen monitor, jer svaki bi imao neke nedostatke posto su ipak ovo TN paneli.Ja sam se rukovodio ocenama sa sajtova pri kupovini i da ti kazem iskreno ne bih mogao trcati po celom gradu i ispitivati monitore jer mislim da su svi manje vise slicni koliko para toliko muzike.A i moje neiskustvo potice od toga sto mi je ovo prvi TFT pa nisam mogao da ga uporedjujem sa prethodnim i nisam bio upoznat sa TN mogucnostima.

za divx meni pomaze kada ukljucim "full deblocking with sharpening", za ostalo se uglavnom slazem

Gde ima da se ukljuci ta opcija za DivX.

kod mene se kad pustam divx pojavi ikonica (dolje desno), izaberem divx toolbar settings i tu je opcija, u playback tabu...

Meni isto nervira to probijanje stvarno je previse po 2cm na sredini, a crna je stvarno nikakva, da li zbog CDA-1002 panela ili ne znam cega drugog.
Interesuje me dali taster Auto treba da radi meni prijavljuje da ne postoji ta f-ja, a u servisnom meniju pise Auto Auto: On.
A sta je PixelShift i jel treba da je na Off? a HDCP plug, hotplug time i Scaler-Mcu, kako treba da su podeseni?
Od svega me ja najvise iznerviralo nabadanje na stalak monitora, nema nikakvog klika, ide jedva, ni sam nisam siguran da li je dobro uslo

@bocko jel mozes nekako da uslikas to probijanje?

De bre ljudi predjete sa 17 crt na 22 wide i onda kukate oko beznacajnih sitnica. Meni je ovaj monitor odlican, probijanja nema, filmovi su super, ma sve vrh :)

Meni isto nervira to probijanje stvarno je previse po 2cm na sredini, a crna je stvarno nikakva, da li zbog CDA-1002 panela ili ne znam cega drugog.
Interesuje me dali taster Auto treba da radi meni prijavljuje da ne postoji ta f-ja, a u servisnom meniju pise Auto Auto: On.
A sta je PixelShift i jel treba da je na Off? a HDCP plug, hotplug time i Scaler-Mcu, kako treba da su podeseni?
Od svega me ja najvise iznerviralo nabadanje na stalak monitora, nema nikakvog klika, ide jedva, ni sam nisam siguran da li je dobro uslo

pixelshift na off!
auto taster ne treba ako je nakacen preko DVI (a jeste)

za stavljanje na stalak je tacno objasnjeno u uputstvu ili nedje kako da znas da li je dobro uslo (ne vidi se jedna bijela crta)

Poslednja izmena:
pixelshift na off!
auto taster ne treba ako je nakacen preko DVI (a jeste)

za stavljanje na stalak je tacno objasnjeno u uputstvu ili nedje kako da znas da li je dobro uslo (ne vidi se jedna bijela crta)

Ma gledao sam ja upustvo, video to za crtu, i ne vidim je kad ga uspravim, ali ceo postupak je tako bio nekako na silu, bez nekog finog klika da znas da je leglo, nego sam malterne legao celom tezinom odozgo da upadne (nagnuto 5-10 stepeni od mene)

Moze li link do tog kalibrisanog profila za CAA-1002 panel da vidim ima li kakve razlike posto je meni i ovako super?!

Ma gledao sam ja upustvo, video to za crtu, i ne vidim je kad ga uspravim, ali ceo postupak je tako bio nekako na silu, bez nekog finog klika da znas da je leglo, nego sam malterne legao celom tezinom odozgo da upadne (nagnuto 5-10 stepeni od mene)
zato sam ja na vrijeme procitao komentare odje i znao sta da ocekujem :) a uglavio sam postolje na monitor, ne obratno...

Već problem sa ovim monitorom?

Pre kratkog vremena sam kupila Samsung 2232BW. Već nekoliko puta se dešava da se slika odjednom izgubi i pojave se dijagonalne daizy linije raznih boja. Svaki put te linije su drugačije. Ne pomaže isključivanje monitora već samo restart. Kačim sliku.
Nisam se zabrinula kada se to desilo prva dva tri puta, ali sada je ta pojava učestala na svaka dva dana. Grafička je nova (ima joj 6 meseci GeForce 7600GT)
Molim mišljenje

Zaboravila si sliku da okačiš. Probaj monitor na nekom drugom kompjuteru, ako se isto desava nosi da na reklamaciju, a ako radi ok onda je do grafičke.

Inače znam da može da bude problema sa slikom ako se onaj kabal neubode dobro pozadi i nespusti teg, ali baš takvih kakve si navela nisam čuo da je neko imao :wave:

Uzgred još uvek čekam ako neko ima da pošalje link odakle mogu da skinem profil za s panel kalibrisan spyderom?!

Poslednja izmena:
Ma nisam zaboravila da okačim sliku, nego nisam znala kako se to ovde radi.
Inače sam pregledala more tema i niko nije imao ovakav problem.
Evo slika

Prilozi

• Monitor.png
    Monitor.png
    97.5 KB · Pregleda: 135
  • Makro sare.png
    Makro sare.png
    285.3 KB · Pregleda: 127
Kao sto rece proday, probaj monitor na drugom kompu, ili privremeno promeni svoju graficku, tako ces znati gde je problem. Inace, tako nesto mi se nikad nije pojavilo, isti monitor

Poslednja izmena:
Meni to mirise na neispravnu grafiku...

lol "mirise" :lupko:

"izvinite na prekidu programa" :d

"izvinite na prekidu programa" :d

Baš tako izgleda.
Da li da sačekam nekoliko dana, pa ako se ovo ponovi još nekoliko puta, pravac...prodavnica grafičke i reklamacija (biće rodeo jer sam u tu prodavnicu već vraćala u novembru neispravni štampač, isto u garanciji-uzgred bilo je nekorektnog ubeđivanja da je štampač u redu!!!).:smash:
Ne znam da li bi pomoglo da reinstaliram drajvere za grafičku?
Ili mislite da je grafička "na putu da skroz pukne"?:wall:
Šta da radim? Dajte savet.

Vrh Dno