Šta je novo?

Kalibrisanje 2232bw

Savet: nemoj cekati vec odmah provrti par 3d mark testova, mozes i da ubodes grafiku kod nekog ko ima slican monitor pa da je malo istestirate itd. ako se pojave smetnje i na drugom monitoru onda nema greske, takodje nema greske ako ubodes drugu grafiku kod sebe i problemi se nastave...najbitnije je da sa sigurnoscu utvrdis koja komponenta pravi problem, posle je lako...povedes nekog krupnog drugara/brata/decka kad reklamiras i nema zime :d

@svetlana: Mogla si da otvorish novu temu,tvoj problem nema veze sa kalibrisanjem 2232BW ;)

na ovom modelu je samsung mnogo poboljsao cmo panel tako da su razlike minimalne. ja imam 2232bw sa smo panel i odusevljen sam, nema mrtvaka, nisam ubacivao ovaj profil za kalibrisanje i slike je super, probijanje minimalno ali probijanja ima i na 226cw sto je normalno za tn .

Poslednja izmena:
Savet: nemoj cekati vec odmah provrti par 3d mark testova, mozes i da ubodes grafiku kod nekog ko ima slican monitor pa da je malo istestirate itd. ako se pojave smetnje i na drugom monitoru onda nema greske, takodje nema greske ako ubodes drugu grafiku kod sebe i problemi se nastave...najbitnije je da sa sigurnoscu utvrdis koja komponenta pravi problem, posle je lako...povedes nekog krupnog drugara/brata/decka kad reklamiras i nema zime :d

Problem je što ne poznajem ljude koji imaju sličan monitor a i grafičku kartu ne mogu tako lako da nađem.

Za sada sam provrtela samo 3d mark iz 2005, ali ne znam šta da gledam od podataka. Sačuvala sam rezultate. Šaljem zip u prilogu

Ako ova tema nije prikladna za moj problem, tu su moderatori, neka premeste ili otvore novu temu.

Prilozi

• Rezultat testa 3dmark05.rar
    19.3 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Problem je što ne poznajem ljude koji imaju sličan monitor a i grafičku kartu ne mogu tako lako da nađem.

Za sada sam provrtela samo 3d mark iz 2005, ali ne znam šta da gledam od podataka. Sačuvala sam rezultate. Šaljem zip u prilogu

Ako ova tema nije prikladna za moj problem, tu su moderatori, neka premeste ili otvore novu temu.

hehe nisam mislio da vrtis 3dmark zbog rezutata vec zbog eventualnog pucanja graficke karte jer on maksimalno opterecuje kartu. Ako nemas uslova da isprobas komponente onda ***, mozes da nosis monitor u ovlasceni servis/prodavnicu gde si kupila, oni ce ga verovatno zadrzati neko vreme, testirati itd. ili da reklamiras kartu (ista procedura). Ili eventualno da odneses racunar u najblizi servis na pregled, oni ce ti verovatno reci u cemu je problem, naravno, ne besplatno.

CMO profil

Mislim da je do graficke, posto samo restart pomaze. + za TFT nisam cuo da je sposoban za slicne artefakte.

Usput da nakacim kolorni profil za 2232bw sa CMO panelom, kalibrisan uz pomoc Spidera 3. Najbolji koji sam naso na netu. Boje na fabricko kao i kontrast, osvetljenje se moze stelovati.

Prilozi

• Spider 01.zip
    2.1 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Smanjis brightnes i contrast na nulu i onda pritisnes i drzis nekih 5-6 sek source taster.
Posle samo ugasis i upalis monitor za izlazak.

Poslednja izmena:
kako se koriste ovi kolorni profili, preko kog programa da ga ubacim?

traktat o mom monitoru...

E, drugari, kupio sam prošle nedelje 2232bw, i malo sam razočaran. Probijanja ima malo pri vrhu, malo levo i oko 2 cm po dnu. Postaviću sliku sutra. Kada sam video kako izgleda, odmah sam hteo da ga reklamiram. Dobro bi bilo da kad pogledate slike kažete da li je ovo normalno ili preterano. Monitor ima CMO panel. Kako reče neko, blješti ko blesav. Smanjio sam brightness na 18 i contrast na 38. Neko je podesio tako svoj monitor(koliko sam razumeo lik se bavi fotografijom), pa rekoh da probam, i bolje je ovako.
Iskreno boje mi nisu smetale, ali sam isprobao oba icc profila i razlika se vidi, ali kako da windows zapamti podešavanja boje, jer uvek kada restartujem comp, moram da ponovo učitam profil (t.j. da otvorim color...., pa sve korake redom do set as default, pa aplly). Da li postoji način da windows zapamti podešavanje boja sa nekim od ovih profila.
Imam još jedan problem, da li neko može da mi pozajmi kutiju(nemojte da se smejete)( moju je neko maznuo(za jedan dan, koliko je stajala ispred stana)), probao bih da zamenim monitor za neki sa S panelom. Pa ako uspe vraćam kutiju uz večnu zahvalnost, a ako ne uspe, vraćam kutiju i j... ga.
Da li mogu da tražim reklamaciju na osnovu probijanja osvetljenja.
Dajte mi ocenu koliko je na mom monitoru probijanje, strašno.
Hvala. Slike kačim sutra.

E, drugari, kupio sam prošle nedelje 2232bw, i malo sam razočaran. Probijanja ima malo pri vrhu, malo levo i oko 2 cm po dnu. Postaviću sliku sutra. Kada sam video kako izgleda, odmah sam hteo da ga reklamiram. Dobro bi bilo da kad pogledate slike kažete da li je ovo normalno ili preterano. Monitor ima CMO panel. Kako reče neko, blješti ko blesav. Smanjio sam brightness na 18 i contrast na 38. Neko je podesio tako svoj monitor(koliko sam razumeo lik se bavi fotografijom), pa rekoh da probam, i bolje je ovako.
Iskreno boje mi nisu smetale, ali sam isprobao oba icc profila i razlika se vidi, ali kako da windows zapamti podešavanja boje, jer uvek kada restartujem comp, moram da ponovo učitam profil (t.j. da otvorim color...., pa sve korake redom do set as default, pa aplly). Da li postoji način da windows zapamti podešavanje boja sa nekim od ovih profila.
Imam još jedan problem, da li neko može da mi pozajmi kutiju(nemojte da se smejete)( moju je neko maznuo(za jedan dan, koliko je stajala ispred stana)), probao bih da zamenim monitor za neki sa S panelom. Pa ako uspe vraćam kutiju uz večnu zahvalnost, a ako ne uspe, vraćam kutiju i j... ga.
Da li mogu da tražim reklamaciju na osnovu probijanja osvetljenja.
Dajte mi ocenu koliko je na mom monitoru probijanje, strašno.
Hvala. Slike kačim sutra.

Baci pogled OVDE,malo smo raspravljali...

Ja digao ruke od kolornih profila,namestio u podesavanjima monitora ovako:
Brightness: 75
Contrast : 80
Magic Color - OFF
Color Tone- WARM
Color Control: Red-39 Green-34 Blue-9
Gamma -mode 1
Ostalo default osim ,naravno Led Brightness - 1

...pa probaj,meni je za sad ok...
Ne znam u kojoj meri je to probijanje pozadinskog osvetljenja...Mora da postoji... Ako ti znaci okacicu screenshot kako je kod mene (C panel,takodje)

Slike

evo kako probijanje izgleda na mom samsungu 2232bw.
Možda i nije tako strašno, ali zna da nervira.
poslušao sam uputstvo za dizanje profila sa windows-om i radi.
Hvala.
Da li je ovo mnogo probijanja i da li bi mogao da ga reklamiram zbog ovoga?
Opet kažem, primećuje se samo na potpuno crnoj pozadini, i ide najviše do 2cm na dnu ekrana...

Prilozi

• DSC03046.JPG
    DSC03046.JPG
    77.5 KB · Pregleda: 144
  • DSC03047.JPG
    DSC03047.JPG
    92.9 KB · Pregleda: 156
Još nešto...

Da li neko ima na pozajmicu kutiju od samsunga 2232bw?
Normalno i da li sme da mi je pozajmi?
Na poverenje...
Ima li neko iskustva sa reklamacijom?
Što bih ja morao da čuvam kutiju 3 godine, koliko traje garancija na ovaj monitor...

Probija mnogo, ja na mom ne primecujem probijanje bilo gde, mozda ga i ima ali ga ja ne vidim, imao sam srece sa primerkom. Ne znam gde si ga kupio, ali ozbiljnije firme bi ti zamenile monitor. Rcimo meni su u Imtelu rekli da imam 3 dana da vratim monitor i uzmem drugi ako mi se bilo sta ne svidja, nisam morao ni da ga testiram na licu mesta

Evo kako je kod mene...

Da reklamiram i ja monitor :S:

Poslednja izmena:
MA ok su ta probijanja. I kod mene je otprilike kao kod tebe em2000 :)

Onda I'm happy! :)

re

EM2000, meni probija kao i tebi (da se tako duhovito izrazim), otprilike...
Slikao sam ih sa dva različita podešavanja digitalnog aparata, pa je jedna slika plava.
Podnošljivo je.
Ali imam jedan novi problem... Povremeno se iz monitora čuje neki čudan zvuk, kao pucketanje. Čuje se cak, pa onda ništa... Prodje 20 min pa opet cak. Prodje 2 sata, pa opet cak, pa minut i opet cak. Nema nekog pravila.
Slika monitora se ne manja kad se čuje taj zvuk.
Zvuk je tih i par puta sam pomislio da mi se pričinjava, ali sam onda pozvao devojku, pa mamu, i onda smo zajedno slušali pucketanje:D.
Neki ljudi su mi rekli da je to "sleganje plastike", pa pucketa...
Čitao sam na netu da takvih problema ima sa CRT monitorima, i za to postoji objašnjenje, ali nisam našao da još nekom cakće tft.
Monitor je otpakovan pre dve nedelje, ali nisam siguran da je zapucketao prvog dana.
Čini mi se da sam imao mnogo jednostavniji život, do pre dve nedelje...

Juce sam bio u jednom od Samsung shop-ova gde su naravno bili poredjani
2232bw/226bw/223bw... Slika se od modela do modela razlikuje jedva 5%.Na specifikacijama 2232bw lepo pise ugao 170/170, kod 226bw 160/160,
tu nema ama nikakve razlike, apsolutno.

Po ne znam koji put receno na ovom forumu, ali evo opet, taj marketinski trik
"ugao vidlivosti" od cak 170° kod TN panela je naravno jedna glupost.Slika se
posle pomeranja u bilo kojoj osi za 30° totalno menja/transformise/gubi, uzas,
ovo nece popraviti ni najzdraviji "S" panel (jer sam u takav upravo gledao :) )

Ov monitore pordaje dizajn i dijagonala i NISTA vise. Ni jedan od
ovih monitora nema realnu vrednost vecu od 100€.
Definitivno treba sacekati sledecu evoluciju PVA-olikih monitora sa boljm odzivom.

pa ti dok sacekas PVA, bulji u crt i ocoravi do tad. : )

Poslednja izmena:
Ma jok, nije to probijanje, to je samo autohide-ovan taskbar :)...

evo moj profil za samsung 2232 bw S panel ,pa ako nekom moze pomoci ;)

Prilozi

• 2232W(Digital) moj profil.rar
    2.5 KB · Pregleda: 67
Juce sam bio u jednom od Samsung shop-ova gde su naravno bili poredjani
2232bw/226bw/223bw... Slika se od modela do modela razlikuje jedva 5%.Na specifikacijama 2232bw lepo pise ugao 170/170, kod 226bw 160/160,
tu nema ama nikakve razlike, apsolutno.

Po ne znam koji put receno na ovom forumu, ali evo opet, taj marketinski trik
"ugao vidlivosti" od cak 170° kod TN panela je naravno jedna glupost.Slika se
posle pomeranja u bilo kojoj osi za 30° totalno menja/transformise/gubi, uzas,
ovo nece popraviti ni najzdraviji "S" panel (jer sam u takav upravo gledao :) )

Definitivno treba sacekati sledecu evoluciju PVA-olikih monitora sa boljm odzivom.

Nebi trebalo da ti je primaran ugao gledanja, vec sama slika na ekranu, stabilna temperatura i koliko kandela (pozadinsko osvetljenje) izvlaci. Svi ovi monitori koji su u prodaji ne mogu da se korektno kalibrisu, jer dovesti ih na 120 kandela i stvarnih 5000k je nocna mora. Ne treba da cekas na nikakvu evoluciju, ona je ovde svih godina i kosta mnogo, ali si posle toga miran. EIZO monitori. CG serija 24" 1700e+PDV, 30" 2600e+PDV.Hardversko kalibrisanje i miran si. Kalibrator XRite Gretag Macbeth je oko 800e i zavrsio si posao. Vecina ovde ne zna kako izgleda slika i pogotovo sam proces kalibracija na EIZO monitorima i to videti je nezaboravno iskustvo.:zgran: Znaci, posle toga odes i spalis sve monitore koji postoje.

Ma daj budi realan, ne vrede vise od 50e, jer Samsung kosta 25e da ih napravi...

Pre kratkog vremena sam kupila Samsung 2232BW. Već nekoliko puta se dešava da se slika odjednom izgubi i pojave se dijagonalne daizy linije raznih boja. Svaki put te linije su drugačije. Ne pomaže isključivanje monitora već samo restart. Kačim sliku.
Nisam se zabrinula kada se to desilo prva dva tri puta, ali sada je ta pojava učestala na svaka dva dana. Grafička je nova (ima joj 6 meseci GeForce 7600GT)
Molim mišljenje
Pa evo javljam se posle dosta vremena sa izveštajem.
Gore pomenuti problem je jedno vreme nestao i zbog toga nisam ni pisala dalje, pa se zimus ponovo pojavio. Uz taj problem, pojavio se i novi. Naime pri uključivanju računara moinitor je počeo da blinka nekoliko sekundi pa se slika smiri i pri svakom uključivanju to je trajalo sve duže i duže. Nosila sam (misleći da je problem u grafičkoj) kućište na testiranje grafičke, pa kad se ustanovilo da nije do nje, monitor priključivala na više različitih konfiguracija (svuda se javljalo to blinkanje) i na kraju ga odnela na reklamaciju. Danas je stigao sa popravke. Rečeno mi je da je zamenjena cela ploča. Odmah sam proverila da mi nisu zamenili i panel (jer sam imala sreće da dobijem S panel).
Izvinjavam se što o ovome pišem na ovoj temi, ali tako sam počela pa smatram da je korektno da ljudi, pišući ovde u pokušaju da mi pomognu, saznaju u čemu je bio problem.

Eto i to se događa.

Nazad
Vrh Dno