Šta je novo?

Kalibracija Led Lg 50LF652V

natasa

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2011
Poena
170
Pre neko dana kupila LG Led Lg 50LF652V. Nikako ne mogu da postavim pravu sliku da mi je ono ok skroz. Moze li mi neko pomoci u kalibraciji ili dati neki link za podesavanje ovog tv, Lg 50LF652V:wave:

Nemoj samo pojedinacno boje da diras, taj deo upropasti prikaz. Ostalo je ok.

U principu svaki TV je priča za sebe i ne možeš uzeti postavke nekog ko ima isti model i očekivati da ta podešavanja budu odgovarajuća i za tebe. Na donjem linku je jedno od najboljih domaćih korak-po-korak upustava kako kalibrisati TV pa ga toplo preporučujem:
http://www.lvlup.rs/kalibracija-slike-na-tv-u/

U principu svaki TV je priča za sebe i ne možeš uzeti postavke nekog ko ima isti model i očekivati da ta podešavanja budu odgovarajuća i za tebe. Na donjem linku je jedno od najboljih domaćih korak-po-korak upustava kako kalibrisati TV pa ga toplo preporučujem:
http://www.lvlup.rs/kalibracija-slike-na-tv-u/

Kada pustam fil preko Plex media ide slika i zvuk ali prevod nikako, na starom lg je bilo sve ok kako da mi se pojavi i titl

Nemoj samo pojedinacno boje da diras, taj deo upropasti prikaz. Ostalo je ok.

Aj molim te mi reci nikako da prabacim titl sa kompa na ovaj tv. Ranije sam preko Plexa, sve radila na starom tv lg lm 6602, a ovde ide slika i zvuk ali ne i titl. Da li se neki drugu media server koristi

Meni plex nikad nije lepo radio, medjutim mezzmo i twonky rade perfektno. Mezzmo ima vise opcija, al oba rade ok. Probaj njih.

Meni Plex isto neće da pušta titlove ali zato Serviio radi odlično.

Probaj da preimenuješ srt fajl u naziv_filma.se.srt (ovo se je za serbian). Takođe probaj da otvoriš subtitle fajl u notepad-u i da ga snimiš kao UTF-8 jer navodno plex samo to čita.

Poslednja izmena:
Probaj da preimenuješ srt fajl u naziv_filma.se.srt (ovo se je za serbian). Takođe probaj da otvoriš subtitle fajl u notepad-u i da ga snimiš kao UTF-8 jer navodno plex samo to čita.

pokusala i to nece, sa prethodnim tv je sve bilo ok ovo je novija varijanta lf serija, mislim da je tu zezancija

Pokušaj da razdvojiš da li je problem do DLNA servera ili do samog interpretiranja titlova od strane TV. Snimi jedan film sa prevodom na USB Flash, ubodi ga u TV i vidi da li možeš direktno da ga pustiš sa TV. Ako tu ide titil ona menjaj DLNA server ako ne ide onda imaš neki problem sa samim TV-om.

Pokušaj da razdvojiš da li je problem do DLNA servera ili do samog interpretiranja titlova od strane TV. Snimi jedan film sa prevodom na USB Flash, ubodi ga u TV i vidi da li možeš direktno da ga pustiš sa TV. Ako tu ide titil ona menjaj DLNA server ako ne ide onda imaš neki problem sa samim TV-om.

Stavila Servilo i sve se popravilo

Odlično, eto rešen problem, Serviio je jedan od najboljih DLNA servera (bar ovih besplatnih) koje sam probao, ima i on svoje bubice ali radi posao.

Odlično, eto rešen problem, Serviio je jedan od najboljih DLNA servera (bar ovih besplatnih) koje sam probao, ima i on svoje bubice ali radi posao.

Do sada nam Plex sve odradjivap ali mozda novija platforma na tv, pa vise odgovara Servilo. Sada samo jos da nadjem za kalibraciju prvi link i sve je ok:banana:

Nije da mu je mana, nego obicno su dosta zahtevnije aplikacije zasnovane na javi.

Vrh Dno