Šta je novo?

Kalibracija 2 LCD Monitora.. pitanje?

Proximus

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
619
pozdrav svima,
pre neki dan sam kupio sebi jos jedan Samsung 223BW monitor
(jedva sam nashao polovan da ga uprarim sa mojim, jer novi se vise ne prodaju)

problem je sto su izgleda monitori iz drugacijih serija, predpostavljam da su razliciti paneli, i prikaz boja je drugaciji
(na jednom je prikaz bele dosta ok a na drugom nekako zuckast)

probao sam da ih sredim i na hardverskom podesavanju monitora, kao i na softverskoj kalibraciji u osx Leopardu, ali bezuspeshno... nikako da boje budu iste

zanima me dali se moze reshiti ovaj problem sa spravama za kalibraciju tipa Eye-One, Spyder i slicnim?

hvala..

Ja sam sa spiderom "ujednacio" boje na lapu i na monitoru. Posto je razlika u panelima drasticna nije 100% ujednaceno ali opet boje su veoma slicne. Meni je pre svega bitno da kada se stampa sadrzaj boja bude ok.

meni nije bitna shtampa.. bavim se audio produkcijom i sve sto zelim je da prikaz boja u DAW programu koji je razvucen preko oba monitora bude isti..

Hardverski kalibrator tipa Spyder (ili neki drugi), kalibrisati tako da vrednosti za white i black budu iste a boje ce svakako biti podesene. Samo tako ces dobiti to sto zelis.

PS: korisnik Voyager radi to po kucama vise nego povoljno

Monitor 1

Monitor 2

razlika je samo u brojevima 1001 vs. 1003...

ako je neko raspolozen da mi pomogne da uparim ove monitore kako treba... ja bih mu za njegov dao jedan od ova dva plus dodao kesha koliko trazi...

mislim da mi je ovo jedini nacin da dobijem identichnu sliku na oba monitora... :(

Poslednja izmena:
Buraz ima 2 monitora iz razlicitih serija vec neku god i nije nasao resenje za istu kalibraciju.

Vrh Dno