Šta je novo?

Kakvu konekciju imate?

Kakvu konekciju imate i da li ste zadovoljni ?

• ATi

Glasovi: 0 0.0%
  • ASUS

• Gainward

• Hercules

Glasovi: 1 50.0%
  • MSI

• Chaintech

• Voodoo

• Eagle

• Innovision

• Matrox

• Abit

• Gigabyte

• ELSA

• ATi Technologies

• nVidia

• STM Power VR

• Matrox

• Abit

• Asus

• Chaintech

• Miscrostar

• QDI

• Soltek

• Shuttle

• Epox

• Gigabyte

• Matsonic

• PCChips

• FIC

• AOpen

• Biostar

• Soyo

• Kabl !

• Satelit !

• ISDN

Glasovi: 1 50.0%
  • 56k

• 33.600

• 28800 i slabije, ukljucujuci pcm ...

• Ukupno glasača
    2

RamOne

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
650
Dakle kakvu konekciju imate i da li ste zadovoljni istom, naravno shodno nasim uslovima, centralama i cenama?

Ja sam gladsao za 33600 jer na anlognim centralama ne moze brze, inace mi je modem 56600...

Imam akademsku mrezu, prezadovoljan sam, (profesorski broj :D)
download ide super, proxy-ji takodje...

RamOne je napisao(la):
Dakle kakvu konekciju imate i da li ste zadovoljni istom, naravno shodno nasim uslovima, centralama i cenama?

Nista posebno samo 2Mb
:cool:

Sauron je napisao(la):
Ja sam gladsao za 33600 jer na anlognim centralama ne moze brze, inace mi je modem 56600...
Kako bre ne moze ???
Ja sam na analognoj centrali (62 u BGD) i redovno se konektujem na 52000,download u proseku 4-6 kB/s (na YUBC-u) ili prakticno gledano 1M se skida izmedju 50 sec i 3 minuta.

Zaboravio si jednu stvar...nisu sve analogne centrale iste :)
ja sam na analognoj sa 7 brojeva, i to bi po logici trebalo da bude bolje od shestocifrenih, ali meni dl ne ide preko 2.5kb/s nikada...
sreca da telecom qpuje telefonkabl i uvodi net pored kablovske, a kod mene su sluchajno uvedene instalacije :))

Lošu! :mad:

Takodje,46 centrala,max dl oko 4k,prosecan 2.8k,USR 33600bps.
Sa lucentom ide oko 4.2k prosek.

Pa ovako...nije lose,kakvi su nam uslovi.Isto analogna centrala,modem Lucent 56k,dl ide 2-5kb,naravno ovo 5kb samo nocu,danju ne ide preko 3-3.5kb.Verat je u pitanju...Znam ja da bi sve to bilo mnoooogo bolje da imam makar digitalnu centralu na trojku..samo toliko

P.S. Konekcija je uvek izmedju 44 000-48 000 mada opet to 48 ide reeeetko kad,uglavnom oko 44.

Tako-tako nikako preko dana, nekako nocu. 42 sa 6 cifara, jedna od najstarijih. Konekcija od 28800 do 41333 sa Lucentom 56k.
Trenutno 4:27 AM skisam fajl sa drenika i brzina je 3,5k/s.

Ja sam onaj jedan koji je glasao za ISDN... Lucky Me... sa racunom od 3000 dinara... :mad:

Ja sam zadovaoljan brzinom ali ne i cenom. Konektujen se izmedju 48000 - 54300.
Prosečan download većih fajlova je oko 4.5 KB/s. Modem lucent, ptt, centrala digitalna, valjda, pulsno biranje...

fala na pitanju... jos sam dobro... s obzirom da u kompu imam 56k modem a veza mi je do ^$%± dobra... citavih 4k... FX
em skupo em lose...
ma nista bez T1 ko u normalnom svetu...
sve je ovo mlacenje prazne slame...
uhhhh... sto sam besan... :mad:

drapin je napisao(la):

Kako bre ne moze ???
Ja sam na analognoj centrali (62 u BGD) i redovno se konektujem na 52000,download u proseku 4-6 kB/s (na YUBC-u) ili prakticno gledano 1M se skida izmedju 50 sec i 3 minuta.
[/QUOT

I meni download ide odlicno ali na mojoj centrali ne ide brze od 31.2
(bar tako prijavljuje kompjuter:D)
Sugava centrala....

Ja mislim da je moja centrala najcudnija...
Preko dana ocajno radi, ko' najgora analogna centrala (sto bi trebalo i da jeste, tel 416XXX). Maximum koji tada izvuchem je 33600 a download ide max 3kb/s...
Nocu (od 1-2 do 8-10h, zavisi od provajdera) se stvar menja iz korena. Kachi se na 45333 do 48000 a download ide i do 5kb/s!!! Takodje je interesantno da odlicno saradjuje sa Motorola SM56 PCI modemom koji je kod nas na losem glasu...
Pozdrav:)

omnik je napisao(la):
Ja mislim da je moja centrala najcudnija...
Preko dana ocajno radi, ko' najgora analogna centrala (sto bi trebalo i da jeste, tel 416XXX). Maximum koji tada izvuchem je 33600 a download ide max 3kb/s...
Nocu (od 1-2 do 8-10h, zavisi od provajdera) se stvar menja iz korena. Kachi se na 45333 do 48000 a download ide i do 5kb/s!!! Takodje je interesantno da odlicno saradjuje sa Motorola SM56 PCI modemom koji je kod nas na losem glasu...
Pozdrav:)
Sa tim modemom u masini 6-7Kb/s(a sad ce max da kaze 18kb):D.poz

Centrala analogna 76, modem ELSA Microlink ext. 50666 konstantno, izmedju 3-5 kbs dl, i ne zalim se. Sta je moc navike,a!
Na digitalnoj 32 isti provider i isti modem leti.

Re: Re: Re: Kakvu konekciju imate?

RamOne je napisao(la):

evo i ja cu da cutim :D

na poslu HDSL 2mb (koji je ovde totalno zaboravljen pa sam glasao i za cabl i za isdn) a kod kuce ISDN (na svu srecu racun mi nije ko max-ov :) )

po ovom pool-u vise ljudi ima cabl nego isdn :) (verovatno u cable racunaju ono sto uvodi mislim memodata ili vec ko... ama ljudi to nije pravi cabl... to je neki cabl made in serbia :) )

driver-u ne uvodi telekom cable tv i internet nego ptt i to treba da krene od februara ili marta sledece godine... vec je o tome bio topik na starom forumu...

byMaX je napisao(la):
Ja sam onaj jedan koji je glasao za ISDN... Lucky Me... sa racunom od 3000 dinara... :mad:

Sada nas je troje:D

3k? Pa jel koristis ti taj telefon? Meni stiglo "malo" vise sa koeficijentom od skoro 2.....ne, ne zovem 041, niti inostranstvo, a ni mobilni (to ide sa moba)

Bas kao i jos neki ovde/ Preko dana veza ocaj, katastrofa, sve najgore... Ali vec od 23, stvar se menja i moj Lucent (Agere iili Next, kako kad) se na pulsnoj staroj centrali kaci na cak 49333, sa download-om od nekih 5kb/s.

p.s. provajderi su eunet i yubc. Yubc bolji preko danu, a uvece je to eunet

p.s.s. znali neko da li drenik ima neko uplatno mesto u Zemunu i gde?

modem 56k, centrala analogna 419***, nocu konstantno 45-49000, danju ponekad okine na oko 30000.
btw, interesantno je da se na ovoj centrali najbolji pokazao lucent (isprobani su rockwell isa i pci, usr, boca research sa cirrusom)

Infosky-generalno dobar dialup pristup,s obzirom da imam djubre od stare analogne centrale :D
Al menjo bi ga odma za jedan dsl :D

Kablic u firmi... direktan link do provajdera ( u stvari od firme do provajdera ima 20-30 metara udaljenosti) Iz ovog svega navedenog proizilazi download od nekih 80 - 140 kb / s u zavisnosti od sajta sa koga skidam.. inace sto se kucne varijante tice tu nemam srece posto mi veza puca u trenutku konektovanja... tako da uspevam PONEKAD da posaljem postu.. (mada kad se covek navikne na kabl tesko mu je da radi sa dial-upom) ;)

Ovo je trebao da bude poll - Kakve internet vezu imate:
1.Dobru
2.Losu

Sta mislite da li bi iko glasao za opciju 1?

Ja bih dodao i opciju 3. ni dobra ni losa veza. :D Ja se na digitalnoj centrali sa Acorp Conexant modemom kacim od 48.000 do 49333 i mislim da bi trebalo i bolje.

Hm, da vidis ja sam pre godinu dana imao super vezu na mojoj 39... centrali, konstantno sam se kacio na 52000 , ali od kako su nikle ove govornice po gradu veza se upropastila.

A kablovska TV + Internet???

Kako vam to zvuci?

Mislim, ja sam u bloku 44, i tip doso na vrata i poceo da smara: te kablovska TV, trend u svetu, prvi smo kod vas, trte-mrte... i ubedio me na kraju: 80 DM prikljucak + 100 din mesecno.

Ah da, i na kraju je rekao da je druga faza u planu i da podrazumeva kablovski Internet. Da li je neko u gradu imao iskustva sa tim (citaj: uvedena mu je i kablovska TV i Internet via cable) i naravno kakav je kvalitet, posto onaj lik nije nista tehnicki znao da mi kaze?

Poz.

Nazad
Vrh Dno