Šta je novo?

Kakvu garanciju nudi Acer?

Ja imam Acer notebook oko 8 meseci i razmisljam da li da doplatim garanciju (8000 din u Gigatronu) i u velikoj sam nedoumici jer ako nesto crkne (nedaj boze) cekacu minimum mesec dana da poprave (15 dana samo da otvore komp). A za tih 8000 din moci cu da popravim jednu komponentu tj da kupim novu za npr god dana ako crkne. I sta mislite da li pogresno mislim ili da ipak doplatim garanciju?

Naravno da treba da dokupiš garanciju. Za tih 8K dindži za godinu, dve itd. može da te zadesi takav kvar da možeš 'ladno da dobiješ nov komp. Sem toga, sa dokupljivanjem garancije ona postaje internacionalna. Originalnih godinu dana ovde ti važe samo ako si komp kupio u Srbiji.

Ja kad sam dokupljivao garanciju to sam morao da uradim u roku 90 dana. Jesu li to sad povecali period da dokupljivanje garancije?

Meni prodavac iz jedne radnje rece da se dosta acera vraca na reklamaciju i da je poprilican broj otkaza posle 1 godine.... nije pominjao doplatu za garanciju, vec savet da se uzme neki drugi brend, i to koji ima 2 god garanciju, Asus koliko znam to nudi mozda jos neki?

Ja kad sam dokupljivao garanciju to sam morao da uradim u roku 90 dana. Jesu li to sad povecali period da dokupljivanje garancije?

meni je isto tako receno... Mada. U drugoj radnji su mi rekli da valjda moze do 10 meseci?? Ne znam vise kome da verujem.

@doggmania..........da li si produzio garanciju? Mislim da ti vredi.

Meni su rekli u jednoj radnji da su oni raniji, pre koju godinu, Aceri dosta vracani, pa oni ne rade vise sa njima. Ali kako vidim ovi novi su dobri. Imam Extensu 5630, i radi odlicno. A dosta ljudi znam sa onim "belim" modelima (Aspire valjda), hocu reci od ranije, koji nisu imali problema.

Ja sam 2008 u ferbuaru kupio 5920G, posle 45 dana dokupio sam garanciju i dobio potvrdu od ACER-a, tako da sad ima internacionalnu garanciju od 3 godine. Tad si morao da to uradis u roku od 90 dana, tako isto je pisalo i na stranom sajtu garancija mora da se dokupi u roku 90 dana. Tad je to vazilo za celu Evropu.

Da bi ste aktivirali Vašu produženu garanciju, neophodno je da potvrde o kupovini kao
i sam registracioni list pošaljete najkasnije 90 dana od dana kupovine proizvoda. Ukoliko
Acer Computer GmbH ne primi Vaš registracioni list u roku od 90 dana od kupovine
racunara, Vaša produžena garancija ce biti nevažeca, i Vaš garantni period za Acer
racunar ce imati standardni garantni period od jedne godine.

Tako kaze na sajtu Stevaco, znaci to je to. Mada.. Pitanje... da li pricamo o ITW, odnosno ovome:
http://global.acer.com/support/itw.htm

Q2. My local warranty has expired. Can the ITW be used for local service?
A2. ITW service is offered to maximize convenience when customers are traveling abroad. It is not a substitute for or exchangeable with your local warranty. If the local warranty has expired, you will have to pay local repair fees.

Sto po meni znaci da je to garancija samo za "napolje". Ovde je neko pominjao International Travelers Warranty... Ali kako pise na Stevaco/Acer Srbija sajtu, nije rec o tome. Mi ovde dajemo 6800din (trenutna cena) za produzenje bas garancije. Samo da napomenem...

Poslednja izmena:
Posto sam se upoznao sa ljudima iz Stevaco-a diskutovali smo na tu temu. Oni su mi rekli da 3 godine vazi bilo gde u svetu pa i kod nas ali samo u ovlastenim servisima ACER. Tad te ubace na njihovu listu. Ako ti kazes da imas garanciju vise ih ne zanima tvoj racun i kad si kupio proveravaju seriski broj tvog notebook-a preko ACER glavnog servera za servise. Tamo pise dokle vazi garancija. Ona vazi samo za hardver. Ako ti se npr. pokvari lap na putu u Londonu odes u Acerov servis tamo ti vide broj i popravljaju ga ako imas garanciju bez obzira gde si ga kupio.

Ok, znaci vazi kompletno. Stevaco je ustvari lepo naveo da je u pitanju warranty extension. Ovde je neko spominjao ITW, a NIJE u pitanju doplata za to. Pa sam ja dodao.

Naravno da treba da dokupiš garanciju. Za tih 8K dindži za godinu, dve itd. može da te zadesi takav kvar da možeš 'ladno da dobiješ nov komp. Sem toga, sa dokupljivanjem garancije ona postaje internacionalna. Originalnih godinu dana ovde ti važe samo ako si komp kupio u Srbiji.

Moraću samu sebe da demantujem. Warranty extension kod Acer-a ipak ne znači i global warranty. Ostaje local... blah

Sta je sve potrebno poslati za aktivaciju 3-year warranty extensiona i kako to najbolje uraditi? Koliko sam skontao, potrebno je poslati dokaze o kupovini laptopa i extensiona (kopije fiskalnih racuna???) zajedno sa popunjenim extensionom. Kako to najsigurnije poslati? Preporucenim pismom? Zamolio bih one koji su vec ovo radili da opisu postupak.

Poslao sam preporucenim pismom i cekao bome 2 nedelje da mi se jave mail-om. Javili su se i iz Ceske da mi je produzena garancija na 3 godine i dobio sam pdf file kao potvrdu. Medjutim slao sam u Nemacku. Izgleda da je u Ceskoj direkcija za nasu teritoriju. Najsigurnije da posaljes DHL ali to kosta stize sledeci dan.

Ovu su mi napisali u mail-u:

Dear Customer,

Acer is really glad to inform you that your "3 years bring-in warranty" was registered recently.
Please, find attached your warranty extension form in pdf format.

With warm regards,

S pozdravem/Best Regards

Jaromir Urbanek
Technical Support

Acer Czech Republic s.r.o
CTPark Brno
Turanka 100
627 00 Brno-Slatina
Czech Republic
Tel CZ: +420 531 027 777
Tel SK: +421 2 4920 7070
Fax: +420 531 027 680
http://www.acer.cz

Uz to je i pdf file u atachmentu gde pise na engleskom da je za Acer 5920g tog i tog seriskog broja produzena garancija na tri godine.

Sta je na kraju tacna informacija, da je rok za produzenje tri meseca ili moze i kasnije?

Posto je moj acer star nekih 4 meseca trenutno. :)

Sad ne znam, prosle godine je bilo u roku 90 dana.

U mom postu gore, #36, sam stavio copy/paste onoga šta trenutno piše na Acer Srbija (ustvari zvanično firma Stevaco) sajtu.

A ja kada sam kupio (oko nove godine baš u radnji Acer Srbija) mi je rekao momak da je 90 dana, mada sam kontao da možda i greši... a u stvari je bio u pravu... (zato što radi u Stevaco :))
***, ja sam bio optimista pa kontao da mogu kad hoću :d

Sta je na kraju tacna informacija, da je rok za produzenje tri meseca ili moze i kasnije?

Posto je moj acer star nekih 4 meseca trenutno. :)
Ja sutra saljem preporucenim pismom. Inace, laptop sam kupio 22.02.2008. U jednoj BG firmi su mi rekli da nece biti problema, samo da stigne tamo pre isteka garancije.

Na samom warranty extensionu, izmedju oslalog, pise sledece:

The warranty extension is valid only under the condition that you register it within 1 year after purchase of a new product from an autorised dealer.
Javicu uskoro sta je bilo. Nadam se da nece biti nikakvih problema.

...laptop sam kupio 22.02.2008. U jednoj BG firmi su mi rekli da nece biti problema, samo da stigne tamo pre isteka garancije.

Na samom warranty extensionu, izmedju oslalog, pise sledece:

The warranty extension is valid only under the condition that you register it within 1 year after purchase of a new product from an autorised dealer.

Onda nas ovi ostali prodavci malo vozaju. :trust:

Danas (tj. juce) mi je stigao odgovor iz Acera:

Service Brno <[email protected]>
to me

show details
Feb 18 (1 day ago)

Dear Customer,

Acer is really glad to inform you that your "3 years bring-in warranty" was registered recently.
Please, find attached your warranty extension form in pdf format.

With warm regards,
Tako da je mit o 90 dana, 10 meseci i slično razbijen!
Potrebno je samo da stigne u Nemačku pre isteka garancije - dakle najkasnije godinu dana od kupovine uređaja.

Vrh Dno