Šta je novo?

Kakve DVD filmove preferirate za gledanje - FullScreen vs Wi

Učlanjen(a)
22.08.2002
Poena
619
Daklem u naslovu je receno. Pored toga zanima me ako neko od "gurua" (primetio sam da se laxduke "pomalo" u to razume :)) ima neku preporuku, savet ili predlog, kao i da obrazlozi mane i vrline jednog i drugog...
Sto se mene licno tice preferiram fullscreen...
Pozdrav

Zavisi na cemu gledam.....na klasiconom TVu i monitoru full je bolji, a na wide je definitivno bolji wide....
U pocetku mi je wide bio debilan, ali evo posmatraj to ovako: kada gledas pravo pokusaj da skapiras odnos x i y ose svog vidnog polja. Mislim da je odnos dosta blizi 16:9 nego 4:3.....

Iskljucivo Widescreen, cak i na manjem ekranu, u svakom slucaju se kod Fullscreena ne vidi preveliki deo radnje za moj ukus (naravno, filmovi se u originalu, za bioskop, rade kao widescreen).

Pa da, widescreen je definitivno bolji, međutim nekad me crn prostor tako nervira da prebacim na 4:3. Inace kad gledam na TVu, u widescreenu keep aspect ratio isključim, i tako se slika onako ružno rašiti po vertikali, ali onda na TV mod prebaicm na 16:9 i dobijem widescreen sliku osetno oštriju nego obično...

WideScreen je svakako lepsi, ali ipak je full scren na 19" monitoru bolji...
ko da gledas TV onda!
type;

postoji i kompromis a to je neshto izmedju 16:9 i 4:3, jednostavnim zumom...po meni je to najbolja kombinacija, jer ne fali 'mnogo scene' a nije ni premali 'ekran'...

Preferiram dobre filmove i dobre snimke, a za format mislim da nije bitan - sve ima svoje prednosti i mane.

ako jenna jamison glumi glavnu ulogu, nije mi bitno koji je format filma :D

svaki film je sniman u 16:9 tehnici...tako da kad gledas film u fullscreen-u (4:3), ne vidis trecinu filma...widescreen jeste super, jer je to jedino resenje da se u kucnim uslovima vidi 100% slike,
ali za to postoje 16:9 ekrani....inace...widescreen na 4:3 tv-u....shit........ jednostavno...nije pravljeno za taj ekran.....a druga stvar je sto smo mi klosari, pa mozemo samo da sanjamo o nekom extra tv-u...

Evo bas je nedavno na HRTu bio Star Wars Episode 1, naravno fullscreen i ono bi bilo bukvalno mucenje gledati (posle odgledanog DVDa/divxa)... Vecini likova je pola face odseceno, a gomila stvari koja se desava 'sa strane' se uopste ne vidi. Bolje je uopste ne gledati tako film... hrkk Isto vazi i za Matrix, Gladiator...

Nazad
Vrh Dno