Šta je novo?

Kakva su napajanja firme Kingwin, vrede li nešto u odnosu na Seasonic i Enermax ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Dakle, malopre pročitah na Techpowerup-u, tj. još i sada čitam, test napajanja Kingwin Absolute Platinum 550 W pa sam odlučio odmah da ovde vas pitam kakvo je ovo napajanje i da li se neko ikad susreo sa ovom markom ?

Test se ovde nalazi: http://www.techpowerup.com/reviews/Kingwin/AP-550/

Čini mi se da je ok sasvim, ima li neko neka iskustva možda ?

Ok, hvala pejo. A da li je neko na ovim našim srpskim prostorima kupio ovo napajanje, tj. pazario neko od napajanja ove marke ?

Ne verujem, kod nas ga nema, a ne znam kakva je dostupnost u evropi, generalno.

Garson, da li Benchmark team razmišlja o nekom profesionalnom testu high-end napajanja u skorije vreme ? U klasi od 750-1050 W na primer. Dakle sa svim onim multimetrima i spravama koje imaju i na Techpowerup sajtu, kako bi test pokazao slabosti i prednosti svakog napajanja pojedinačno.

Pre ćeš naći SuperFlower-brendirana napajanja nego KingWin, s tim da je većina modela KWi direktan re-brand, bez ikakvih promena. Na ovim prostorima sam SF napajanja viđao samo kroz marku AXP (Axpertec/XION Power), i to neke prastare platforme... SuperFlower je uvek bio solidan, i do nedavno u najvećoj meri zanemaren kao OEM. Sa Supernova platformom su pokazali zube (80+ Bronze), a kasnije sa Golden Green i Golden King platformama (80+ Gold i Platinum) i finesu i mišiće u jednom pakovanju. Velika je šteta što nisu zastupljeniji, ni ovde ni u regionu... Najpouzdanije i u solidnim količinama ih ima u prodaji u Nemačkoj i Holandiji. Inače, NZXT Hale90 su SuperFlower Golden Green platforma, na primer.

Garson, da li Benchmark team razmišlja o nekom profesionalnom testu high-end napajanja u skorije vreme ? U klasi od 750-1050 W na primer. Dakle sa svim onim multimetrima i spravama koje imaju i na Techpowerup sajtu, kako bi test pokazao slabosti i prednosti svakog napajanja pojedinačno.

Znam da pitanje nije upućeno meni, ali ću svejedno odgovoriti - skupa oprema. Pitanje isplativosti kupovine iste, kad je ponuda napajanja ovde ionako slaba. Pritom, bilo bi daleko korisnije uraditi testove modela u rasponu 10-60 €, jer tu ima najviše nedoumica, i tu nas vodi kupovna (ne)moć u Srbiji.

Poslednja izmena:
Da, video sam Super Flower, ima ih u Nemačkoj ovde. Link pa ko hoće nek pogleda modele i cene: http://geizhals.at/eu/?cat=gehps&xf=818_Super+Flower

Što se tiče ove opreme, pa neka je skupa, nek Peca i ostali admini nađu nekog donatora i nek se malo i oni potrude, jer bi to bilo itekako korisno za srpsko tržište. Odraditi jedan VALJAN profesionalni test svakog napajanja iz svake klase, pa bilo da ona pripada klasi od 10 do 60 evra ili klasi od 100 do 250, svejedno je.

Mišljesam da bi to donelo velike koristi našoj zajednici jer bi onda ljudi tačno mogli da vide iz testa koje je napajanje dobro a koje nije, a posledica toga bila bi kupovina kvalitetnijih napajanja i izbegavanje greški prilikom kupovine. Jednostavno zar ne ?

Da, to bi se veoma isplatilo zajednici, ono što je pod znakom pitanja je isplativost Benchmarku...

Testovi napajanja postoje na brojnim drugim sajtovima, ono čega zaista fali je baš gomila testova "budžetskih rešenja" (mada Gabe sa HS to testira u određenoj meri), jer manje-više svako napajanje iole vredno pažnje ima svoj test na nekom od sajtova posvećenih tome.

@kosta10
Nisam deo Benchmark tima, ali cisto sumnjam da je tako nesto u planu. Na stranu sto za tu klasu napajanja ima dosta testova na netu, recimo na jonnyguru.com.

Nazad
Vrh Dno