Šta je novo?

Kakva su iskustva sa Hansolom 720PT i 920PT?

Milanche

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2002
Poena
619
Kvalitet slike, da li ima nekih problema sa njima ....

Ja sam sa tim monitorima ocajna iskustva tako da ja to ne bih uzimao. Jedino im je cena dobra, a to nije merilo kvaliteta. Medjutim potrefi se da neki rade dobro, ali moja preporuka je ne uzimati te monitore..:)

jazza je napisao(la):
Ja sam sa tim monitorima ocajna iskustva tako da ja to ne bih uzimao. Jedino im je cena dobra, a to nije merilo kvaliteta. Medjutim potrefi se da neki rade dobro, ali moja preporuka je ne uzimati te monitore..:)

Ne slazem se sa "gore navedenim" posebno za 720P.
920P je OK, ali mene nervira "moire" oko koga moras da se potrudis.

Paja je napisao(la):
Ne slazem se sa "gore navedenim" posebno za 720P.
920P je OK, ali mene nervira "moire" oko koga moras da se potrudis.

Ja sve monitor Hansol koje sam dobio sam vratio nazad pre isteka garancije. Tako da znam zasto nije dobar za mene. Ali kao sto rekoh zavisi od serije do serije.:)

jazza je napisao(la):
Ja sve monitor Hansol koje sam dobio sam vratio nazad pre isteka garancije. Tako da znam zasto nije dobar za mene. Ali kao sto rekoh zavisi od serije do serije.:)

Ako se ne varam, ove godine sam slao dva Hansol monitora na reklamaciju (oba 720E/730E i oba iz jedne igraonice).
A prodalo se dosta toga...
Za proslih par godina slicno - minimalan procenat...

Hansol nije vise dobar kakav je nekad bio, kao ni Samsung :(
Bolje pogledaj neku NEC alternativu...

Posto mi je bila vaznija velicina a ne kvalitet, uzeo sam 920P zbog izuzetno povoljne cene (u julu 2002.).
Jedini smisao uporedjivanja je odnos cena/kvaliteta. Mozda nije ni najbolji odnos, ali za te pare dobijas 18 inca (45.72cm) vidljive povrsine (to je skoro kao prosecan TV, ali sa ostrijom slikom)!
Inace moga sam da podesim tako da pominjni moire-a ne vidim (koja se inace vidi kad na jednobojnim povrsinama - kao sto je Windows desktop).
Dakle, ako je velicina vazna, uzmi u obzir.
Ali kad sam tragao za informacije o monitorima jedno sam naucio (iako sam nisam koristio, zbog razloga prethodno pomenutih): kad se kupuje monitor, uvek se bira ocima, nikad po imenu. Ako si ti zadovoljan slikom, nikom nista. Kad budes gledao DVD, ili citao e-mail u 1600x1200 rezoluciji verovatno ces ionako zaboraviti.

Nazad
Vrh Dno