Šta je novo?

kakva su FRONTIER napajanja?

kao i vecina ostalih kineskih napajanja....

Vule je napisao(la):
Pa, bolje je od JNC, ANS, KME, Mercury itd...

Pa i nije... imam i Frontier i ANS (na zalost).
Po pitanju napona su otprilike isti, dok je ANS u prednosti po pitanju tisine i zagrevanja.

:wave:

Xith je napisao(la):
Pa i nije... imam i Frontier i ANS (na zalost).
Po pitanju napona su otprilike isti, dok je ANS u prednosti po pitanju tisine i zagrevanja.

:wave:

E a meni je Auroura (tj. Frontier) terala sledece: 8RDA3+, 2x512MB Cors, 3200+ Barton, 80GB SATA, 6800LE @ 16x6 i radilo je, dok se ANS i JNC nisu hteli probuditi uopste sa doticnom grafickom...

Vule je napisao(la):
E a meni je Auroura (tj. Frontier) terala sledece: 8RDA3+, 2x512MB Cors, 3200+ Barton, 80GB SATA, 6800LE @ 16x6 i radilo je, dok se ANS i JNC nisu hteli probuditi uopste sa doticnom grafickom...
Pa si zamenio jadnu, malu, izmucenu Auroru za... :D

E vi sad pricate o frontier aurora, a ja sam na netu naso nesto sto se zove fortron aurora , jel ovo isto !?

ja mogu da preporucim Ultra power! kinesko je, jefttino je (~1400din, 400W), al' koliko ja vidim zaista lepo sljaka i vrlo je tiho!
Meni bez ikakvih problema gura [email protected], ti 4200 (koliko se greje, mora da i trosi struje ko zmaj), 2 harda (a gura bogami i tri bez ikakvih problema), 2 cd-a.......
ovo ima da se uzme u pakomu!
Inace ima ortak Aurora kuciste (pretpostavljam je frontier napajanje) i on nema nikakvih problema sa bartonom 2500+@11*200, 9600pro,2 harda, 2 cd-a..... tako da bi verovatno i to mogao da uzmes!

Postavih ja pitanje pre par meseci za fortron (posto sam isto video da ga hrvati nahvalise), ali mi ovde odgovorise da je to tesko ******, samo su se likovi malo *****ali posto su sigurno kontali da pitam za frontier. Bio sam na sajtu Fortron-a i kako mi se cini napajanja su OK !

Kupih ja juce Fortron ATX 350 PFN.. onako bar na papiru ima ok specifikacije (+12V1 16A, +12V2 18A,), necujno je i hladno. Ako tezina igra ulogu ima preko 2 kg sigurno (a nema celicne ploce unutra, otvarao sam ga) i samo mi jedna stvar nije jasna. Naime Fortron USA napajanje od 400w ima obe +12V grane 10A (cini mi se malo), dok ovaj evropski model ima dosta vecu snagu na 12V granama... someone cares to explain?

The_Grunf je napisao(la):
Kupih ja juce Fortron ATX 350 PFN.. onako bar na papiru ima ok specifikacije (+12V1 16A, +12V2 18A,), necujno je i hladno. Ako tezina igra ulogu ima preko 2 kg sigurno (a nema celicne ploce unutra, otvarao sam ga) i samo mi jedna stvar nije jasna. Naime Fortron USA napajanje od 400w ima obe +12V grane 10A (cini mi se malo), dok ovaj evropski model ima dosta vecu snagu na 12V granama... someone cares to explain?

U principu Fortron (FSP group) bi trebalo da su sasvim dobra napajanja.

Tvoje je verovatno ovo:
http://www.fsp-group.com.tw/europe/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=52&proid=195

Output Voltage Max. load Load Reg. Ripple & Noise
+3.3V 22.0A ±5% 50mV P-P
+5V 21.0A ±5% 50mV P-P
+12V1 18.0A ±5% 120mV P-P
+12V2 16.0A ±5% 120mV P-P
-12V 0.3A ±10% 120mV P-P
+5Vsb 2.0A ±5% 50mV P-P

‧+3.3V&+5V total output shall not exceed 130 Watts.
‧+12V1&+12V2 total output shall not exceed 300 Watts.

M_M je napisao(la):
U principu Fortron (FSP group) bi trebalo da su sasvim dobra napajanja.

Tvoje je verovatno ovo:
http://www.fsp-group.com.tw/europe/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=52&proid=195

Output Voltage Max. load Load Reg. Ripple & Noise
+3.3V 22.0A ±5% 50mV P-P
+5V 21.0A ±5% 50mV P-P
+12V1 18.0A ±5% 120mV P-P
+12V2 16.0A ±5% 120mV P-P
-12V 0.3A ±10% 120mV P-P
+5Vsb 2.0A ±5% 50mV P-P

‧+3.3V&+5V total output shall not exceed 130 Watts.
‧+12V1&+12V2 total output shall not exceed 300 Watts.

Jeste, to je to, znaci 2 12V grane po 16 i 18A.. malo sam se prevario sto se americke strane tice jer su grane po 14 i 15A a napajanje ima 400w (veca snaga na +3,3 i +5V). Evo i linka
http://www.home2000.net/client/fspgroupusacom/proddetail.asp?linenumber=179

Pozdrav

sa jednog predavanja za servisere racunara na kojem sam bio (predavac je syst. ing., covek koji odrzava oko 2000 racunara za jednu drzavnu firmu u ns-u) :
"najvaznija komponenta jednog racunara je napajanje"
mogu misliti koliko mu dnevno rikne zbog JNC,Frontier,ANS...

The_Grunf je napisao(la):
dok ovaj evropski model ima dosta vecu snagu na 12V granama... someone cares to explain?
koliki je max power na +12V granama?

ma
ok su frontier napajanja. ja sam do sada kupio bar 50-60 tih kucista 350 400 450
i nijedna reklamacija

Daguerre je napisao(la):
Evo i moja konfa iz potpisa.....samo je napajanje 300w, ali ista marka

Izvini, ali ti si lood! :) Drzis sve to na tako slabom napajanju? :trust:

taj frontier je dobar samo za neke krajnje slabe i jeftine konfiguracije bez vaznih podataka na njima. za bilo stA iole bolje ili sa bitnim podacima uzimaj neko ozbiljnije napajanje. licna preporuka za dtk. dugo sam koristio dtk 300w, pa onda 400w. i jedno i drugo je sjajno radilo. nakon toga tagan 420w koji jeste bolji , ali neuporedivo skuplji. poz.;)

Znam, ali sta cu kada sve to RADI OK? Posto nema potpisa, u pitanju je bio AMD klokovan na 300mhz HTT sa 2xHDD 7200, 2xRAM, GF4Ti, Audigy i ostalo.....
A sada nemam bas vremena :) da se cimam oko kupovine jaceg, kad ovo vec radi, a jos kad je situacija takva da nije sigurno da bi mi to "jace" radilo bolje i da bi uopste radilo kako treba.....Dakle zadovoljan sam i ne menjam ga dok ne crkne!!:p
PS>Jos sam mu menjao kuler i utisao ga....i pored svega ono radi. Poz

Evo upravo u cosku sobe cuci Frontier 400W slepljen sa Gigabyte KT400 plocom (izgoreo ATX konektor), radilo ni mesec dana. Dakle nije uopste u pitanju SNAGA napajanja...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno