Šta je novo?

Kakva je ovo zemlja?

carnivora ursidae

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
319
Resim ja da kupim Plocu Asus P5gdc-v deluxe.razlog:ugradjeno graf.jezgro u klasi fx 5600(meni dovoljno),podrska za ddr1,ddr2,fire wire,mrezna,915g ch set,pci express itd.znaci i stari i novi standardi pa bato kada imas para nadogradjuj!I ja krenem da trazim doticnu plocu.E onda razocarenje!Ne postoji u nasoj zemlji(prema mojim saznanjima).Kontaktiram Direct Link kao uvoznika i narucim.Oni me danas obaveste da iz inostrasntva,stize obavestenje da kontejner negde pluta ka njima(valjda brodom).I da naravno,trebam da se strpim.Jos rekose da inace nema ni 70% robe u tom inostrantvu od uobicajene,cak ni rezaca.Nestasica!Culi oni za tu plocu ali nema!I tako ja shvatim da ce me zakaciti sledeca god.i famozni PDV i poskupljenje od oko 18%.Uzas!Da ne pominjem da je nema ni Pakom i ostalo "high "drustvance kad je uvoz u pitanju(pakom uzima od dir.link).Ostali nisu ni culi za nju!eh...svasta!Zemlja nedodjia!Pa sta bi bilo da sam trazio nesto pikantnije?Nema nade za nas...zaista...
Jesam li ja usamljeni slucaj(citaj:baksuz) ili ste imali slicna iskustva?

Poslednja izmena:
Ja sam imao slicno iskustvo juce... Hteo sam da kupim ABIT IC7-G i pozvao sam pola BG-a dok nisam nasao je*enu plocu (Hvala SirOliveru na infou o ploci :p ). Pozvao sam tipa iz ACZ Computers-a i on mi kaze da je Abit kao firm super, ali su jako losi uvoznici... Zovem drugog, kad on mi kaze da kupim halo oglase i trazim plocu. Zovem treceg, nema. Zovem cetvrtog, nema... Ma haos...

BTW, ima li Asus ili Gigabyte predstavnistvo u SCG???

Em je ovo zemlja iz snova, em su losi uvoznici, em si se ti odlucio za LGA775 kojih je u SiCG prodato mozda 100 ukupno. ******, idi zivi u spaniju (a zasto bas tamo to cemo drugi put :p)

LiquidPlasma je napisao(la):
Ma znam to, nego gde je PREDSTAVNISTVO? Mislim ulica i to... :p

hahahaha
ako neko i ima predstavnistvo u nasoj zemlji, ono se bavi marketingom, PR-om i odnosima sa javnoscu. Kakva prodaja ploca? Za to sluze ovlasceni distributeri i dileri...

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
hahahaha
ako neko i ima predstavnistvo u nasoj zemlji, ono se bavi marketingom, PR-om i odnosima sa javnoscu. Kakva prodaja ploca? Za to sluze ovlasceni distributeri i dileri...

Eto mu jesh jedan razlog da ih nazove i pokvari te odnose sa javnoshcu... :D

Marketing...a prodaju maglu... :D ploche nema nigde..

carnivora ursidae je napisao(la):
I tako ja shvatim da ce me zakaciti sledeca god.i famozni PDV i poskupljenje od oko 18%.Uzas!

Ne nece te nista uhvatiti cak sta vise bice ti cena niza posto je trenutni porez 20% a PDV ce biti 18%. Oslobodjen si poreza jedino ako kupujes celu konfiguraciju, ili na crno. A ako kupujes na crno onda ces to uraditi i posle nove godine ...

genijalcin@23 je napisao(la):
hahahaha

Znaci sve ide tipa fusherajski... C,c,c... Daleko je ta Evropa od nas...
:bottle:

Ma shta se cimate za PDV....ja lepo pitao dilera....a on kaze...pa ja uvek radim VP....shto znachi sve po starom...

kjgkreek je napisao(la):
Ne nece te nista uhvatiti cak sta vise bice ti cena niza posto je trenutni porez 20% a PDV ce biti 18%. Oslobodjen si poreza jedino ako kupujes celu konfiguraciju, ili na crno. A ako kupujes na crno onda ces to uraditi i posle nove godine ...

Vidis nece da kupi bez poreza jer PDV placaju i dileri :d :d :-devil-:

ivica je napisao(la):
Ma shta se cimate za PDV....ja lepo pitao dilera....a on kaze...pa ja uvek radim VP....shto znachi sve po starom...

Yebote pa ti ces izgleda PDV da ukapiras tek u februaru negde? :d

kjgkreek je napisao(la):

Posle ng nece biti ni crno ni sivo, znaci ostaje samo belo :D

simpson H je napisao(la):
Posle ng nece biti ni crno ni sivo, znaci ostaje samo belo :D

Da sacekamo NG pa vidimo da li ce ili nece ...

Znaci sve ide tipa fusherajski... C,c,c... Daleko je ta Evropa od nas...
:bottle:
Ti znači u Evropi odeš u sedište neke firme, direkt kod CEO-a i tražiš mu da ti proda ploču? :D
Uostalom šta će to tebi, zar nisi našao MAX3 zaostalu na lageru? :d

carnivora ursidae je napisao(la):
...graficko jezgro u klasi fx 5600...

Procitao si od ostalih o porezu, a sto se tice grafiskog podsistema ploce: to da je u klasi 5600 okaci macku o rep. Nijedno integrisano jezgro nece ti pruziti performanse nezavisne kartice, a pogotovo Intelovo.

Dajte bre, šta gnjavite oko PDV-a. Malo će se talasaju cene, januar-februar, od februara će već svi da zaborave na to. SVE će da ide sa PDV-om još od grane.
Što kaže Simpson, kakvo crno? Ko će to da "crni" kada neće imati načina to da "skine". :D

da da, 20 ploca u gepeku, carinik xyz danas radi poslepodne, i eto....

gx-x je napisao(la):

ma jok carinik ima levo oko stakleno pa levi sleper nevidi a desni ce regularno da ocarini ...

kakva je ovo zemlja? dobro pitanje...oces lga775? i ja i bas tu istu polcu (mada sam malo u frci od asusovih novih proizvoda...vise volim kad izbace drugu-trecu reviziju)....ali ocu i Celerona D sa lga775 podnozjem..e to necu naci...nema ne 100 komada nego ni jednog jedinog u zemlji...

@ gx-x + kjgkreek

vidim da jako dobro poznajete funkcionisanje carine u poslednjih godinu-dve. :D
Koliko mi je poznato, i letelo se sa posla za takve akcije u poslednje vreme.

Poslednja izmena:
kjgkreek je napisao(la):
Pa posle nove godine Dinkicu i kompaniji ce se fuckati da li si uzeo na crno ili belo, jer firma-uvoznik pri carinjenju robe placa unapred PDV od 18%, koji ce ti svakako biti uracunat u krajnju cenu. Bice to dosta zeznuto za firme koje rade sa velikom kolicinom robe. Ocekujem nestasice robe, nategnuta stanja na lagerima itd...

@notax: ne brini, da bi leteo sa posla neko prvo mora da zna sta radis, pa onda mora i nekom da prijavi, pa taj neko mora da se iscima dalje itd. Idem cesto preko grane, nije se mnogo toga promenulo, samo svi pazljivije rade ;)

Vojkan je napisao(la):
Ti znači u Evropi odeš u sedište neke firme, direkt kod CEO-a i tražiš mu da ti proda ploču? :D
Uostalom šta će to tebi, zar nisi našao MAX3 zaostalu na lageru? :d

Nasao sam MAX3, ali nije bila oslobodjena poreza :( , pa zato sam uzeo IC7-G, koja isto nije bila oslobodjena poreza = 147 ojra. U 3vr0p1 valjda to funkcionise drugacije :p

gx-x je napisao(la):

Toliko ploca je dovoljno za 1-1.5 minuta dnevne potrosnje u BG :D

Ne bih nikome da solim pamet ali posto sam radio kao product manager za ASUS, objasnicu vam proceduru...

To ide ovako...

Ponedeljak recimo, dobijete cenovnik. U sredu je taj dan D, kada morate da narucite robu. Neka je to recimo 1k ovih ploca, 500 onih, jos 300 ovih i ovih. Za nove modele koji su skupi se ne srlja, 20-ak komada plafon za ovo siromasno trziste...
U sredu oni sedaju za sto i kazu imamo toliko i toliko narudzbina za ceo svet. Aha, shortage komponenti ili gotovih proizvoda pa kazu...Peco ti neces dobiti hiljadu vec imamo da ti damo 200 (a meni je zbog interesovanja mozda i tih hiljadu malo) jer nema dovoljno na lageru. Od ovih 500 dacemo ti 370 a od ovih imamo sve. Sto se tice novih modela...NEMA! Otislo za Ameriku, Zapadnu Evropu i druga bogata trzista gde ne moze i ne sme da bude NEMA...

Ne pljujte odma' po distributerima jer je situacija takva, moze da se desi da narucis 5 hiljada nekih artikala i da ne dobijes ni tri! I onda cekaj opet do sledece nedelje, do sledeceg sastanka i sledece nade...

A do duse, moze da se desi i da je komercijalista neobavesten i da model ni ne naruci :D

Znaci tako to ide... Pa naravno da daju oni prednost razvijenijim zemljama... Nema nista dok ne stignemo u EU :smoke:

Znaci tako to ide... Pa naravno da daju oni prednost razvijenijim zemljama... Nema nista dok ne stignemo u EU :smoke:
:d :d :d evo me u EU i da vam kazem da ni ovde cesto situacija nije nesto bolja. Za svaku komponentu koja malo odskace od proseka mora da se ceka do 7 dana ako imate srece... Doduse barem ih ima :d

Nazad
Vrh Dno