Šta je novo?

kakva je ova nova MSI KT3V ?

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Sta mislite o njoj da li je dosledan naslednik ultra2 ploce.
USB 2.0 joj je integrisan na ploci i koliko sam primetio ima podrsku za bluetooth a cipset joj je skoro isti.
Temperatura procesora je cini mi se za nijansu veca(mada sam ga vozio sa 333 Kingston).
Ako je neko malo vise probao neka mi javi!

Podrska za PC3200 naravno ne radi jer je to KT-333 chipset. Ploca ima u odnosu na KT-3 Ultra 6 PCI slotova sto je prednost, a layout je identican kao na KT4-V koja je opremljena KT-400 northnbridgeom. Ploca nosi oznaku MS6712, a KT-3 Ultra2 6380E sto je PCB nasledjen jos od K7T Pro266. Cena je ista kao i za KT-3 Ultru2. Temperaturu procesora moze da meri direktno iz Athlona XP.

Jel podrzava zvanicno 166fsb tj. ove nove amd procesore?

boskovic je napisao(la):
http://www.msicomputer.com/product/detail_spec/product_detail.asp?model=KT3_Ultra2
http://www.msicomputer.com/product/detail_spec/product_detail.asp?model=KT3V

izgleda da kt3v za razliku od kt3ultra2 zvanicno podrzava 333fsb.
e sad nek mi neko objasni kako to kad je to isti cipset i skoro ista ploca?
cak ima i neka revizija kt3ultra2 ploce(isti naziv samo druga fabricka oznaka) koja podrzava 333fsb.

Revizija KT333 chipseta pocevsi od CE podrzava (zvanicno) fsb333MHz
Mislim da je na Abit KD7-E KT333 rev CF, itd.

I KT3 Ultra2 i KT3-V podrzavaju zvanicno 333Mhz FSB.
KT3-V i KD7E imaju identicnu reviziju KT-333 chipseta i oni su poslednji izdanci KT-333 generacije koja podrzava V-Link 8x, DDR400 i 333 Mhz FSB.

sto se tice temp skini najnoviji bios on resava taj problem(barem kod mene),ima podrsku za nove amd procesore!

MSI KT3V-B Sta znaci ovo B u nazivu ploce , zna li neko?

Jedini nedostatak je to sto se Athloni (jedino sam njih probao) "nekako" greju.U BIOSu se vec popnu do 50tak C, dok u Burn In Testu idu i do 60-64 C pod punim opterecenjem, a probao sam kulera i kulera i sa svakim isto. Mislim da plocE kt3v kao i kt4v imaju takav isti "problem", jer Athlon koji sam probao na kt3v je isao do 63/4C u burn in testu dok je isti taj procesor na Microstar MS-6378X-L (koja je znatno slabija ploca,integrisana itd) radio u Burn In Testu, sa max opterecenjem, na 45C !!!. Napomenucu da sam koristio ista kucista, isti kuler.
Stavio sam i novi BIOS ali manje vise isto...sad pokazuje nekih 5-6C manje.

robikica je napisao(la):
Jedini nedostatak je to sto se Athloni (jedino sam njih probao) "nekako" greju.U BIOSu se vec popnu do 50tak C, dok u Burn In Testu idu i do 60-64 C pod punim opterecenjem, a probao sam kulera i kulera i sa svakim isto. Mislim da plocE kt3v kao i kt4v imaju takav isti "problem", jer Athlon koji sam probao na kt3v je isao do 63/4C u burn in testu dok je isti taj procesor na Microstar MS-6378X-L (koja je znatno slabija ploca,integrisana itd) radio u Burn In Testu, sa max opterecenjem, na 45C !!!. Napomenucu da sam koristio ista kucista, isti kuler.
Stavio sam i novi BIOS ali manje vise isto...sad pokazuje nekih 5-6C manje.

To o cemu ti pricas da se Athloni razliciti greju ne znaci da se oni zaista razlicito greju vec da ploce razlicito ocitavaju, i da im ne treba verovati.

Nazad
Vrh Dno