Šta je novo?

Kakva dilema!:)

• Začetnik teme Začetnik teme Broz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Pitao me ortak i ja nisma znao sta da mu kazem. Ima oko 100eura i dvoumi se izmedju dve karte:
1. polovna GF4TI4600 (jeste polovna ali je iz poznatog izvora, dakle nemojte da "polovno" bude veliki razlog protiv)
2. ATi Radeon 9600(nije PRO)

eto, i ja nisam znao sta da mu kazem. Sta vi mislite?

pozdrav

PS decko ne zna sta je AA i AF

Ti4600 je mnogo bolji izbor po meni!!!

Kakav crni 9600, pa Ti4600 je bre majka...
U onom testu u Digitalu Ti4200 je dobijao 9500 ko od sale, a s obzirom da je 9600 oslabljena varijanta 9500 karte, 4600 je keva, tjale, brat, sestra... 🙂

Od te dve - Ti4600 bez razmisljanja, a ako moze da se protegne jos koji evric, onda R9600Pro (Kad vec daje 100€, onda verovatno moze i 120€).
Ako nema toliko, onda mislim da je najbolje da kupi za 70-ak evrica polovan Ti4200, ako nadje!

p.s. U DX8 Ti4600 (a bogami i overklokovani Ti4200) ce dobrano da "bedi🙂" i 9600PRO! U DX9 je vec "malo' drugacija prica!

Ma ja bih definitivno uzeo taj Ti4600 da imam 100 evra...

Ako je neki first class proizvodjač te 4600, kao Leadtek, Asus, Abit, Albatron, onda ta karta. Ako je Š proizvodjač, a 9600 neka jaka firma, onda to drugo.

a sta ako mu je vazan TV-OUT ???
inace ti4600

Po meni ovo uopste nije dilema vec stvar zdravog razuma. R9600 nema sanse da tera bilo koji ozbiljniji DX9 naslov a u DX8 naslovima Ti4600 je daleeeeeko brzi. U svakom slucaju moj glas za Ti4600.

OK, hvala svima. To i ja mislim a on se uvatio za ono "em je nova em je dx9, em je kao proizvod mladja par godina"....
TV -aut nije pominjao. Koji je brend TI4600 ne znam ali ne secam se da su neke fush firme pravile tu kartu ili bar lepile nalepnice🙂

ToxiC je napisao(la):
a sta ako mu je vazan TV-OUT ???
inace ti4600

Sto jes', jes'! 😀
TV Out na GF4Ti je ocajan!

Ti4600 bez razmisljanja. I dalje smatram da je po mnogim pitanjima GF4 serija grafickih kartica ne prevazidjena do sada!

Pazi, kada bi Titanium imao upola dobar TV Out kao MX, to bi bilo nesto!
Ovako (bukvalno!) kada hocu da sa uzivanjem pogledam film na "big screen"-u 🙂, uglavljujem u komp MX umesto Ti!

Ako oce brzinu, i nista mu drugo nije vazno, onda definitivno TI4600.

Ako hoce da mu slika izgleda pristojno, onda R9600.

Titanijumi imaju problem sa kofom vode pljusnutom preko ekrana, a crvena boja im straaasno tesko ide od ruke 😀 😀 😀

Hvala svima, a bio sam ubedjen da je Ti4600 samo dx8, a ovako ispade da moze sasvim lepo da se igraju i dx9 naslovi? Pa cemu onda ovi izbacuju nove graficke( X800).Znao sam , samo da izvuku lovu , svima napaljenima po svetu.

Broz je napisao(la):
... a on se uvatio za ono "em je nova em je dx9, em je kao proizvod mladja par godina"....
... em si mu ti, onako prijateljski, posavetovao ATi... 😉

.... a bio sam ubedjen da je Ti4600 samo dx8, a ovako ispade da moze sasvim lepo da se igraju i dx9 naslovi?

Pa jeste (ti4600) samo DX8 , sto naravno ne znaci da DX9 igre ne mogu da
se igraju na njoj ali ce izgledati drugacije , sa detaljima na nivou DirectX-a 8.0.
Opet se vracamo na pricu o npr. Far Cry igri kod koje su razlike primetne
(poredjenje sam vrsio sa 9600 pro i GeForce4 Ti4200 , obe na max detail)

Pozdrav

Delija je napisao(la):
Pazi, kada bi Titanium imao upola dobar TV Out kao MX, to bi bilo nesto!
Ovako (bukvalno!) kada hocu da sa uzivanjem pogledam film na "big screen"-u 🙂, uglavljujem u komp MX umesto Ti!

Nema svaki GF4Ti isti TV-out chip,ubedljivo najgori je Philips na kome DIVX izgleda kao da je u 256 boja(izuzev SAA7108A),Chrontel (CH7007,7009..itd)je koliko toliko upotrebljiv(kada se uz pomoc TVTOOL-a namesti kako treba),NV17 stvarno bolje radi na MX-u,dok su ubedljivo najbolji enkoderi Conexant BT868,(i BT869(najcheshtji na kucnim DVD playerima) zbog kojeg nikako da nadjem dostojnu zamenu za moj stari Gainward GF2Ti 450 Golden sample koji sa 15m(kvalitetnog) Svideo kabla+29'' SONY Trinitron(TVTOOL 6.5) ima sliku za medalju) i naravno zakon za sve (NVidia) tv enkodere (koji se uzgred najceshce moze naci na 4600 modelima)
Conexant CX25871 (poseduje ''text sharpening'' opciju za izoshtravanje slike :eyebrows: )

Imas pravo, ali video sam TVout na MSI (mojem), Abit i ASUS GF4Ti 4200/4400 i svi su bili golo g***o! 🙂

Delija je napisao(la):
Imas pravo, ali video sam TVout na MSI (mojem), Abit i ASUS GF4Ti 4200/4400 i svi su bili golo g***o! 🙂

Ne sumnjam 😀 ,...garantovano Philips SAA 7102/7104(MSi Gf4 4200Ti 64Mb) :S:

Kakav je TVout na FX5900XT?

Nisam video kako izgleda na FX-u,ali trebalo bih da je bar na nivou 440MX ako ne i slabiji poshto se (trenutno)ugradjuje samo sa integrisanim "MV" chipom.VIVO modeli koriste Philips samo za ulaz a MV za izlaz :S: .

Nazad
Vrh Dno