Šta je novo?

Kako zaobici wireless router?

Bioshock

Cenjen
Učlanjen(a)
23.06.2013
Poena
159
Pozz, drugari. Nisam siguran da ovo moze da se radi pa da pitam. Dakle imam kablovski net i modem, iza kog se nalazi d link wireless router. Moja dekstop masina je povezana kablom na ruter, a ostali korisnici su wireless. Imam problem sa lagom u igrama kad igram. a kad iskljucim ruter i konektujem komp direktno na modem, radi savrseno.

Pitanje je sledece:
Postoji li nacin da se premosti ruter za moj komp? Posto modem ima samo jedan port, postoji li neki spliter iz kog bi mogla da idu dva kabla, jedan u moj ruter (koji bi davao mrezu wireless korisnicima) i jedan u moj komp direktno?

Moze i ruter da radi kao switch, samo moras da iskljucis dhcp u podesavanjima.

To sto on hoce ne moze. On hoce istovremeno da ima direktnu vezu modem - racunar i vezu modem - ruter za ostale korisnike. To tako ne ide vec je potrebno da nabavi ruter koji ce njegovom racunaru moci da obezbedi najvisi prioritet i da minimizira kasnjenje.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Kakav switch ili router za ovo komplikovati, dobro je rek'o LAN razdjelnik (1x ulaz, 2x izlaza). Ulaz - Modem, Izlaz - Router i Computer. :)

Jeidni problem more bit' ako je polovina brzine WAN porta modema < brzine interneta u sta sumnjam. Obicno su WAN portovi 100 Mbps.

Poslednja izmena:
Au sta komplkujete, prvo moze na wifi ruteru da ugasi wifi i da radi samo na kablove al ubice ga familija, nego lepo uzme ogranici internet svim drugima tako da tipa od 10mbps njemu ide 5mpbs a ovi ostali neka dele ostalo

Garant mu nisu dobra podesavanja (izmedju 2 mrezna uredjaja), jer ako radi kablom na modemu OK, ne vidim razlog da ne radi OK kablom na Routeru, da ne mislimo da je do wirelessa. Jos mi samo reci da modem ima u sebi i router opciju i sve mi je jasno zasto laguje? Ako je tako, napisacu, da ne pisem bezveze.

Ljudi šta je sa vama, jel ovde niko ne čita ili je u pitanju nedostatak osnovnog znanja o mrežama? Ne može se kablovski modem povezati istovremeno i na ruter i na računar! Kakve switcheve i LAN splitere pominjete? Jel razlikujete kablovski modem od kablovskog rutera tj. uređaja koji objedinjuje modem, ruter i često wifi AP?

Ako korisnik ima kablovski modem na njega može povezati samo jedan uređaj:

- računar i u toj varijanti samo taj računar može da koristi internet konekciju:
ili
- ruter, gde se računari i ostali uređaji u mrežu povezuju LAN kablom ili bežično.

Ako je veza direktna modem-računar naravno de neće biti uticaja ostalih korisnika jer oni i nemaju pristup konekciji, ako je veza modem-ruter naravno da će biti laga pri online igranju jer ostali korisnici istovremeno vuku protok za svoje potrebe. Rešenje je nabaviti ruter koji ima dobar QoS, tj. mogućnost da određenim računarima (po LAN IP ili MAC adresi) daje prioritet u odnosu na ostale korisnike.

Zato sam ga i pitao to sto sam ga pitao, da se utvrdi da taj d link ruter iz bilo kojeg razloga ne baguje.
@Bioshock ako neko surfuje ili skida nesto sa neta dok se ti igras (bez podesenog QoS) imaces lagove. Trebas da uradis ono sto ti je @Vuk napisao. Daj tacan model rutera pa da ti kazemo da li sa njime mozes to napraviti ili ne.

To sto on hoce ne moze. On hoce istovremeno da ima direktnu vezu modem - racunar i vezu modem - ruter za ostale korisnike. To tako ne ide vec je potrebno da nabavi ruter koji ce njegovom racunaru moci da obezbedi najvisi prioritet i da minimizira kasnjenje.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Vucko prvo sretna ti i ajde maestro kad si se vec ukljucio u problematiku raz/pojasni malo ovu novu Multi-User MU-MIMO tehnologiju

Poslednja izmena:
pa kad poveze direktno na modem onda nema drugih korisnika i normalno je da radi kao zmaj. najverovatnije je problem broj uređaja koji se kace na wireless i koriste isti.

kad na wireless ruter prikljucis racunar direktno (kablom) i isteras sve druge korisnike iz kuce da li imas problem??? ako imas onda ili wireless ruter nije podesen kakao treba ili ne valja :-devil-:

Vucko prvo sretna ti i ajde maestro kad si se vec ukljucio u problematiku raz/pojasni malo ovu novu Multi-User MU-MIMO tehnologiju
MUMUMIMO ovde nema nikakve veze. A i ne verujem da bi pokretač teme dao toliko para za takav ruter, a i dalje bi bio problem ostalih wifi antena i prijemnika...

Sent from my NX505J using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno