Šta je novo?

Kako zaobići proxy kod p2p mreža?

brale

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Kako zaobići proxy kod p2p mreža i da li postoji p2p program koji može da radi sa proxijem?

Vecina moze, na primer Emule, a neki i nemaju podesavanja za proxy kao sto je Soulseek.

Skinuo sam emule, izgleda mi O.K. ali ne mogu nikako da ga podesim.
Trebao bi da ga podesim da radi na poslu, gde imam konekciju na internet preko lan mreze sa dobrim protokom.Znam koji je administratorski nalog i IP adresu masine preko koje se izlazi na net.Sta dalje i gde podesiti.

Vidim jos da u emule treba ubaciti i internet p2p servere.otkud da znam koji su.

Ma na mreži imam sigurno firewall.Da li nekako mogu da saznam inkognito koji je port dozoljen za forwarding (nekim programom ili na neki drugi način)

Da imam i router i firewall i provalio sam njihove ip adrese.Firewall je cisco pix.Šta dalje pitanje je sad?

Cim imas firewall, onda je verovatno na njemu otvoren samo port 80 i 443.
Ako zelis da proveris koji su portovi otvoreni, onda skeniraj externi IP, mada ne verujem da ces naci nesto upotrebljivo :)

Probaj sa programcicem nmap, mozes da ga nadjes na netu, jeste da radi iz command prompta ali shljaka. Pomocu njega ces videti koji su ti portovi uopste otvoreni....
Pozdrav...

Da li portovi 80 i 443 važe (tj da li su default) za hardverske ili za softverske forewallove.
Skinuo sam nmap extra koji radi u windowsu ali kad pokrenem bilo koji scan pojavljuje mi onu ghrešku u windowsu (moram da te zatvorim prijavi microsoftu grešku).Inače dal bi trebao da čekiram UDP scan da bi našao port za izlaz.

Takođe ubacio sam listu servera u emule ali kad hoću da tražim fajlove prijavljuje da nisam spojen na KAD network.

Isti problem sa windowsom mi javlja i kad startujem stariju dos verziju programa nmap.

Nazad
Vrh Dno