Šta je novo?

Kako "zaključati" direktorijum na web serveru

V

VIA

Guest
Firma u kojoj radim hostuje svoju prezentaciju na Eunet-ovom serveru.
Želim da napravim direktorijum koji bi za gledanje sadržaja preko browsera (pristup index i ostalim stranicama) tražio autorizaciju od posetioca (user i pass). Da li ovo mogu da uradim bez Euneta (i kako) ili moram od njih da tražim pravljenje takvog direktorijuma (što bi mi kasnije onemogućilo često menjanje usera i passworda za pristup)?

Ne mozes to da izvedes jer za tako nesto moras da podesavas prava pristupa u samom Internet serveru (IIS kod M$-a, Apache itd.)

Znaci, jedino da se dogovoris sa administratorima EUNeta.

Za pristup direktorijumu preko browsera vidi pricu oko .htaccess fajla.

Medjutim, za ovo sto ti pricas, uobicajeno resenje je klasicna login strana (php, asp, java, itd). Vidis jos dozvole u vezi ssl-a, odnosno https pristupa sa provajderom, i sl.
Ne razumem zasto ti to ne odgovara?

Tek nakon što sam postavio ovde pitanje, setio sam se da isključim program za uklanjanje reklama, koji mi je sakrivao link na eunetovom sajtu a u vezi hostinga, gde se pak pominje novi kontrolni panel (EUnet Site Administrator) koji mi između ostalog omogućava dve stvari koje su mi trebale:
- Podesite virtuelne e-mail adrese na vašem domenu
(sa preusmeravanjem bez ikakvih ograničenja)
- Definišete zaštićene direktorijume na sajtu
(dodelite neograničen broj parova username/lozinka, svrstate ih u korisničke grupe sa grupnim pravima pristupa)
Caka je samo što je ova usluga automatki dodeljena korisnicima registrovanim posle 12. maja 2003, te moramo ponovo platiti EUnetWeb paketa (braća Kradić).

VIA je napisao(la):
Caka je samo što je ova usluga automatki dodeljena korisnicima registrovanim posle 12. maja 2003, te moramo ponovo platiti EUnetWeb paketa (braća Kradić).

Pa ako nećeš da platiš samo troškove setup-a da bi te prebacili na novi server sa kontrolnim panelom, a što ti iskreno preporučujem, pošalji mail webmasteru i traži da ti omoguće opciju zaštite direktorijuma. Dobićeš detaljno upustvo kako to da napraviš, kao i formular koji treba da popuniš da bi ti ovo aktivirali (usluga je besplatna).

Nazad
Vrh Dno