Šta je novo?

Kako Win10 prof. 64-bitni na ASUS E403S ???

zmanic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.08.2002
Poena
725
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam ASUS E403S laptop sa preinstaliranim Win10 Home single language edition (64bit) verzijom.

Kod pokušaja da instaliram Win10 Prof. (64bit) verziju, koju dosta dugo koristim na svakakvim mašinama bez problema, instalacija lepo krene, pobrišem prethodne particije, ali kod restarta neće da kreira nove.
MMC disk vidi ali odbija da piše po njemu.

Gde grešim?

Kako kod restarta?kod brisanja i formatiranja particija imas opciju da kreiras odmah novu...
Zato restartujes?

Radiš li UEFI instalaciju? Secure boot je verovatno u pitanju.

Lako cemo sa Secure boot, nego me zivo zanima koji to sad restart kreira particije kod instalacije?

Nemam pojma stvarno!

Počnem sa custom instalacijom, obrišem sve prethodne particije na eMMC disku, KAO da kreiram nove particije. to prihvati (valjda), i prihati mi da napravim nove, ali posle toga više ne može da pristupi tom disk storage-u. Daje Cancel kao popciju i restart, posle isto....

Pretpostavljam da Win10 koji pokušavam da nabacim nema drajvere za taj chip set, ali me znam odakle da krenem dalje !

Jednostavno, vidi eMMC disk, ali neće da piše po njemu...

Nisam pronašao odgovarajuće drajvere za disk, pa da pokušam sa onim Browse driver primerima...

Poslednja izmena:
Brises li onu od 500mb system reserved particiju? I kada kreiras novu da li ti formira tu od 500mb?

Obrise i nju i sve ostale.
Kad "kao" kreiram sistemsku, on nesto odradi i prijavi da nema gde da istalira win poso ne vidi nista.

U BIOSU nema UEFI setovanja, ili nisam nasao.

Postoji li neki alat za kloniranje eMMC medijuma, posto imam druge laptopove na kojima imam uredno WIn10 Home postavljen.

Ovako izgleda emmc disk na laptopu gde je sve OK:
i47qEiK.jpg

Slično mi se dešavalo više puta ( neznan razlog ), a rešavao sam problem tako što instaliram XP ili 7 pa kada podigne sistem krenem iz početka sa 10

Vrh Dno