Šta je novo?

Kako vratiti aktivnu particju na C: preko FDISK-a?

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Greskom je stavljena aktivna particija na broj 2 (Extended DOS partition)
Normalno OS se od tada ne dize jer trazi na D: sistemske fajlove kojih tamo nema. Kako sada da se ponovo pokrene FDISK i da se vrati aktivna particija na C: (broj 1) ??
P.S. odkada je namestena aktivna particija na EXT DOS, (umesto na PRI DOS) sistem ne moze da se podigne cak ni sa start up diskete!! :confused:
Jednostavo stoji : "Veryfing DMI pool data..." pri cemu F8 ne radi nista i ne moze da se dodje do komandnog promta.

Kako da pokrenem j**eni DOS sa diskete, bez nje, bilo kako da bi mogao da se pokrene FDISK i da se setuje aktivna particija na C: ??

Potreban hitan odgovor!
boom

Potrebna ti je butabilna disketa ( comand.com fajl ) i FDISK programčić na istoj. U BIOS-u staviš First Boot Device "Flopy", sačuvaš izmene i izađeš iz BIOS-a. Posle restarta računar će se butovati sa flopy diskete, a zatim treba samo da otkucaš FDISK i program će te sam voditi. :)

Chekaj, kako nece da se podigne sistem sa sistemske diskete? Pa koje god da je ****** na HDDu sistem bi trebao da se podigne sa diskete. Zvuchi glupo a da li si u BIOu urdio startap A:?

E izvinite, Magick me je pretekao za sekud.

magick je napisao(la):
Potrebna ti je butabilna disketa ( comand.com fajl ) i FDISK programčić na istoj. U BIOS-u staviš First Boot Device "Flopy", sačuvaš izmene i izađeš iz BIOS-a. Posle restarta računar će se butovati sa flopy diskete, a zatim treba samo da otkucaš FDISK i program će te sam voditi. :)

naravno da sam stavio First (cak i Second i Third :mad: ) Boot Device , sacuvao to i ubacio disketu, ali N E C E! Uopste ne pali lampicu FDD, znaci kao da je "odesecen". A radio je pre namestanja Active Partition-a !!!
P.S. potencijalni problem na HDD-u je to sto mozda ima bad sectora... ali bilo kako bilo morao bi da se podigne sa diskete, ili je mozda problem malo dublje prirode, mozda nije u redu nesto sa kontrolerom, ili ...?
Odnet je ceo komp na servis, (garancija) ... javicu sta je bilo u pitanju..

(D)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
naravno da sam stavio First (cak i Second i Third :mad: ) Boot Device , sacuvao to i ubacio disketu, ali N E C E! Uopste ne pali lampicu FDD, znaci kao da je "odesecen". A radio je pre namestanja Active Partition-a !!!
P.S. potencijalni problem na HDD-u je to sto mozda ima bad sectora... ali bilo kako bilo morao bi da se podigne sa diskete, ili je mozda problem malo dublje prirode, mozda nije u redu nesto sa kontrolerom, ili ...?
Odnet je ceo komp na servis, (garancija) ... javicu sta je bilo u pitanju..

(D)
Čeka, čekaj, čekaj. Samo polako. Da ne može da inicijalizuje Flopy to bi ti prijavio. Verovatno ti ne valja disketa, to se dešava. Otidni kod nekog i napravi drugu boot disketu ( sa drugim sveže formatiranim flopijem ) pa probaj sa njom. Ako ni onda ne bude hteo, onda je stvarno neki gadan problem. Inače Flopy ima svoj kontroler, ali ne verujem da je to.

Desava se ovo sto covek kaze cak i kad je sve u redu.
Meni to nekada prodje ako sacekam 5 minuta, na kraju ipak digne BOOT sa diskete.

100% resenje problema je da odes kod druga tj. na racunar koji ima instaliran Partition Magic i pomocu njega jednostavno kazes koja je particija aktivna. Cak mozes da stavis da obe budu aktivne :)

Pozdrav!

Resenje!

HDD je crkao! TO je bio problem... ctp; FX
Covek uzme nov komp pukne ~1000€ i za jedan jedini dan HDD mu crkne... FX
Nije valjda da je i Maxtor poceo da upada pod kategoriju "SUX" ? :D

Nego, opet ostaje pitanje iako je hard bio mrtav zasto system nije hteo da se digne sa diskete? :confused:
Mystery...

Vrh Dno