Šta je novo?

Kako videti meni resivera na tv?

Kadi

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2013
Poena
180
E ovako,video sam na netu da postoji i ta mogucnost da se meni resivera vidi na tv-u.Imam resiver Pioeneer VSX-520 i tv Lg 37 LS570S,spojio sam preko trokompomentnih cinceva tako sto sam ubaio u IN ulaz na tv i OUT ulaz na resiver tj. plavo,crveni,zeleni ulaz...odaberem taj ulaz na tv pise Components ali slike nema.Da li gresim i ako neko moze da mi pomogne da to spojim jer znam da moze ali ne znma kako,evo slike uredjaja
32144223_2_644x461_lg-32-fullhd-32ls570s-led-tv-toltson-fel-fenykepeket.jpg
VSX-520-K_REAR_lg.jpg

Imao sam sličan problem, najverovatnije da moraš da promeniš u podešavanjima resivera video izlaz u component!
Kod mene je neki LG dvd player spojen sa Sony tv-om i isto nije davao sliku na tv-u kada je spojen sa component kablom, a sa scart-om je davao! Tako da sam spojio sa scart-om pa u podešavanjima dvd player-a promenio video izlaz, i onda spojio sa component.
Probaj da spojiš sa hdmi kablom! Verovatno je to default video izlaz, ali onda nemaš potrebe da vraćaš component!

Mislim da pre ko HDMI ne moze jer imam smao jedan Out,drugo u izlaze resivera sam sve listao,svaki posebno ,normalno da teba da se pojavi slika na analog izlaz ali nece,na tv prepoznaje ulaz ali ako udjem u njega nista,sto se tice podesavanja mislim da sam sve odradio mada su ovi Pionerovi resiveri dosta komolikovani za rukovanje,prrobacu opet da izlistam sve pa cu da vidim sta sma uradio:S:

Probaj sa "Monitor Out" izlazom na receiveru, i AV2/Video ulazom na TV-u.

Mada bi sa HDMI trebalo da radi, ako receiver ima "On Screen Display" funkciju.

Pozdrav

Ima tu funkciju,video sam na netu,mislim dse kod Pioneera to zove GUI,ali ja nisam to mogao naci u parametrima i meniju

Taj risiver nema GUI. Iz review na netu:

"If you want great sound at a good value, you will probably be quite happy with this receiver. While you don't get a fancy GUI or on-screen display, you do get Pioneer quality."

LINAK

Poslednja izmena:
Covek prodavao isti na kp skoro,video na slikama u oglase da ima to na ekranu iza resivera...zato sam i pitao kako??E sad sam se zbunio skroz :trust:

mozda ima model ,ili serija posle tvog...ja imam Onkyo sa milion dzidza,HDMIx3...i nemam Gui na TV...vec serija iza...Ima....

Pravo da ti kazem nsam ni obracao paznju na to,generalno sam jako zadovoljan sa resiverom,sve sto imam u kuci pokrecem preko njega:D..kad sam vec pomislio da to ima,ajde da probam i to da mu nakacim:d..ako nema,boze moj ,sta da se radi

Poslednja izmena:
cini mi se da taj trokomponentni kabl prenosi samo video,bez audia.ja ga koristim izmedju sat risivera i starog lg kojem ne rade hdmi portovi.za audio, iz sat risivera ide optika na av kenvud risiver.taj tvoj pio?nir,ima li neki video sadrzaj,sta saljes sa njega na tv? na lg obavezno potvrdi komponent ulaz

Taj komponenti kabl prenosi samo sliku, ako hoćeš i zvuk treba ti komponenti sa 5 činčeva (poslednja 2 su crveni i beli). Mora biti hdmi, nema šta drugo da bude!
Pretpostavljam da hoćeš ovako nešto
How To Set Up a Home Theater System Using a Recei…: http://youtu.be/DQTQBhrKdbU

Poslednja izmena:
Pa meni i treba sam o slika,znam da samo prenosi sliku,preko hdmi -a ne ide sigurno,osim toga svi hdmi izlazi su mi zauzeti,ali kao sto rece Broz izgleda da moj resiver ne podrzava GUI,mada sam po interentu citao negde i da moze,e sad sta znam,uglavnom nisam to napravio i staje tu je:)

Nazad
Vrh Dno