Šta je novo?

Kako Vam ide posao u poslednje vreme-radnje,servisi...?

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
775
Meni blagi uzas u poslednja 3 meseca.Mogu reci da je,hajde,do marta islo ok a od tada jako slabo.Krediti potpuno stali,slabo sta ode i za kesh.Musterije samo ulaze,gledaju,pitaju i odu.Tako je u celom gradu,opao promet.Cene slicne,niko ne odskace.Opala platezna moc?Od 2003 nije bilo ovako.Prosla godina extra.Da nema servisa tonera i kertridza verovatno bi bio lock.
Vlasnici radnji,servisa...kako je kod Vas?
p.s. mali grad,mala radnja,sve su takve ovde,nema velikih igraca.

Pa sada je mrtav period, sve do jeseni dok deca ne krenu u skolu & dok se ljudi ne vrate sa odmora.

Pa jeste, ali bas nista da se ne desava...Nije bio mrtav period mart,april,maj...Uostalom prosle godine bas u julu sam se razbijao od posla,sve krediti...

ima uticaja i to sto svi cekaju manji porez za racunare.

Ama bas nikakve veze nema, broj ljudi koji znaju za ovo se meri promilima posto nije to bas nesto gromoglasno najavljivano u javnosti, a druga stvar zena i ja drzimo 3 razlicite delatnosti i takodje je vise nego osetan pad prometa, da nije skutera, katanac!!!

Poslednja izmena:
Nama servis radi odlicno - posebno odeljak za reciklacu tonera i kertridza...
Prodaja ide standardno lose - sve gore i gore iz godine u godinu - i trenutno je samo nuzno zlo prodavati robu po katarstofalnim marzama (necu opet da spominjem pekare ;) )

I skola racunara nam cveta. Jedina grana u firmi u kojoj kriva na grafikonu uspeha i zarade ide uvek na gore ;)

servis vam radi stvarno odlicno ali treba vam izgleda jos jedan par ruku jer, iskreno, za 2 dana me zvalo 5 ljudi - ja kazem idite kod srge - kazu bili smo ali su zauzeti do jaja pa ne stizu... :/

Krenuli godisnji odmori pa ne mogu momci sve da postignu ;) Koliko dolazi masina na servis imam osecaj kao da smo jedini servis u krugu od 100km :)

Ali dosta sa offtopicom - da ne pretvaramo ovo u privatnu prepisku, i mene zanima kako drugi posluju (kao da vec ne znam odgovore ;) )

Ne bih hteo da idem u off-topic, ali ipak ima veze... Bio sam pre par meseci u Obrenovcu, dugo nisam bio pa ajd da prošetam. Ja živim praktično u centru Bg ali je u tamošnjoj glavnoj ulici mnogo više lepih radnji, izloga... Vidi se da su se ljudi trudili, kafići, frizeraj, ovo, ono... Ali, sve prazno, nigde nema mušterija. Svratio sam u jedan kafić, gde svraćam uvek kad sam tamo. Izračunao sam da je tu zaposleno najmanje 8 ljudi. Ja nemam ideju od čega im gazda isplaćuje plate - sve prazno. A gde porezi, troškovi za zakup lokala, itd, itd.

Nije dovoljno tresnuti kredite da ljudi otvore radnje i firme... Treba i građani da imaju para da kupe. Većina ljudi ovde sve što zaradi potroši za elementaran život (a i tu fali mnogo štošta), kakvi kompjuteri, kakvi kafići...

Mislim, dajte... Kad god se pokrene pitanje nemanja para kaže se: "kako nema, sve puno, restorani puni..." Prvo, to što je par desetina lokala u centru Beograda puno ne znači ništa, to je par hiljada ljudi, Beograd ima 1,5 miliona stanovnika. Drugo, i to u centru je tokom najvećeg dela dana mahom prazno, a i uveče uvek ima mesta. Knez Mihajlova prepuna, ali u svakoj bašti ima slobodnih stolova.

kod nas ide ok i prodaja i servis,doduse naravno ne kao krajem godine ili kao do aprila sto je bilo(sto je naravno i ocekivano) ali svakako ide bolje nego sto smo mislili da ce ici(doduse tek je pocetak sezone ali da se ne urekne :d ).
Sto se kredita tice,oni dosta losije idu nego ranije,mnogo vise robe ide za kes(sto nama opet naravno mnogo vise odgovara :D )

Vrh Dno