Šta je novo?

Kako utisati sata HDD?

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
imam Maxtor 320gb sata, stariji `acoustic management` programi ne vide sata diskove ? Ima li neki drugi program ?

Nisi napisao koji je proizvođač diska. Ako je Seagate, on ne podržava AAM.

Poslednja izmena:
hdd inspector...

Pa napisao je, kaze Maxtor.

E sad, dal' je bas Maxtor-Maxtor ili Seagate-Maxtor... :d:d

Izvinjavam se zbog previda. Eto i ja jednom da ispadnem gloop u društvu :d

Inače, teško da je Maxtor-Maxtor pošto su u vlasništvu Seagate-a od pre ere 320 GB diskova. Trebalo bi da taj Seagate-Maxtor podržava Acoustic Management.

izgleda nema pomoci
Systool kaze da hdd nepodrzava promenu a ovde lepo kazu da nemoze.
steta, kad se utisa komp max. onda se cuje kako krupi hdd :)

ponovicu post...
hdd inspector...ili ti hard drive inspector

da to je taj program, ali izgleda neprepoznaje nesto

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    19.3 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Ne mere AAM na Seagate-u nikako... nema podrske.

Mada mislim da to znas i sam, nego se 'vatas za svaku slamku koju nadjes :d

Sad si me provalio :D

U stvari ovog puta zračak nade mi je pružio sam Seagate kada sa pročitao ovo.
U suštini kažu da oni ne pružaju podršku za AAM i da se (kod nekih modela) to može uraditi pomoću 3rd Party softverskih alata. Kako sam ranije negde čitao, kod ove moje serije je to moguće uraditi (ali u njihovom servisu). Inače, koga ne mrzi neka na istom linku pročita kako su ONI procenili da su njihovi diskovi dovoljno tihi i da zbog toga nije implementiran AAM! :zgran: Mislim, zvuče ko naš Lelekom sa procenama oko potrebne brzine ADSL-a :D

Malopre sam naleteo na tu opciju (HDDs acoustic management) u SysTool-u (moze za moj WD, mada je nisam enableovao, nema potrebe) u vidu skale od quietest do performance (znaci, ne on-off). ***, nije vam tesko probati ;)

izvinjavam se sto upadam ovako..
sta u stvari rade ti programi sa hddom da bi im smanjili buku?smanjuju br obrtaja? sta li vec???

jos jednom izvini Golden brate izvini

Povecava im se seek time.

pa da znaci vreme pristupa je nesto sporije ali se neprimeti toliko ako nisi zahtevan korisnik, mada me je uvek interesovalo na koji nacin uspore glave ?

Nazad
Vrh Dno