Izvinjavam se ako tema vec postoji, ali ja nisam uspeo da je pronadjem. Danas sam kupio laptop i kada mi je prodavac rekao da se isporucuje bez Windowsa, pomislio sam da je klot prazan i da ce instalacija biti prost posao. Nisam neki majstor, ali sam tokom godina naucio da bez problema instaliram Windows, ali nikada nisam naisao na problem ove vrste. Laptop jeste dosao bez Windowsa, ali sa instaliranim Linuxom koji ja ne umem da ukklonim, je Linux u zivotu nisam video, a kamoli radio sa njim. Pokusao sam direktnu instalaciju Windowsa pomislivsi da ce mozda prilikom instalacije particija biti formatirana i da ce Linux tako nestati, medjutim, instalaciju bih samo zapoceo i odmah bi mi izbacilo neku gresku. Takodje sam negde procitao da preko programa Hirens boot mogu da obrisem celu particiju, ali nisam uopste uspeo da ga pokrenem iz Linux, jer, ako sam dobro shvatio, i taj program zahteva Windows platformu.
Pretpostavljam da ovde ima dosta iskusnih korisnika koji su se susretali sa ovakvim stvarima, pa bih najlepse molio za malu pomoc ili eventualno ako postoji vec odradjen tutorijal sa ovom tematikom, po mogucstvu na srpskom.
Unapred se svima zahvaljuem.
Pretpostavljam da ovde ima dosta iskusnih korisnika koji su se susretali sa ovakvim stvarima, pa bih najlepse molio za malu pomoc ili eventualno ako postoji vec odradjen tutorijal sa ovom tematikom, po mogucstvu na srpskom.
Unapred se svima zahvaljuem.