Šta je novo?

Kako ukljuciti AGP 4X?

Milos J.

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2002
Poena
619
e,ovako,situacija je sledeca:
Imam Aopen ak73a pro plocu na kojoj pise da podrzava AGP 4X i kupio sam (i danas stavio u makinu) Leadtek gf4 4200 sa 128MB,instaliro sto treba i sve proslo lako samo sto mi u information(o kartici) pise da se koristi AGP 1X a podrzani su i 2X i 4X.Probao sam nesto da ukljucujem u biosu,ali kad ukljucim AGP fastwrites(to treba da omoguci AGP 4X,zar ne? :D ) nece windows 98 da se podigne(jednostavno zaglavi,a u biosu je AGP 4X enabled).Molio bih vas da mi pomognete(sta i gde treba da radim?).
Thanks unapred.

P.S. e,da...zaboravih ovo:
1. Koje drajvere da koristim?
2. Gde se uklucuju pixel i vertex shaderi i gde bih mogao da skinem neki dobar programcic za tweakovanje(neka Sandra je spominjana) posto mi se ne cini da je winfox koji sam dobio sa kartom nesto preterano dobar?
Hvala jos jednom.

Milos J. je napisao(la):
ali kad ukljucim AGP fastwrites(to treba da omoguci AGP 4X,zar ne?

Ne.:) Fast writes je zasebna opcija koju drzi iskljucenom ako pravi probleme, ali 'u blizini' nje bi morala da se nalazi opcija 'AGP Mode' gde mozes da izaberes 4x.

Probaj Wcpuid i ocitaj u njemu.

OK,hvala ljudi. Silom prilika na hardu sada imam i SiSoft Sandru i 3Dmark2001.Kartica je dan posle mog zapocinjanja ovog treda pocela da ******** :( pa sam je nosio u firmu gde sam kupio plocu i oni su sve to stavljali(Sandru i 3dmark) i cistili mi hard disk ali na kraju su zakljucili da ne radi. :(
Medjutim ja sam uspeo(kad sam je doneo kuci-danas) da podignem Windows(sto oni nisu mogli,a probali su i sa drugom plocom pa nije htelo i drugu kartu na ovoj ploci) i pokrenem 3d mark. Sada sam ustanovio da joj smeta integrisana zvucna(nadam se da je tako) i vec neko vreme radi ok kad je zvuk iskljucen u biosu.
..Sta mislite o 4800 poena u 3dmarku(na defaultu) sa Duronom 800 i 512 MB PC133?
Da li mislite da ce ako kupim zvucnu karticu raditi?

ja imam duron600@800 4700 markova rezultat, gf3 leadtek 64mb, core i mem na default kloku

pored ovoga imam kt7 i sb live 5.1 sve radi ko zmija, nikakvih problema.

Miroslav je napisao(la):
ja imam duron600@800 4700 markova rezultat, gf3 leadtek 64mb, core i mem na default kloku

pored ovoga imam kt7 i sb live 5.1 sve radi ko zmija, nikakvih problema.

Kada tog Durona promenis za XP imaces na difoltu 7.000 poena, a kad nabrijes karticu i svih 8.500. ;)

Imam jos jedno pitanje u vezi gorenavedene konfiguracije:
Postao sam sumnjicav posle svega sto se desilo od kada sam kupio novu graficku(sada je sve ok!?) pa hocu da je istestiram do kraja ali ne znam kako da proverim memoriju na njoj(prosla je 3dmark vise puta,a i Sandra kaze da nema problema), u prevodu:
Da li 3d mark koristi svu raspolozivu memoriju na kartici?

Izvinjavam se sto sam dosadan sa ovolikim pitanjima,ali mi je bitno da sve proverim u sledecih nekoliko dana jer je kartica kupljena u inostranstvu pa ako sad ne primetim eventualnu(nedaj Boze) falicnost
nece biti dobro.

e,da...Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno