Šta je novo?

kako uhvatiti ...

• Začetnik teme Začetnik teme xpicss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xpicss

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2004
Poena
304
Zdravo,

Moj problem je sledeci:

Zelim da pokrenem iz XPa ghost2003(ili vec koji) i da on uradi sledece preko linka ili batch fajla:

(Sve Sto bi uradio kliktajuci misem, to znam kako da automatizujem, macro express ili automate),
> restore > next > image > source > destination > overwrite windows > settings > next > run now....
particije su NTFS.

to bi moglo da se uradi preko
d:\gh\ghost.exe -clone,mode=pload,src=1:2:\max.gho:1,dst=1:1
ali ghost.exe trazi da se pokrene iz DOSa. ali to nije automatizacije ako ja moram preko F8 da radim.

Da li neko zna kako da to radim a da ne idem rucno u dos mod preko F8 ili vec kako?

ili mozda moze: da uhvatim Sta ghost radi (kako priprema boot PC-DOSa) (nesto slicno radi Norton Clean Sweeper, ako se dobro secam) i da to posle reprodukujem?

ili postoji neko trece resenje?

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
okrenuo

okrenuo sam sve na netu da nadjem odgovor.
avi se oni svode na ghost.exe -parmetri ...
ali to ne resava moju istuaciju. ghost.exe trazi dos.

jedino nisam dovukao pdf user guide

xpicss je napisao(la):
okrenuo sam sve na netu da nadjem odgovor.
avi se oni svode na ghost.exe -parmetri ...
ali to ne resava moju istuaciju. ghost.exe trazi dos.

jedino nisam dovukao pdf user guide
Pa napravi bootabilnu disketu (io.sys, msdos.sys i command.com), prebaci ghost.exe, kreiraj autoexec.bat i u nega dodaj ghost.exe -xxxxxx sta ti vec treba (detaljno objasnjenje je u vec pomenutom PDF-u). Alternativa je da iz Ghost-a pod Windows-om kreiras takvu disketu, pa da posle malo editujes.
Ovo se ne odnosi jedino na Ghost 8.0 kod kojeg je to malo zakomplikovano 🙁

bootabilna disketa

Meni je cilj da iz windowsa pokrenem proceduru koju Ghost 2003 sam kreira (pokretanje PC-DOSa, startovanje ghosta, vracanje u win) ili da ja nateram isti da to sam uradi koriscenjem linka ili batch fajla.

ne mogu da ukapiram kako ghost 2003 pokrece PC-DOS.
Mozda, ako resim to, dalje bude mnogo lakse.

ja na kompu nemam floppy, vec za to korisim hiren's boot disk.
ima jedno 30 do 50 alata na jednom boot CDu.

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno