Šta je novo?

Kako ugasiti pistanje na UPSu?!

NSX

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
690
UPS naravno pisti kad nestane struja (Mercury 600VA ili tako nesto). Moze li se ovo kako softverskim putem regulisati jer ja ne mogu da nadjem tu opciju ili mora hardverski tj. da se otkine koja zicica sa beepera? :)

Softwareski možeš ili u njegovom programu ili da nađeš na netu drugi program koji je kompatibilan s njegovim protokolom ili ako je na serijskom portu, napraviš scripticu koja prije loadanja programa šalje na serijski port naredbu za gašenje beepera. Recimo kod Musteka je ta naredba Q1<cr> za inicijalizaciju komunikcaije i očitanje parametara pa Q<cr> za toggle beepera on/off. Konkretno kod Musteka je problem što ne možeš provjeriti je li ugašen ili ne beeper. Kad ga jednom ugasiš on je ugašen dok ga ne upališ ili dok ne ugasiš UPS. Možeš potražiti za svoj UPS naredbe.

Evo nadjoh opciju Turn off UPS (u Shutdown dijalogu), valjda je to to :)

Hmm da to gasi UPS pri shutdown-u kompa znaci on nastavlja da pisti tih 10 min. dok ne ugasi komp.

i meni bi znacilo za APC Back-ups CS 500Va ako postoji software resenje za gasenje bipera.... mrzi me da ga otvaram i cackam ;)

apc.jpg

APC BK650EI sa instaliranim softwerom APC PowerChute Personal Edition koji se moze skinuti sa njihovog sajta:

http://www.apcc.com/tools/download/index.cfm?isocountrycode=CS&tsk=

Meni je ta opcija na APC 700va iskljucena... ali opet kada dodje na 2min pred praznjenje baterije pocne da pisti i onda se ugasi... a kod musteka 600va i 800va u softveru nema nicega za iskljucivannje... jedino ta skripta bi pomogla... jel neko ima za mustek tu skriptu da stavi u atachment... al cekajte onda moram da spojim sa kompom... jel mora bas serijski ili moze i usb?

Vrh Dno