Šta je novo?

Kako ugasiti jedno jezgro na x2

ms011

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
319
Imam AMD x2 4800 i 1950 pro karticu, u mrezi je skoro nemoguce igrati counter, sve je uzasno ubrzano...

Cuo sam da moze da se ugasi jedno jezgro ili tako nesto...

Help.

A nije li resenje ovog problema neki windows fix (patch) za dual core procesore?

Poslednja izmena:
U redu, problem je rešen, ali KAKO!!??
Ne bi bilo loše, zbog drugih, da napišeš šta je tačno pomoglo: Goranov savet ili Duletovo uputstvo??
Pozdrav.

Goranov odgovor na njegovo pitanje, posto nemam savet jer ne igram CS, pa nisam upoznat sa problematikom ;)

Goranov savet, dalje nisam eksperimentisao.

Čini mi se da ćeš svaki put kad restartuješ morati to da radiš jer Task Manager ne pamti te postavke. Da bi počeo da pamti, skini i instaliraj Prio, tako definitivno rešavaš problem :) Meni tako radi ;)

Hmmmmmm nisam cuo za ovo,a dosta sam masina napravio za CS i rade u mrezi i X2 su procovi...........meni lici na neki skrnavi Win,nije jedan racunar u pitanju vec jedno 10 minimum i nisam imao ovaj problem,ni sa 1.5 ni sa 1.6.A sta je to "ubrzano"?

ni ja nemam tih problema sa igrama
sa i bez dual core optimizera :D

Svasta!:trust: Moj tetak ima igraonicu i pola je sa X2 procesorima, i ovo se nikada nijee desavalo! Kako sto kazu da nije do windowsa?
Ali opet, ako covjek kaze da mu je problem rijesen tim, zasto mu ne vjerovati!;-)

Poslednja izmena:
Naravno, svaki put posle restarta gasenje jednog od jezgara, bitno je da funkcionise bez problema.

Sta znaci ubrzano? Otprilike kao gledanje filmova brzinom premotavanja.

Šta te košta da instaliraš AMD Dual-Core Optimizer? Dva minuta posla i problem rešen do sledećeg formata.
http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html
The AMD Dual-Core Optimizer can help improve some PC gaming video performance by compensating for those applications that bypass the Windows API for timing by directly using the RDTSC (Read Time Stamp Counter) instruction. Applications that rely on RDTSC do not benefit from the logic in the operating system to properly account for the affect of power management mechanisms on the rate at which a processor core's Time Stamp Counter (TSC) is incremented. The AMD Dual-Core Optimizer helps to correct the resulting video performance effects or other incorrect timing effects that these applications may experience on dual-core processor systems, by periodically adjusting the core time-stamp-counters, so that they are synchronized.

Naravno, svaki put posle restarta gasenje jednog od jezgara, bitno je da funkcionise bez problema.

Kao što rekoh, instaliraj Prio (kucaj baš tako u Google, naćićeš) i nećeš više imati potrebe da gasiš, zapamtiće postavke u Task Manageru.

Prio v1.9.8. odlicno odradjuje posao.

Hvala.

KB896256 I ovaj patch pomaze...

Zasto se zezati sa 3rd party programima kad postoje i driver i patch!

Vrh Dno