Šta je novo?

kako ubrzati internet ukidanjem animacija

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Da li neko zna kako se iskljucuju macromedia animacije prilikom ucitavanja stranica.
One se kod mene ucitavaju iako su iskljucio preko
internet properties/advanced/multimedia. Mislim da bi se na taj nacin dobilo mnogo na brzini surfa kod onih koji imaju los internet kao ja.
Za one koji mozda ne znaju moguce je znacajno ubrzati surf iskljucivanjem ucitavanja slika preko
control panel / internet properties / advanced / multimedia. Treba samo decekirati show pictures.To je odlicno resennje za one sajtove na koje cesto idete a ne zanimaju vas slike.Cak i tada moguce je prikazati sliku na taj nacin sto se na ram slike klikne desnim tasterom i odabere show pictures.

Tja, zato u Operi imaš ikonu za tako nešto, bez mnogo cimanja se prebacuješ iz režima bez slika / keširane slike / učitaj sve slike. Prava stvar za modemsko surfovanje.

Chudo da ZoNi nije vec uleteo sa komentarom da za to takodje postoji opcija u MyIE (ako vec koristis IE, to mu nekako dodje logicno da predjes na MyIE) :)

Crni je napisao(la):
Chudo da ZoNi nije vec uleteo sa komentarom da za to takodje postoji opcija u MyIE (ako vec koristis IE, to mu nekako dodje logicno da predjes na MyIE) :)

Da, izgleda da si bio brži... :beat:
U svakom slučaju topla preporuka...

Aarrgh - ne vid`o ni ja da je Crni postovao, kao ni da je Batica. (dakle ovo dole mu dodje kao neki odgovor coveku koji je zapoceo thread)

Super je sto si podsetio druge da na ovaj nacin mogu znacajno da sebi ubrzaju primanje informacija. Neki vec "vekovima" samo tako serfuju (npr. ja).
Marko je pomenuo nezavisni browser Operu kojim se to lako radi, pa ce to biti super za one koji vole da ne koriste IE (i ne samo zato).
Oni kojima ne smeta da koriste IE, imaju na raspolaganju verovatno najbolje razvijen shell za njega - ovde vrlo pominjani MyIE2.
Sa njim kada serfujes (a sa onako ukinutom grafikom kako si naveo da treba da se podesi u Internet Options), mozes sa jednim klikom da biras da li ce strana ucitavati grafiku ili nece (dakle vrlo lako moze i da se prikaze grafika). Ono sto je super, je cinjenica da razliciti "prozori" (u terminologiji myie2 - tabovi) u okviru myie2 mogu biti (npr. jedan do drugog) i sa ukljucenom grafikom , i bez nje. A neki inventivni ljudi su razvili razne vrlo korisne dzizda-bidze (plugin-ove), izmedju ostalog i takvu da se sa jednim klikom brzo otkloni sva grafika koja se prikazuje na ucitanoj stranici.
Takodje, fantasticna stvar je mogucnost da se izabere da li ce se dozvoliti ucitavanje Java apleta, ActivX-a, Skripti, Flash-a... (Options>Download Control). Obaska to sto automatski sprecava iskakanje vise (nezeljenih) prozora koji su uglavnom samo reklame.

Ne zezam se uopste kada kazem da myie2 (slozicu se i ako neko to kaze za Operu) menja kvalitet zivota.

Koliko sam razumeo to se ne moze iskljuciti u IE.
Posle ove price sam zainteresovan za prelazak na jedan od ova dva brauzera. Odakle da skinem My IE 2. Da li se ne daj boze placa. Ja bih to probao i ako to stvarno radi tako onda sam spreman da sirim pricu o tome po forumima. Pozdrav i hvala svima.
Sto se tice izbacivanja grafike sa weba, budite sigurni da to ne zna vise od 50% surfera. Ako sam nekome na taj nacin pomogao bicu veoma zadovoljan kao sto ste i vi pomazuci meni. Znanje o internetu treba siriti na sve strane.

Pogledaj malo na vrh ove i bilo koje strane na ovom sajtu ima dugme search (Pretraga) i tu ukucaš MyIE i to ti je to. :rtfm:

PS Možeš i umesto MyIE da tražiš i sve postove od korisnika sa nadimkom ZoNi... :mrgreen:
cheers

Control Panel -> Internet Options -> Security -> Custom Level i onda za ActiveX opcije izaberes prompt. Tada IE svaki put pita da li hoces da ActiveX controls da se startuje (Flash je ActiveX plug-in).

Moze ta i jos neke opcije da se doda i u IE uz pomoc programcica (skup plugin-ova) koji se zove IE PowerToys 4 ili 5 (verzija 5 se sastoji iz nekoliko odvojenih plugin-ova koji u principu rade isti posao)...

Zoltan je sasvim u pravu.
Neki ljudi (npr. ja) zele da im sve opcije po default-u budu ukljucene (npr. da se downloadiju unasigned activex controls) ako npr. serfuju preko "golog" IE-a, a te iste stvari drze po default-u iskljucene u MyIE2.
Dakle, covek moze slobodno da ostavi u Security ukljucivanje ActivX, a da ga spreci u opcijama od MyIE2 - kad mu i to zatreba (dok serfuje preko myie2) onda zna da je to na "sistemskom" nivou sustinski uljuceno, pa samo ostaje da sa dva klika to ukljuci i na stranici koju gleda u myie2. A isto je i sa flash, javom i skriptama.

Ako jos uvek nije jasno, myie2 je freeware, a jos nisam video slican komercijalni program koji bi bio bolji od njega (iako ih ima, npr. netcaptor...).

takodje, odlican program: proxomitron
lokalni proxy koji omogucava sve to (ukidanje popupa, slika, animacija.. i uopste sve sto se moze postici automatskom izmenom html-a stranice koja se ucitava) bez obzira na browser koji se koristi.
adresa je (bila) proxomitron.cjb.net
ako ga tamo nema potrazite na google-u ili negde

pozdrav,

Skinuo sam My IE 2 sa vecinom plug-in-ova i help fajlom. Samo cu reci da sam celo popodne cackao mogucnosti i svaki put se kao malo dete kad dobije cokoladu, odusevljavao. Onaj ko je ovaj program pravio, ucinio je to na najispravniji moguci nacin. Iz pozicije surfera sa zeljom da sto vise olaksa boravak na netu. Nisam sve procackao ali od plug-inova odlicna je opcija save jednim klikom u prethodno podesenom formatu ( kod mene HTML only). U MS IE moras prvo file pa save as pa da izaberes format. Muka ziva.Otvaranje vise linkova u isto vreme, jednim klikom, u jednom prozoru a onda prebacivanje preko tabova. Sjajno. Na kraju me dotukla fora sa misom. Dakle, desni klik zadrzis i povuces u desno i vraca te stranicu unazad. Ko ovo jednom proba nece mu vise pasti na pamet IE. Da ne nabrajam dalje.
Ljudi skidajte ovo. Ja sam razdelio linkove svima iz mog adress booka i prve reakcije su sjajne.
Dakle kao pokretac ove teme mogu da je zatvorim. Moj problem je resen sa My IE 2. I mnogo vise od toga. Veliko hvala.
Zahvaljujem i drugima sa foruma na savetima. Pogledacu kako to moze u MS IE. Pozdrav svima.

A meni je vrlo korisna opcija da srednjim klikom na tab zatvori isti (kao i da se srednjim klikom na linkove otvaraju novi tabovi).

ZoNi je napisao(la):
HA! Jos jedan surfer zarazen MyIE2-itisom! :)

ako, ako...

btw... "fora sa misem" - nije samo ta jedna... ima u Helpu jos toga, zove se "mouse gestures"

... a vrhunac ironije je sto ja tvoj sajt ne mogu da vidim sa MyIE2 a mogu sa npr Operom... :)

Pa vidi se sa myie2, jedino bih rekao da je ironija sto je za zonijevu stranu myie2 vrlo dobro dosao, posto pri ucitavanju te strane iskace popup koji myie2 efikasno blokira (pogledati atach - kurzor pokazuje adresu popup-a).

Inace, ukinuo sam ucitavanje grafike pa se zato ne vide slike na stranici.

Kako u programu da podesim, kada kliknem na link u "Favorites" da mi
otvara u istom prozoru, posto me smara kada otvara novi prozor?

Ako pod programom podrazumevas MyIE2 onda ides (u njemu)
Options>MyIE2 Options>Window New > pa dechekiras Favorites&Links

E sad, moje misljenje je da uopste nije lose da se npr. favoriti otvaraju u novom "prozoru" odnosno tab-u, ali da te nervira sto taj tab ne dobije fokus (ne postane aktivan). Za to, mozes da pod myie2 u desnom donjem uglu nadjes "dugmence" sa simbolom strelice i prozora (activate new window). Pa ce ti onda svaki novo tvoren tab (koji si otvorio npr, startovanjem favorites) postati aktivan. Cisto ako ti to mozda odgovara.

Btw, od kada koristim myie2 favoriti su prestali da imaju znacaj za mene. Sada to sve drzim u Groups.

ZoNi je napisao(la):
iNCUBUs, stvarno ne znam zasto ne mozes da vidis moj sajt??? nisam cuo da je neko imao taj problem...

probaj @lite adresu:
home.drenik.net/zoni/myie

Radi @lite adresa :)

Nazad
Vrh Dno