Šta je novo?

Kako ubrzati download?

Zvrondan

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2002
Poena
619
Da li se može i kako povećati brzina downloada fajlova?
Da li zavisi od centrale?
Koristim DAP ali mi brzina ne prelazi 3kb/s, čak i kada skidam fajlove sa FTP. To mi je jako sporo i može da traje satima za veće fajlove.
Pozdrav
:)

Daj jos neke podatke, koji modem imas ? Na kojoj si brzini konektovan ?
Inace 3 kbps je je karakteristicno za 33,6 modeme!

Modem je Rockwell 56k. Ograničio sam brzinu konektovanja na 33.6.

Zvrondan je napisao(la):
Modem je Rockwell 56k. Ograničio sam brzinu konektovanja na 33.6.

Ogranicio? Pa, ZASTO, BRE!?? Normalno je onda da ti skida brzinom od oko 3kB/sec...

Uzgred, najlaksi nacin za povecanje brzine downloada je da uvedes ISDN, ADSL, kablovski net ili nesto slicno... naravno, kod nas je to moguce samo nocu, jer se ujutro probudis i shvatis da je to bio samo san :(

Mozes probati eventualno sa nekim drugim modelom modema i dobiti neko neznatno poboljsanje. Ali mislim da je to, manje-vise, neki maksimum, s obzirom kakve su nam telefonske centrale generalno, pa samim tim i veze.

I pre ograničenja isto je bilo. Brzinu sam ograničio videvši thread od pre par dana na "Benchmark Forum > Hardver - ostalo... > Povecanje brzine konekcije",
i mislim da je notax u pravu.Konekcija mi je mnogo bolja.
Citiram ga:
"Obicno ljudi traze kako se smanjuje brzina konekcije. To iz razloga sto software-ski modeni imaju ruzan obicaj da se konektuju na vecoj brzini od one na koju realno mogu da dobro funcionisu, u zavisnosti od kvaliteta veze (i centrale), pa se npr. konektuju na 52000, a zatim protoka nema i ne mogu da se mrdnu. Zbog velikog broja gresaka kod protoka.
Ako ti kod 46.6k konekcije ne radi kako treba, ja bih ti savetovao da smanjih brzinu sa AT komandom, i tada ce se modem konentovati kako treba. Ja sam to uradio sa Lucentom na 42**** centrali i sada leti, leti i zimi"

Znači, ostaje mi da čekam cable net?!!!

ZoNi je napisao(la):
Ogranicio? Pa, ZASTO, BRE!?? Normalno je onda da ti skida brzinom od oko 3kB/sec...

Uzgred, najlaksi nacin za povecanje brzine downloada je da uvedes ISDN, ADSL, kablovski net ili nesto slicno... naravno, kod nas je to moguce samo nocu, jer se ujutro probudis i shvatis da je to bio samo san :(

Neki ljidi jednostavno moraju ovo da urade jer im na vecim brzinama protok jednostavno stane ili pukne veza.

Aaaaaa, neko je spomenuo nase centrale.... FX FX FX

Vrh Dno